Nyelvek

Nívódíjat kapott a Jánosik és Társai Kft.

- 2017.12.18.
Nívódíjat kapott a kőbányai Rece-fice Óvoda és Manóvár felújításáért a generálkivitelező Jánosik és Társai Kft. A rangos elismerést a középület kategóriában ítélte oda a szakmai zsűri.  A díjazásnál figyelembe vették a tervezést, anyagok felhasználását és a kivitelezést is. – tájékoztatott Jánosik Lajos, a kivitelezést végző cég tulajdonosa.
Az Építőipari Nívódíj pályázati felhívását 2017-ben tizennyolcadik alkalommal hirdette meg az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma (ÉMA). A 339 millió forintos rekonstrukciót nyílt közbeszerzési pályázaton nyerte el a Jánosik és Társai Kft.
A kőbányai óvoda és bölcsőde megérett a felújításra. A szerkezetet kivéve minden külső, belső rész megújulásra szorult. Az épület alaprajzát tekintve nem változott, de szinte mindent kicseréltek vagy felújítottak. Új a tetőszigetelés, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a villamos és gépészeti hálózatot, új konyhatechnológiát építettek be. A homlokzatok kialakításánál olyan rendszert választottak, amely a régi vázszerkezet alakváltozásait kompenzálni tudta.
A zsűri véleménye szerint az új homlokzat az egész létesítményt megjelenésében korszerűvé, építészetileg értékessé tette. A legfontosabb szempont az volt, hogy a különböző korosztályú gyerekek számára játékos, otthonos, esztétikus, érdekes és inger gazdag környezetet alakítsanak ki. A színes, változatos kialakítás a külső és belső területeken egyaránt ezt szolgálják. Az udvarokon is izgalmas eszközök várják a gyerekeket, még műfüves kis focipálya is van. Az udvart hangvédő kerítéssel védték a Vaspálya utca zajhatásaitól. A rekonstrukció összességében kihat a közvetlen környezetre, a közeli 7-8 emeletes épületekből kinézve a lakók jó érzéssel tekinthetnek le a megújult létesítményre. A felújítást nyolc hónapos, nagyon rövid határidővel végezték el. Ez nagyon pontos, precíz munkaszervezést igényelt - mondta Jánosik Lajos.