ph
image
felsologo
ph
image
ph
MagyarEnglish
ph

Zöldhírek

phfreefa.JPGKézszárítókkal a környezetért.

 A Jánosik és Társai Kft. miskolci irodaházában, a papírhasználat csökkentése és a környezet kímélése érdekében elektromos kézszárítókat szereltek fel valamennyi mosdó helyiségbe a korábban használt papírtörlők kiváltására.freefa.JPG Digitális adatkezelés a környezet védelmében
 
   Jánosik és Társai Kft. rengeteg iratot, dokumentumot kezel, amelyek mennyisége a Kft. növekedésével arányosan nőtt. A társaság felismerte az iratkezelés nehézségét és a papír használatból eredő növekvő környezeti terhelést. Az elmúlt években konkrét lépéseket tett a felhasznált papírmennyiség csökkentése érdekében. Bevezette a digitális iktatást, a dokumentumok digitalizálását, archiválását, melyek digitális formában kerülnek a címzett ágazatokhoz, személyekhez.  Az új adatkezelés meggyorsította a munkát, és a vártnak megfelelően csökkent a papír felhasználás is. A partnerek, a megrendelők részéről is egyre inkább a digitális alapú kommunikáció az elvárás.  ökos.JPG              ELEMEK ÉS AKKUMULÁTOROK 
 
   Ha az elem lemerült kérjük ne dobja tűzbe, élővízbe, háztartási szemétbe!
Helyezze azt el az Önhöz legközelebb eső gyűjtőhelyen, amelyet nagyon sok élelmiszerboltban, áruházban, sőt iskolában és óvodában is megtalál!
Az első ránézésre ártalmatlannak tűnő szárazelemekben nehézfémek vannak, amelyek az emberi szervezetbe jutva súlyos betegségeket okozhatnak.
A hulladékelemek és akkumulátorok külön gyűjtése és újrahasznosítása csökkenti a környezetszennyezést!
 
Minőségbiztosítási rendszerünk előírásainak, a környezetvédelmi elvárásoknak, és a cég vezetés környezettudatos gondolkodásának köszönhetően, a Jánosik és Társai Kft. szelektíven gyűjti, és átvevő helyekre szállítja a keletkező veszélyes hulladékokat, köztük az akkumulátorokat, és szárazelemeket is.
 


    PALACKPRÉS FELSZERELÉSE

    A nyári időszakban a munkahelyeken is jelentősen megnő az ásványvízfogyasztás, ezzel együtt nagy mennyiségű az üres műanyag palackok száma. A környezet védelme, illetve a szelektív hulladékgyűjtés elősegítése érdekében a társaságunk diósgyőri irodaházába mindkét szinten egy-egy palackösszenyomó került beszerzésre és felszerelésre.Segítségével a műanyag palackok 70-80% -kal, a fém italdobozok 80-90% -kal kézi erővel összetömöríthetőek. A készülék alkalmas az italos kartonok pl. tejes, üdítős dobozok, valamint az átlagosnál nagyobb szájnyílású műanyag palackok tömörítésére is. Használatával jelentősen csökkenthető a hulladék gyűjtésének helyigénye, valamint a szemétszállítás díja, gyakorisága.    
Ezzel a szelektív és előtömörített műanyag és fémdobozok gyűjtése terén tettünk egy kis lépést előre. Sok kicsi sokra megy.

 
   KÖRNYEZETKÍMÉLŐ TAKARÍTÓGÉPEK

   A takarítási tevékenységben piacvezetőnek számító Jánosik és Társai Kft. folyamatosan korszerűsíti az eszközparkját, hogy az iparszerű takarítást hatékonyan, jó minőségben tudja végezni. A takarítógépek kiválasztásakor megjelenik egy másik szempont is a környezettudatosság. Ez a gondolkodás érvényesült 2 darab nagy értékű gyalogkíséretű padlósúroló automata gép beszerzése esetében.  A legutóbb megvásárolt gépek alapvetően abban különböznek a piacon jelenlévő társaiktól, hogy vegyszer nélkül, csak tiszta víz felhasználásával is képesek ugyanolyan eredményt produkálni, mint a környezetet komolyan szennyező hasonló kategóriájú gépek. Működési elvük lényege, hogy a víznek elektromos töltést adnak, amelynek hatására tisztítószeres oldattal megegyező hatásfokot érnek el. További előnyük, hogy a tisztítószertől nem lesz fátylas a padlófelület. Elsősorban nagy alapterületű bevásárlóközpontokat takarítanak velük. Ezek a gépek többe kerülnek hagyományos társaiknál, ám az árkülönbözetet hosszú távon kompenzálja, hogy nem kell költeni gépi tisztítószerekre és vegyszeres folyadékkal nem terhelik a környezetet. A cég szakemberei már kinézték a következő beszerzendő takarítógépet, amely még nagyobb képességekkel rendelkezik és a vegyszermentes tisztításon túl egy ionátor készülék segítségével fertőtleníti is a megtisztított felületet.
 
ph
image
image
ph
alsologo
ImpresszumphAdatkezelési és Jogi nyilatkozat
2016 Jánosik és Társai Kft.  •   www.janosikkft.hu  •  Minden jog fenntartva  •  Powered by Silicium
facebi
ph