Nyelvek

Hírek

A Jánosik Kft. aktuális híreiről és eseményeiről itt olvashat részletesen.

06/18 '24

Csokoládégyárat őriznek és takarítanak

Többkörös pályázaton ismét el nyerte a szerencsi és a miskolci Nestlé gyártelepek takarítását, biztonsági őrzését és a létesítmények külterületeinek gondozását a Jánosik és Társai Kft. Pályázati sikerük fő okaként a cég stabil működését és a korábban ezeken a helyeken megelégedésre végzett munkát, a megbízható, minőségi szolgáltatást valamint a versenyképes árat jelölte meg Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa. A Nestlé ma a világ vezető élelmiszeripari vállalata. Termékeivel élen jár az egészséges táplálkozás, és életmód elterjesztésében. Magyarországon három gyárukban - több mint 2400 embert foglalkoztatnak. Az itt folyó termelésnek, illetve a termékfejlesztéseknek köszönhetően a magyarországi üzemek a Nestlé cégcsoporton belül is kiemelt szereplők. A hazánkban előállított termékek eljutnak Európa és a világ üzleteinek polcaira. A gyártás során kizárólag olyan alapanyagokat használnak, amelyek megfelelnek a magas szintű élelmiszer-biztonsági és minőségi előírásoknak. Sok más céghez hasonlóan főtevékenységük támogatására felhasználnak bizonyos szolgáltatásokat, amelyek nélkül a szervezetnek a működése elképzelhetetlen lenne. A Facility Management, azaz a műszaki létesítménygazdálkodás mely magába foglalja a takarítást, biztonsági szolgálatot és a külterület gondozást. A Jánosik Kft. több éve vezette be ezt a komplex szolgáltatását, sikerrel. Mára már országosan több multinacionális vállalatnál lát el Facility Management szolgáltatást. A Nestlé gyártelepekkel kapcsolatos elvégzendő feladatok megoldása igazi szakmai kihívásokat jelentenek. Diósgyőrben működik a Nestlé egyetlen, kizárólag üreges csokoládéfigurákra specializálódott gyáregysége. A szerencsi gyár pedig a Nestlé európai italporgyártó üzeme és itt tevékenykedik a cég közép-kelet-európai régiójának érzékszervi vizsgáló központja. Takarításnál figyelembe kell venni, hogy maximálisan betartsák az élelmiszeriparban előírt szigorú higiénés feltételeket, állandóan biztosítsák a tiszta környezet. A takarításhoz különleges gépeket használnak, például gőztisztító berendezéseket, robbanásbiztos porszívókat. A külső felületeket alpin-, és ozmózis technológiával tisztítják. Az őrző-védő munka is speciális biztonságtechnikai alkalmazásokat igényel. Saját fejlesztésű elektronikus őrnaplóval gondoskodnak a ki- és beléptetésekről, a kulcsok kezeléséről, az alvállalkozók munkájának, a rakományok ellenőrzéséről. A két telephelyen több mint ötven Jánosik Kft.-s szakember dolgozik folyamatosan.

05/24 '24

Hibátlannak minősítették a Jánosik Kft.-t

Minden év májusában teljes körű átvilágítást végez egy erre szakosodott cég a Jánosik és Társai Kft.-nél. Az idei auditon sem találtak hibát a társaság tevékenységének, szinte mindenre kiterjedő, tüzetes átvizsgálásakor - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa. A minőségügynek ezek a szabványai biztosítják, hogy a termékek, szolgáltatások és rendszerek biztonságosak, megbízhatóak és kiváló minőségűek legyenek. Az ISO tanúsítványok az ügyfelek és az érdekelt felek számára azt bizonyítják, hogy a szervezet megfelel a nemzetközi szabványoknak, és elkötelezett a minőség iránt. A tanúsítás – illetve a tanúsítvány megszerzése – önkéntes, nem kötelező. A szabványok nagyon elterjedtek, statisztikák, mérhető számadatok bizonyítják kedvező hatásukat a vállalatokra, illetve megrendelőikre, vevőikre vonatkozóan. A felügyeleti minősítések során az ISO 9001 és ISO 14001 szabványok szerinti minőség- és környezetirányítási rendszerüket kifogástalannak találták a Jánosik Kft.-nél. Ezek a minőségirányítási rendszerek a megrendelőknek, megbízóknak adott szolgáltatás állandó minőségét a működési folyamatok meghatározásával, előírásával és ellenőrzésével garantálják. Azok a vállalatok, amelyek rendelkeznek az ISO 14001-es Környezetközpontú Irányítási Rendszerrel, tanúsítják a környezetvédelem iránti elkötelezettségüket. Sőt, ez a minősítés biztosítja azt is, hogy a cég munkatársai környezettudatosabbá válnak. Hiba nélkülinek értékelték az ISO 45001 munkabiztonsági, az ISO 27001-es információ biztonsági és ISO 50001 energiairányítási rendszerüket is. Ez utóbbi azért fontos, mert ez segíti a cégnél az energiaköltségek mérséklését és az üvegházhatású gázok mennyiségének csökkentését. A szigorú minőségi szabályozás és az 5 tanúsítás sikeres megvédése évről-évre az egyik legjobb ajánló a megrendelők felé. A száz százalékban magyar tulajdonú vállalat tavalyi árbevétele meghaladta a 16 milliárd forintot. A több lábon álló, a takarítási üzletágban piacvezetők között jegyzett cég a szigorú minőségi követelményeket következetesen ellenőrzi és betartatja. Ez sikerük legfőbb alapja – mondta Jánosik Lajos.

05/09 '24

Védett területeket kezelnek

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, természetvédelmi oltalom alatt álló élőhelyek kezelését nyerte el ajánlattételi pályázaton, a Jánosik és Társai Kft. A munkák elvégzéséhez kiváló garanciát jelentett, hogy Magyarország tíz nemzeti parkjából háromban, - a Hortobágyi-, a Kőrös-Maros-, és a Bükki Nemzeti Parkokban - már a megrendelők megelégedésére dolgoztak a vállalat szakemberei - mondta Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa. A most kapott megbízás fő feladata a pannon gyepek és hozzájuk kapcsolódó élőhelyek hosszútávú megőrzése mely projekt a LIFE IP GRASSLAND-HU (LIFE17IPE/HU/000018) az Európai Unió LIFE Programjának támogatásával valósul meg. A projekt a jelentős természeti értékkel bíró gyepterületekre és az ezekhez kötődő fajokra fókuszál. A területeken található fajok megőrzése érdekében és a ritka élőhelyek fenntartása miatt aktív beavatkozást és élőhely-kezelést kell végezni. A LIFE projekt célja a Magyarországon kiemelkedő értéket képviselő gyepterületek, élőhelytípusok természetvédelmi helyzetének javítása és megőrzése, a kedvező természetvédelmi állapot elérése és a hosszútávú fennmaradás biztosítása. A munka során kiemelt figyelmet kell fordítani az eredeti állapot megőrzésére és a gyepkezelés tervezésekor a természetvédelmi szempontból megfelelő technológiák alkalmazására. A gépi erőn kívül kézi munkát is igénybe vesznek. Mindennapos munkaeszköz az ékásó, a sújtókés, a sarló, a kapa, a fűkasza. Összesen 80.5 hektár területen a természetes vegetáció megőrzése érdekében dolgoznak, több helyszínen a tájidegen fajok eltávolítását célzó beavatkozásokat végeznek hazai és Natura 2000 oltalom alatt álló élőhelyeken. Az elnyert munka nettó bevétele 12.5 millió forint. A több lábon álló több mint 16 milliárd forint árbevételt meghaladó cég külterület-gondozási üzletága közel 10 millió négyzetméternyi zöldterületet kezel évente, több 100 megbízás alapján. Főként parkokat építenek, magánkerteket is szépítenek és erdős területeken gondozzák a növényzetet, végzik el az évszakoknak megfelelő ápolási munkákat

04/27 '24

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában. Az Év Felelős Foglalkoztatója pályázat minden évben díjazza a hazai kiemelkedő tevékenységet folytató munkáltatókat. A díj elnyeréséhez egy szakmailag megalapozott, objektív szempontrendszer alapján minősítik a vállalatok felelős foglalkoztatói tevékenységeit, HR stratégiáját. A vállalati társadalmi felelősség (CSR) gyakorlatában, a vállalatok önkéntesen szociális és környezeti szempontokat érvényesítenek üzleti tevékenységükben és a partnereikkel fenntartott kapcsolatokban. A felelős foglalkoztatás kiemelt jelentőségű a szervezetek életében, hiszen támogatja a vállalkozásokat a munkaerőpiaci alkalmazkodó- és versenyképességük növekedésében, a fenntartható fejlődésben és a társadalmilag is felelős munkáltatói magatartásban. A Jánosik és Társai Kft. szinte megalakulása óta kiemelt figyelmet fordít társadalmi szerepvállalására. Folyamatos támogatást nyújtanak az általános iskolák, különböző egyesületek, egészségügyi intézmények, iskolai és sportalapítványok számára. A vállalat 2023-ban tovább erősítette társadalmi felelősségvállalási stratégiáját, amelynek alapja a fenntartható fejlődés, környezetvédelem és a kiemelkedő sport, művészeti vagy tanulói teljesítmény. Munkájuk során például kiemelt szempont a környezetvédelem, környezetbarát eszközök és szerek használata. A szociális törődést dolgozóikról, folyamatos továbbképzést is elsőrendű feladatnak tartják. Külön programmal gondoskodnak az energia költségek mérsékléséről és az üvegház hatású gázok, hulladékok mennyiségének csökkentéséről. Fontos szempontnak tartják, hogy a helyi értékeket támogassák. A DVTK-t, mint a legnagyobb régiós multisport klubot minden szempontból alkalmasnak vélik, hogy segítsék. Együttműködésük több, mint egy évtizedes múltra tekint vissza. A cég korábban speciális szaktudást igénylő takarítási feladatokat látott el a stadion területén, valamint TAO támogatással is rendszeresen segíti a klub zökkenőmentes működését. Ösztöndíj programjukkal - lehetőségeikhez mérten - támogatják a helyi fiatalokat, és művészeket is. Bizonyos, hogy a felelős foglalkoztató vállalkozások piaci előnyre tesznek szert a versenytársaikkal szemben - mondotta Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa.

02/22 '24

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések, szennyvízátemelők folyamatos működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat, három évre - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa. Meghívásos tenderen, négy tárgyalásos körben győzték meg a megrendelőt, hogy a Jánosik Kft. a legalkalmasabb partner számukra. Az újonnan nyert munkaterület a Duna vonalától keletre eső országrész teljes egészét lefedi, kivéve Pest vármegyét. Összesen 167 töltőállomás, mintegy 40 ezer négyzetméternyi területén kell, egyebek között, az arculati elemeket rendben tartaniuk, takarítaniuk. Az üzemanyagtöltő állomások karbantartása különleges igényeket támaszt a karbantartást végzőkkel szemben. A sajátosságokból adódóan, a tűz- és robbanásveszélyes környezet miatt, a megfelelő oktatást követően, a munkavégzés fokozott figyelmet követel. Sok esetben speciális, például szikramentes szerszámok használatát igényli. Összesen 40-45 dolgozó végzi munkát, s alvállalkozókat is bevonnak a feladatok elvégzésére. A munkák menedzselésére külön irányítói teamet hoztak létre. Érdekesség, hogy amikor 21 évvel ezelőtt megalakult a takarítási szolgáltatásokban piacvezetők között számon tartott Jánosik és Társai Kft. üzemeltetési ágazata, akkor is benzinkutak karbantartása volt az első megbízásuk. Az ágazat tavalyi árbevétele eléri a 2 milliárd forint, ami a cég teljes forgalmának több mint 10 százalékának felel meg.

01/20 '24

Világcég telephelyein takarítanak

A világ egyik vezető fenntartható csomagolási megoldásokat szállító vállalat, a DS Smith magyarországi gyárainak takarítását és külterület-gondozását nyerte el, sikeres pályázaton, a takarítási üzletágban piacvezetők között számontartott Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa. A papíralapú, fenntartható csomagolásokat gyártó cég hét hazai telephelyén dolgoznak a Jánosik és Társai Kft. szakemberei összesen 102 ezer négyzetméternyi területen. A takarítási ágazat munkásai eddig is dolgoztak a csomagolást gyártó és forgalmazó cég több telephelyén, mostantól azonban, az eddigiek mellett a nagykátai és a füzesabonyi gyár, valamint sárvári és székesfehérvári Service Centrei is a munkaterületeik közé került. Kihívást jelent, speciális takarítási technológiák alkalmazását követeli meg, hogy az élelmiszer ipari termékekhez gyártott csomagoló anyagoknak, csomagolásoknak, az úgynevezett BRC előírásoknak is meg kell felelniük. A BRC Élelmiszer-biztonsági Rendszer egy szigorú szabvány, amely garantálja az élelmiszerek minőségét. Nemcsak új létesítmények takarítását kapták meg, hanem a szolgáltatások köre is bővült a külterületek, belső utak, kertek gondozásával, az udvarok rendbetételével, és a téli időszakokban a hó- és síkosság mentesítéssel. A munkák elvégzésében mintegy húszan vesznek részt és több alvállalkozót is bevontak. A több évig tartó szerződés alapján a Jánosik és Társai Kft. éves bevétele csaknem 100 millió forint - mondta Jánosik Lajos.

12/08 '23

Épületenergetikai korszerűsítést végeztek

Több mint 1 milliárd forintért korszerűsítette a Jánosik és Társai Kft. Budapesten a Csalogány utcában található hét szintes épületet. A létesítmény a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság által üzemeltetett ingatlan, melyen teljes körű energetikai korszerűsítését végeztek. A nagy volumenű munkát közbeszerzési pályázaton nyerték el. A kedvező árajánlat, a referenciáink és a projektben résztvevő szakemberek alkalmassága miatt volt sikeres a pályázatuk - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa. A több lábon álló, a facility management szolgáltatásokban piacvezetők között szamon tartott kft. építési ágazata nagy tapasztalatokat szerzett épületek energetikai felújításában. Korszerűsítettek már iskolákat, kórházakat, pénzintézeteket, több középületet. A Csalogány utcai ingatlanban több mint 1600 négyzetméteren cserélték ki a homlokzati nyílászárókat. A tető hő- és vízszigetelése 317 négyzetméteren történt meg. A homlokzat hőszigetelését kőzetgyapottal oldották meg csaknem ezer négyzetméteren. A hagyományos hőszigetelő anyagok helyett úgynevezett páragazdálkodó szigetelést építettek be. A páragazdálkodó ásványi lapok előnye, hogy porózus szerkezetük következtében, magas páratartalom mellett felveszi a párát és alacsony páratartalom hatására, például szellőztetéskor, le is adja azt. Kicserélték a gázkazánt, napelemes energiarendszert alakítottak is és hőszivattyút is telepítettek Az utcai, földszinti homlokzat speciális, az épület stílusához igazodó üvegezést kapott. A kivitelezés során, volt, hogy 60-70 ember dolgozott naponta. Az évi 16 milliárdos árbevételből, az építési ágazat részesedése közel negyven százalék - mondta Jánosik Lajos.

11/06 '23

Újra MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Hatodszor nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa. A MagyarBrands olyan hazai márkákat díjaz, amelyek a magyar vállalkozások méltó képviselői lehetnek határainkon belül és kívül, emellett a hazai és nemzetközi piacon olyan értékeket képviselnek, amelyek a megrendelők számára a megbízhatóságot és a minőséget tanúsítják. MagyarBrands címmel már több mint egy évtizede díjazzák a legeredményesebb magyar márkákat. A cím elnyerésének feltétele, hogy a márka Magyarországon szülessen. A Jánosik és Társai Kft. száz százalékban magyar tulajdonú. A most újból elismerést szerzett cég az elmúlt három évtizedben a piaci igényekhez igazodva folyamatosan fejlesztette szolgáltatásait. Piacvezetők között vannak a takarítási üzletágban. További négy fő tevékenységük, az építőipari, az ingatlanüzemeltetési, a biztonsági szolgálat, a külterület-gondozási szolgáltatás, egymástól függetlenül, de egymást kiegészítve is sikeresen működik, s így ma már komplex facility management megoldásokat nyújthatnak. Évről-évre, 14 milliárd forint feletti árbevételt értek el, idén a 15 milliárd forint átlépése a cél. Intézmények, áruházak, középületek, ipari épületek takarítását végzik, de jelen vannak, kórházakban, gyógyszergyárakban is. Építőipari ágazatuk végez generál kivitelezést, mély és magasépítést, üzemcsarnokok építését. Több épület műszaki üzemeltetését is ellátják valamint parkokat építenek, külterületeket gondoznak. Az ismertség, az elfogadottság, a szolgáltatások ára mellett egyre nagyobb figyelmet kap a gondoskodás, a segítség, az együttérzés, támogatottság. A díj odaítélésekor így figyelembe vették azt is, hogy a Jánosik és Társai Kft.-nél a nehéz munkaerőpiaci helyzet mellett is tartani tudták a dolgozói létszámukat. A cég több mint 1200 munkavállalónak biztosít megélhetést és versenyképes jövedelmet. Ugyancsak szempont volt a díj odaítélésekor, hogy kiemelt fontosságú tevékenységükben a környezettudatosság. Elkötelezettek a környezetbarát anyagok, eszközök és technológiák alkalmazásában. Csökkenő környezeti-, hulladék kibocsájtásra, mérséklődő energia felhasználásra törekszenek. Fejlesztéseiknél elsődlegesen veszik figyelembe a fenntarthatóságot. Szintén kedvezőnek értékelték, hogy nagy figyelmet fordítanak a dolgozók fizikai és szellemi képzésekre, továbbképzésekre, s ezt a megrendelőik is pozitívan fogadják. Értékelték azt is, hogy az eredményt visszaforgatják a cégbe, folyamatosan fejlesztve az irodaházaikat, gépparkjukat.

10/04 '23

Rangos elismerést kapott a Jánosik és Társai Kft.

A BORD Építész Stúdió elnyerte a rangos díjnak számító BIG SEE Tourism Awardot a TATK-Tokaj Aktív Turisztikai Központ projektért. A létesítmény kivitelezője a Jánosik és Társai Kft. volt. Büszkék vagyunk arra, hogy egy általuk épített projekt kapta a nemzetközi zsűri díját - mondta Jánosik Lajos, a kivitelező cég tulajdonosa. Napjainkban a BIG SEE Awards ösztönzően hat az egyedülálló és eredeti kreatív megoldásokhoz az építészetben, a belsőépítészetben világszerte. Szigorú szempontok alapján bírálnak. Figyelembe veszik az innovációt, az intelligens tervezést és az eredetiséget, a környezeti érzékenységet és a fenntarthatóságot. Ugyancsak fontos mérce a kulturális és társadalmi tudatosság, a funkcionalitás és ergonómia és nem utolsó sorban az esztétikai és az érzelmi megjelenítés. A Tokaj hegy lábánál, egy elhagyott andezit bányánál építették meg a most díjazott Turisztikai Attrakció épületét. Az 1 milliárdos beruházás kivitelezését nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el Jánosik és Társai Kft. A Csurgó-völgy elhagyatott bánya területén hatalmas, 100 szobás, ötcsillagos szállodát építettek, a Minaro Hotel Tokajt. Ehhez kapcsolódik az Aktív Turisztikai Központ épülete. A Jánosik és Társai Kft., mint generál kivitelező több díjazott projektben is érdekelt volt, az elmúlt években. A szakma és a közönség is értékeli a minőségi építészetet, a magas színvonalú kivitelezést. A Jánosik és Társai Kft. által kivitelezett beruházások sorra nyerik el a rangos, hazai és nemzetközi díjakat. [gallery size="medium" columns="2" ids="34468,34473"] Egyik trófeájuk a Miskolci Egyetem kampuszán álló, az 1960-as években épült műhelycsarnok tereinek újrafogalmazásáért nyert Big See Award Építészeti kategóriájának nemzetközi díja. Nem csak a Miskolci Egyetem új innovációs központjának kivitelezése lett díjazott. A minőséget mindenek elé helyező koncepció, meghozta eredményét a cég sikereiben. Korábban Építőipari Nívódíjat kaptak a kőbányai Rece-fice Óvoda és Manóvár felújításáért, ahol ugyancsak generálkivitelező volt a Jánosik Kft. A rangos elismerést a középület kategóriában ítélte oda a szakmai zsűri. A díjazásnál figyelembe vették a tervezést, az anyagok felhasználását és a kivitelezést is. Megnyerte a világ egyik legnagyobb építészeti versenyének közönségdíját a felújított galyatetői kilátó és turistacentrum is. Az Architizer A+ Awards díj egy nagyon rangos nemzetközi elismerés, amit az architizer.com amerikai építészeti hírportál alapított a Wall Street Journal Magazinnal és a Webbyvel közösen. A jelöltek közül több mint száz kategóriában szakmai zsűri válogatta ki a legjobbakat. A galyatetői kilátó felújítását a Jánosik és Társai Kft. végezte. A vállalat mindenkor szem előtt tartja a folyamatos megújulást, a fejlődést. Nyereségük nagy részét eszközeik korszerűsítésére, fejlesztésre fordítják. Így tudják alkalmazni a legújabb, legfejlettebb technológiákat, innovatív megoldásokat. Ez is sikerük titka az új építészeti eljárásokat követelő, komplex kivitelezést igénylő pályázatoknál – mondta Jánosik Lajos. A több lábon álló Társai Kft. építőipari üzletága, a cégi évi 15 milliárdos bevételéből több mint 30 százalékban részesül.

09/13 '23

Elkészült a miskolci Gyermekegészségügyi Központ!

Elkészült a Jánosik Kft. közreműködésével felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központ. A napokban ünnepélyes keretek között adták át a közel 3 milliárd forintból felújított miskolci Gyermekegészségügyi Központot -jelentette be Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa. [gallery columns="1" size="large" ids="33998,33996,34007,34008,34009"] Az épület tervezésénél a fő szempont a betegek kompromisszum nélküli magas szintű szakmai és kényelmi kiszolgálása volt. Több területre terjedt ki a beruházás. Bővítették a földszinten lévő Sürgősségi Betegellátót, valamint a meglévő épületrész teljes mértékben megújult, több mint 1000 négyzetméteren. Átalakították a harmadik emeleten az Égési Osztályt és a gyermek műtőt. Az Égési Osztályon steril részleget hoztak létre teljes körű gépészeti felújítással, több mint 600 négyzetméteren. A meglévő gyermekműtő teljes mértékben megújult. Ez azt jelenti, hogy a tartó falakon és a födémen kívül mindent újjá alakítottak. Emellett egy teljesen új műtőt is építettek, s így az építkezés befejeztével megduplázódhatott a kapacitás. A beruházás egyik legnehezebb feladata volt egy új híd építése, amely a GYEK-et és a Csillagpontot köti össze. Különleges, precíziós technológiával készült ez a létesítmény. A híd segítségével biztosítottá vált a gyors, zárt közlekedés az épületek között. (Például: helikopteres beszállítás esetén.) A híd 55 méterével a leghosszabb híd lett a kórház területén. Összességében elmondható, hogy az új elektromos hálózattal, fűtési és hűtési rendszerrel csaknem 60 darab nyílászáróval, több tűzgátló ajtóval és ablakkal, 33 darab fotocellás ajtóval ellátott épület az egyik legmodernebb létesítménye lett a kórháznak. Nem utolsó szempont az sem, hogy a beruházással, hosszú távon gazdaságosabb és fenntarthatóbb épület jött létre. Nekünk kivitelezőknek nehézséget jelentett, hogy a munkálatok közben biztosítani kellett az épületben zajló zavartalan gyógyítást. S ezt is sikeresen megoldottuk, a szokásosnál több odafigyeléssel, szigorúbb munkaszervezéssel. A megújult épületekben a kórházban dolgozók jobban fogják magukat érezni és a betegeknek is könnyebb lesz a gyógyulás – tájékoztatott Jánosik Lajos.

08/30 '23

Idén is 15 milliárd a cél

Idén is 15 milliárd forint körüli árbevételt célzott meg a Jánosik és Társai Kft, s az eddigi éves adatok azt mutatják, hogy ez évben is teljesül a tervük – tájékoztatott Jánosik Lajos a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa. Az elmúlt években is átlagosan hasonló árbevételt értek el, s ez kiemelkedő eredménynek mondható. Több mint 30 éve, országszerte szolgáltatnak az egész ország területén. Filozófiájuk, hogy elérjék valamennyi üzleti partnerük saját tevékenységére összpontosíthasson és minden egyéb, számára terhes dolgot, levegyenek a vállukról. Mindezt olyan árakkal, amelyeket az általuk garantált minőségben ő maga nem tudna elvégezni. Szolgáltatásaik az évek során a piaci igényekhez igazodva alakultak ki. A kezdetekben elsősorban takarítási tevékenységet folytattak. A vállalkozás folyamatosan fejlődött és bővítették tevékenységi körünket az építőipari kivitelezéssel, ezt követően az őrzés-védelemmel és az 1990-es évek végén a külterület-gondozással. Nagy lépést jelentett az üzemeltetés belépése a cég életébe 2003. évben, s ezzel kialakult a társaság végleges felépítése, azaz a komplex facility-management. Ezen a területen a piacvezetők közé tartoznak. A cég teljes mértékben magyar tulajdonban van. Stabilan 1200 saját alkalmazottal büszkélkedhetnek, ami az elmúlt időszakban is folyamatosan megmaradt. Kevés cég van az országban, amelyik teljes körű belső átvilágítást tart évről-évre. A legszigorúbb minősítéseket minden évben teljesítik. Az erre szakosodott külső cég, végzi el az auditot. Ezek az átvilágítások a megrendelőknek, megbízóknak adott szolgáltatás állandó minőségét a működési folyamatok meghatározásával, előírásával és ellenőrzésével garantálják. A szigorú minőségi szabályozás, az egyik legjobb ajánló a megrendelők felé. Nagyvállalati szemléletükből adódóan, folyamatosan azon dolgoznak, hogy felelősséget vállaljanak a társadalom iránt. Évtizedek óta aktívan segítik a helyi fiatalokat, művészeket és egyetemistákat, valamint részt vesznek sportolók támogatásában is. Együttműködésük a DVTK régiós sportklubbal még inkább elmélyült az idők során. Kiemelkedő eredménynek tartják, hogy meghatározó szerepet vállaltak a „Jó tanuló, jó sportoló” díj támogatásában. Büszkék arra, hogy létrehoztak egy saját ösztöndíj programot is, amely a DVTK-JÁNOSIK nevet viseli. Ennek a programnak a keretében olyan tehetséges utánpótlás sportolókat támogatnak, akik kiemelkednek nem csak sportteljesítményben, hanem tanulmányaikban is. Az ösztöndíjazottak kiválasztását egy szakmai zsűri végzi, akik évről-évre nehéz döntések elé kerülnek, mivel számos kiváló fiatal tehetség érdemelné meg a támogatást. Az ösztöndíj jelentős összeggel jár, amelyet a sportoló a támogatás időszaka alatt havi rendszerességgel vehet igénybe. - Büszkék vagyunk a felhalmozott szaktudásunkra, a jól kiépített országos hálózatunkra, a korszerű eszközparkunkra, a tekintélyes referencialistánkra és legfőképpen az egyre szélesedő megrendelői kör visszatérő bizalmára. -mondta végezetül Jánosik Lajos

07/27 '23

Gödöllő közterületeit szépítik

Gödöllő város közigazgatási területeinek növényápolási munkáit, 2018 után idén is, nyílt közbeszerzésen nyerte el 2 évre, a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos cégtulajdonos. Munkájuknak köszönhetően a város 2019-ben megkapta az Arany Virág díjat, a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen. A díj rangját jelzi, hogy a cím elnyerésért mintegy 400 település versenyez. A megmérettetésen kizárólag azok a települési önkormányzatok indulhatnak, amelyek saját forrásból „virágoztatják fel” környezetüket. Értékeléskor figyelembe veszik például a természeti örökség védelmét, a kiemelt zöldfelületek óvását, sőt, az adott településen, a levegő minőségét is. A gödöllőiek a külterületek fokozott gondozásával már elnyerték a környezettudatos zöld város címet is. A Jánosik Kft. külterület gondozási ágazatának munkatársai már 12.000 darab egynyárit ültettek ki, 36.000 négyzetméteren nyírták le a sövényt, mintegy 7.000 négyzetméternyi területen gyommentesítettek. Ezeken túl, félmillió négyzetméteren fogják gyűjteni a lombot. A külterület-gondozás a Jánosik Kft.-nek több mint 25 éve működő ágazata. Szakembereik keze nyomán az ország több területén virágosítanak parkokat, gondoznak játszótereket. Több hektárnyi gyepfelületet és erdős területet ápolnak a szakma igényeinek megfelelően. Minden évben építenek parkokat és folyamatosan gondozzák az újakat és a már meglévőket. Ha szükséges ipari alpin technikával dolgoznak, ápolják a fákat, gallyaznak, s játszóterek karban tartásáról is gondoskodnak. Modern kertészeti gépparkjukkal akár több 100 ezer négyzetméteres napelemparkokat, zöld felületek, hatékony és gyors gondozást is megoldják. Télen a hóeltakarítást, a jegesedés eltávolítását is elvégzik szerződött partnereiknél. A külterület- gondozás a Jánosik és Társai Kft.-nek több mint 25 éve működő ágazata. Az üzletág árbevételének közel 5 százalékát teszi ki a Gödöllőn végzett munka.

06/21 '23

Etikus cég a Jánosik Kft.

Teljes körű belső átvilágítást tartottak idén is a Jánosik és Társai Kft.-nél. A legszigorúbb minősítéseket minden évben teljesítik. Az erre szakosodott külső cég, ez évben is májusban végezte el az auditot. A felügyeleti minősítések során az ISO 9001:2015 és ISO 14001:2015 szabványok szerinti minőség és környezetirányítási rendszerüket hibátlannak találták. Ezek a minőségirányítási rendszerek a megrendelőknek, megbízóknak adott szolgáltatás állandó minőségét a működési folyamatok meghatározásával, előírásával és ellenőrzésével garantálják. Azok a vállalatok, amelyek rendelkeznek az ISO14001-es Környezetközpontú Irányítási Rendszerrel tanúsítják a környezetvédelem iránti elkötelezettségüket. Sőt, ez a minősítés biztosítja azt is, hogy a cég munkatársai, dolgozói környezettudatosabbá válnak. Kifogás nélkülinek értékelték az MSZ 45001 munkabiztonsági, az ISO 27001-es információ biztonsági és ISO 50001 energiairányítási rendszerüket is. Ezutóbbi azért fontos, mert ez segíti a cégnél az energia költségek mérséklését és az üvegház hatású gázok, hulladékok mennyiségének csökkentését. Nemzetközi szervezet is értékeli a Jánosik és Társai Kft. tevékenységét. Az egyik legszigorúbb minősítést a SMETA-t (Sedex Members Ethical Trade Audit) szeretnék ismét megszerezni. Ezzel a minősítéssel a kifogástalan vállalati munkáról kaphatnak hiteles dokumentumot. Ez azt is jelenti, hogy hivatalosan is etikus társaságként jegyzik a Jánosik Kft.-t - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa. A SMETA audit az egyik legszélesebb körben alkalmazott etikai ellenőrzés a világon. A minősítés során az emberi jogok betartásától a környezetvédelemig vizsgálják a gazdasági társaságokat. Az ellenőrzés kiterjed a munka-és tűzvédelemre éppúgy, mint a munkavállalók jogainak maximális figyelembevételére. A szigorú minőségi szabályozás, és az 5 tanúsítás sikeres megvédése évről-évre az egyik legjobb ajánló a megrendelők felé. A száz százalékban magyar tulajdonú vállalat tavalyi árbevétele meghaladta a 14 milliárd forintot. A több lábon álló, a takarítási üzletágban piacvezetők között jegyzett cég a szigorú minőségi követelményeket következetesen ellenőrzi és betartja – mondta Jánosik Lajos.

05/24 '23

Nyugdíjas házakban javítanak, karbantartanak

Meghívásos közbeszerzési pályázaton nyert ingatlanok javítását, karbantartását jelentő munkákat a Jánosik és Társai Kft. Összesen hét munkaterületen kilenc munkát végeznek el, nagyon szűk határidővel - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa. A főként gépész, asztalos, építőmesteri munkákat a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zártkörűen működő részvénytársaság (BFVK Zrt.) vagyongazdálkodásába tartozó nyugdíjasházakban végzik. A BFVK Zrt. hasznosítja a főváros forgalom képes vagyonát és emellett saját ingatlanokat és társasági részesedéseket is kezel. A kiírásban értékelési szempont volt, hogy a munkák elvégzésére rendkívül rövid idő áll rendelkezésre, van amelyiket 15 nap és némelyiket 30 nap alatt kell befejezni. A kivitelezés szempontjából nehezítő körülmény, hogy üzemelő lakóépületekben kell a szakembereknek dolgozniuk. Ez alapos tervezést, munkaszervezést igényel. A takarítási üzletágban piacvezetők között számontartott, azonban több lábon álló, évi 14 milliárd forintos bevételt elérő cég a piaci igényekhez igazodva alakította ki öt üzletágát. A fő profilt jelentő takarításon kívül, sikeresen működik az építőipari, az ingatlanüzemeltetési üzletág, a biztonsági szolgálat és a külterület-gondozás is. Az ingatlanüzemeltetési ágazat idei árbevétele eléri a 2 milliárd forintot - mondta Jánosik Lajos.

04/28 '23

Negyedszer Superbrands díjas a Jánosik és Társai Kft.

Ismét Business Superbrands Díjat nyert a Jánosik márka tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa. A független marketing szakemberekből és vállalatvezetőkből álló szakértői bizottság immár negyedik alkalommal tartotta méltónak a Jánosik és Társai Kft-t, hogy a legkiválóbb márkák világába sorolja. A magas presztízs értékű díjjal a kimagasló márkaminőséget és a márkaépítésbe fektetett munkát díjazzák. A vállalat nemcsak a Superbrands elismerést mondhatja magáénak, ötször elnyertek már a MagyarBrands díjat is. Ezeket a díjakat, a legkiválóbb, Magyarországon működő márkák alapos, sok mindenre kiterjedő vizsgálata alapján ítélik oda. A díjak elnyeréséhez ugyanolyan szigorú elvárásoknak kellett megfelelni, mint korábban. Az odaítélésekor figyelembe vették, hogy a Jánosik és Társai Kft. az elmúlt több mint három évtized során a piaci igényekhez igazodva folyamatosan fejlesztette szolgáltatásait, s így ma már komplex facility management megoldásokat nyújthat. Piacvezetők között van a takarítási szolgáltatásokban. További négy ágazatuk, az építőipari, az ingatlanüzemeltetési, a biztonsági szolgálat, a külterület-gondozási egymástól függetlenül, de egymást kiegészítve is sikeresen működik. Az elmúlt időszakban évről-évre, 10 milliárd feletti árbevételt értek el. Értékelték azt is, hogy az eredményt visszaforgatják a cégbe, folyamatosan fejlesztve az irodaházaikat, gépparkjukat, s adnak a külső megjelenésükre is. Teljesen felújított központi iroda épületüket idén adták át. A dolgozóknak és megrendelőknek is fontos, hogy nagy figyelmet fordítanak a fizikai és szellemi képzésekre, továbbképzésekre. Jórészt ennek is köszönhető, hogy a nehéz munkaerőpiaci helyzet mellett is tartani tudták a dolgozói létszámukat. A díjak nagy segítséget nyújtanak a partnereknek, hiszen a kiváló minőséget testesítik meg és meghatározók lehetnek egy megrendelői döntéshez – mondta Jánosik Lajos.

02/20 '23

Vízügyi igazgatóságot őriznek

Közbeszerzési eljárás keretében újra a Jánosik és Társai Kft. nyerte el az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság Miskolci Szakaszmérnökség telephelyének vagyonvédelmi feladatainak ellátását. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa. A mintegy 34 ezer négyzetméteres, miskolci terület biztonságos őrzéséhez a legkorszerűbb technikát építették ki. Nyolc kamera végzi a megfigyeléseket, s a biztonsági rendszerek üzemeltetéséről, karbantartásáról, javításáról, fejlesztéséről, folyamatos működőképességének biztosításáról is gondoskodnak. Folyamatosan ellenőrzik a járőrszolgálatot, s ehhez saját fejlesztésű szoftvert használnak. Ennek az elektronikus őrnaplónak a segítségével azonnal látható, hogy mi történik a helyszínen egy adott pillanatban. Így azonnal tudnak statisztikával szolgálni vagy reagálni egy szükséges helyzetben. Mindezeken túl általános vagyonvédelmi feladatokat is ellátnak. Személy- és teherjárművek be- és kiléptetését is végzik. Gondoskodnak az igazgatóság területén található irodák, szálló, garázsok, raktárak, műhelyek és egyéb épületek védelméről. A telephelyen tartózkodó gépjárművek, gépek, munkaeszközök, szakfelszerelések, anyagok őrzése is feladataik közé tartozik. Az évi több mint 10 milliárd forint árbevételű, több lábon álló Jánosik Kft.-nek egyik üzletága a biztonsági szolgálat. A cég több mint 25 éve készít proaktív biztonsági terveket és működtet többszintű személy- és vagyonvédelmi rendszereket. A szerteágazó feladatokat a megrendelővel egyeztetve tervezik és szervezik meg. A nagy szakmai múlttal és gyakorlattal rendelkező szakembereket, folyamatosan képezik, tudásukat rendszeresen ellenőrzik.

12/08 '22

Iskolát újítottak fel

Birtokba vehették a tanulók és az oktatók a megújult Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskolát. A Nógrád megyei oktatási intézmény új tantermekkel és szaktantermekkel, tornateremmel, valamint többi közt műanyag borítású sportpályával is bővült. A csaknem 1 milliárd forintos beruházás során új épületszintet kapott a tanítási intézmény, de megújult a lépcsőház és a külső homlokzat is. A másfél éves beruházás során összesen 2000 négyzetméterrel bővült az iskola. Nyílt közbeszerzésen a Jánosik és Társai Kft. nyerte el és végezte a Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola bővítési munkálatait – tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa. Az iskola teljes körű infrastrukturális felújítása során 12 tanteremmel és 5 szaktanteremmel bővült az épület. Új lépcsőház és lift is épült, szigetelték a homlokzatot. A tetőre új cserép került. Műanyag nyílászárókra cserélték ki a régieket. A mindennapos testneveléshez és a helyi közösség aktív sportolási lehetőségeihez kínál teret ezentúl az iskolaudvar, ahol a rekortán borítású sportpálya jött létre, valamint a megépült az új tornacsarnok, amelyet a társ kivitelező cég épített. Az építkezésre szoros határidő, összesen 15 hónap állt rendelkezésre. A Jánosik és Társai Kft. 20 munkatársa dolgozott folyamatosan a kivitelezésen, de csúcsidőben 60-80 építő is részt vett a munkálatokban. Olyan terv alapján folyt a nagyszabású építkezés, amely ötvözi a 21. századi modern elvárásokat, valamint a helyi építészeti igényeket. A megújult iskola külső megjelenése összhangban került a falu képével. A varsányi tanulók és pedagógusok a modern kor igényeinek megfelelő környezetben folytathatják a színvonalas oktatást. Varsányban összesen 60 alsós és 66 felsős jár, 9 önálló osztály van. A pedagógusok fő célja a tanulók tudásbeli különbségeinek csökkentése, a felzárkóztatás és a tehetséggondozás. A korszerű környezetben egyebek mellett lehetőség nyílt művészeti-, röplabda- és futball szakkörök indítására. Ökoiskolai szemléletű programok adaptálása is az intézmény oktató-nevelő munkájának fontos része. [gallery columns="1" size="large" ids="30480,30476,30477,30478,30481,30482"]

11/25 '22

Határidőre készül el a kórház felújítása, bővítése

Ütemterv szerint halad a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermek Sürgősségi és Baleseti Osztályának felújítása és bővítése. A több mint 2 milliárd forintos beruházás jelentős része már megvalósult, s a napokban megtörtént a részleges átadás. A kivitelezést végző Jánosik és Társai Kft. szakemberei mindent megtesznek, hogy jövő tavasszal teljesen átadhassák a megújult, korszerűsített létesítményt - tájékoztatott a felújítást végző cég tulajdonosa, Jánosik Lajos. Több mint 2500 négyzetméteren újítják fel, illetve bővítik a megyei kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában (GYEK) a sürgősségi, baleseti ellátást. A Gyermek Sebészeti Traumatológiai és Égési Osztály fekvőbeteg részlegének felújítása már be is fejeződött, a műtő részleg komplex rekonstrukciója, felújítása és bővítése pedig jelenleg is folyamatban van. A projekt egyik legfontosabb eleme a híd, amely a mentőhelikopter leszállópályát és a központi radiológiai ellátást is összeköti a GYEK-kel. Az 50 méteres 120 négyzetméter alapterületű építményt már hónapokkal ezelőtt beemelték. Ez a kórház területén lévő a leghosszabb híd. A projekt részeként elkészült a sürgősségi betegellátó részleg ambulancia része, ahol hét rendelő kapott helyet. Készen van a traumatológiai, égési és a sebészeti osztály fekvőbeteg részlege is. A gyereksebészet műtőblokkja az, amin még dolgoznak, s tavaszra készül el. Ez egy rendkívül bonyolult egység, mind építészeti, mind pedig az infrastruktúra szempontjából. Elkészültek azok a 24 órás megfigyelő helyiségek is, ahol összesen hét gyereknek tudnak ágyat biztosítani. Itt azok a betegek kaphatnak helyet, akiket nem szükséges felvenni a GYEK egy-egy osztályára, mert csak rövidebb idejű kórházi kezelésre van szükségük. A gyermeksürgősségi ellátás fogadórészének kivitelezése, valamint az égési osztály felújítása is tavaly októberben kezdődött el, és mostanra mindkét osztály teljesen elkészült, s már üzemel benne betegellátás. A fejlesztés második ütemének részeként megújulnak a gyermeksebészeti műtők: három műtőegységet és egy kiemelt kezelőt újítanak fel és bővítenek. A végéhez közeledő beruházás eredményeként a GYEK új elektromos hálózattal, fűtési és hűtési rendszerrel, csaknem 60 darab nyílászáróval, több tűzgátló ajtóval és ablakkal, 33 darab fotocellás ajtóval az egyik legmodernebb létesítménye lesz a kórháznak. A beruházással, hosszú távon gazdaságosabb és fenntarthatóbb épületkomplexum jön létre. A kivitelezőknek nehézséget jelent, hogy a munkálatok közben biztosítani kell az épületben zajló zavartalan gyógyítást, betegellátást. A kivitelezési munkák teljes elvégzéséhez mintegy 400 nap áll rendelkezésre, 2023 tavaszára fejeződhet be az építkezés – ismertette Jánosik Lajos.

09/29 '22

Újbudán szolgáltat a Jánosik Kft.

Száz objektumban, mintegy 52 ezer négyzetméteren végeznek napi karbantartási feladatokat, építőipari-, gépészeti- és erősáramú felújítási és karbantartási munkákat, gondoskodnak a hibák kijavításáról, s ehhez 24 órás ügyeletet is tartanak a Jánosik és Társai Kft. szakemberei Újbudán. A nettó 157 milliós összegű szerződést az Újbudai Önkormányzat által kiírt közbeszerzésen nyerték el - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa. Az önkormányzat által működtetett intézményekben, szociális-, nyugdíjas házakban, közösségi házakban, fogyatékos gyermekeket gondozó létesítményekben, bölcsődékben, óvodákban, közterület-felügyeletnél, játszótereken, közparkokban végzik munkájukat. Általában nyolcan, de csúcs napokon harmincan is dolgoznak a Jánosik Kft. alkalmazottai a kerületben. Tevékenységük nagyon sok, rendszerint kis feladatokból áll: kerítés áthelyezésektől, elektromos kapu javításon át, a közparkokban csőtörések feltárásáig és javításáig több mindennel foglalkoznak. A legtöbb helyen alkalmazkodniuk kell a 13 és 15 óra közötti csendes pihenőhöz. Az elmúlt hónapokban több mint 1000 munkát végeztek el. A Jánosik és Társai Kft. évek óta stabilan átlépi az 10 milliárd forint feletti éves árbevételt, ehhez az ingatlanüzemeltetési ágazat csaknem 20 százalékban járul hozzá- mondta Jánosik Lajos.

08/04 '22

Újabb takarítási pályázaton nyert a Jánosik Kft.

A világ egyik legnagyobb családi vállalatánál, a mintegy 83 ezer munkavállalót foglalkoztató, precíziós alkatrészeket és ipari felhasználásra alkalmas gördülő- és csúszócsapágyakat fejlesztő és gyártó cég szombathelyi telepének takarítására kiírt pályázaton nyert a Jánosik és Társai Kft. Üzemi, irodai udvari területek tisztán tartásáról, folyamatos higiéniai szolgáltatásokról gondoskodnak a régió egyik legnagyobb vállalatánál. A munkát többfordulós pályázaton nyerték el - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa. A takarítási üzletágban piacvezetők között nyilvántartott nyertes cég szolgáltatásai magukba foglalják az üzemcsarnokok, irodák és egyéb szociális helyiségek takarítását, valamint a külső területek rendben tartását. A gyárakban elsődleges szempont a higiéniai követelményeknek való teljes mértékű megfelelés. A magas fokú tisztaság elengedhetetlen a minőségi termékek gyártásához. Ezért is volt feltétel például a különböző higiéniai eszközök napi használatához szükséges karbantartás, feltöltés, a kézszárítók tisztítása, a textil-törlők cseréje. Az egyik üzemben 9200 négyzetméter főépületet, irodákat, öltözőket, étkezőt, tárgyalót, szociális helyiségeket, folyosókat, portát takarítanak naponta. Évente kétszer tisztítják 3400 négyzetméteren az üvegfelületeket. 35,5 ezer négyzetméteres gyártási területen hetente egyszer tárcsás, vizes felszívó gépekkel gondoskodnak a tisztaságról. Feladatuk a termelődésből adódó, erősen olajos szennyeződések napi szintű eltávolítása is. Több mint 62 ezer négyzetméternyi külterületen gyűjtik a szemetet. Az összesen 310 ezer négyzetméteres másik gyárban is hasonló szolgáltatásokat végeznek a takarító szakemberek. Mindkét üzemben gondoskodnak télen a hó eltakarításáról, az utak, folyosók csúszásmentessé tételéről, összesen 90 ezer négyzetméteren. Bevezették az elvégzett munka ellenőrzésére kifejlesztett SLA- rendszert, amelyet a megrendelő kérésének megfelelően tökéletesíteni kellett. Minden takarítással érintett terület QR kód alapján beazonosítható, így ellenőrizhető a vállalt követelmények teljesítése. Összesen 40 takarító dolgozik folyamatosan a gyárak területén.

05/31 '22

NATO kompatibilis a Jánosik Kft.

Az AQAP 2110 katonai normatíva szerinti katonai minőségirányítási rendszer ellenőrzése sikerrel zárult a Jánosik és Társai Kft-nél. Ez utóbbi az egyik legszigorúbb tanúsítvány, és az ország szomszédjában zajló háború miatt is különös fontosságú. Ennek megléte ugyanis feltétele a NATO beszállítói minősítésnek és a részvételnek katonai pályázatokon. A szigorú minőségi szabályozás, és a 6 tanúsítás sikeres megvédése évről-évre az egyik legjobb ajánló a megrendelők felé – mondta Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa. A száz százalékban magyar tulajdonú vállalat tavalyi árbevétele meghaladta a 14 milliárd forintot. Az integrált irányítási rendszer segít abban, hogy csökkenthessék a koronavírus okozta gazdasági hátrányokat. Ezért is a több lábon álló, a takarítási üzletágban piacvezetők között jegyzett cég a szigorú minőségi követelményeket következetesen ellenőrzi és betartja. A teljes körű belső átvilágítást minden évben teljesítik és ezt követően, az erre szakosodott külső cég, idén is május első felében végezte el az auditot. A felügyeleti minősítések során az ISO 9001:2015 és ISO 14001:2015 szabványok szerinti minőség és környezetirányítási rendszerüket hibátlannak találták. Kifogás nélkülinek értékelték az MSZ 45001 munkabiztonsági, az ISO 27001-es információ biztonsági és ISO 50001 energiairányítási rendszerüket is. Ez utóbbi azért fontos, mert ez segíti a cégnél az energia költségek mérséklését és az üvegház hatású gázok, hulladékok mennyiségének csökkentését. Ezek a nemzetközileg is elfogadott követelmények teljesítését igazoló minősítések bizalmat teremtenek a megrendelőkben, s ennek köszönhetően segítik a piac- és versenyképességet – mondta Jánosik Lajos.

05/12 '22

Kórházat újít a Jánosik Kft.

Gyermekegészségügyi Központ (GYEK) felújítását végezheti Miskolcon, csaknem 2 milliárd forintnyi értékben a Jánosik és Társai Kft. A pályázat elnyeréséhez kedvező referenciát jelentett, hogy a cég egyebek mellett a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet rekonstrukcióját is végzi – közölte Jánosik Lajos, a kivitelezést végző cég tulajdonosa. Az épület tervezésénél fő szempont volt a betegek kompromisszumok nélküli, magas szintű szakmai és kényelmi kiszolgálása. A beruházás több területre bontható: - bővítik a földszinten található sürgősségi betegellátó egységet; - teljes terjedelmében, mintegy 1000 négyzetméteren megújul a már meglévő épületrész; - átalakítják a harmadik emeleten található égési osztályt és a gyermek műtőt; - az égési osztályon több mint 600 négyzetméteren teljes körű gépészeti felújítással steril részleget hoznak létre; - korszerűsítik a meglévő gyermek műtőt a tartó falakon és a födémen kívül minden megújul; - emellett egy teljesen új műtőt is kiépítenek, így az építkezés befejezését követően megduplázódik a kapacitás. A beruházás egyik fontos eleme, hogy összekötik a GYEK és a Központi Betegellátó épületét egy zárt folyosóval, úgynevezett HÍD-dal. A HÍD segítségével gyorsabb és biztonságosabb lesz a zárt térben történő közlekedés az épületek között, például a betegek mentőhelikopteres szállítása esetén. Az építmény mintegy 55 méter, így ez lesz a leghosszabb híd a kórház területén. A készülő beruházás eredményeként a GYEK új elektromos hálózattal, fűtési és hűtési rendszerrel, csaknem 60 darab nyílászáróval, több tűzgátló ajtóval és ablakkal, 33 darab fotocellás ajtóval az egyik legmodernebb létesítménye lesz a kórháznak. A beruházással, hosszú távon gazdaságosabb és fenntarthatóbb épületkomplexum jön létre. A kivitelezőknek nehézséget jelent, hogy a munkálatok közben biztosítani kell az épületben zajló zavartalan gyógyítást, betegellátást. A kivitelezési munkák elvégzéséhez mintegy 400 nap áll rendelkezésre, 2023 tavaszára fejeződhet be az építkezés – ismertette Jánosik Lajos.

03/30 '22

Ösztöndíjprogramot indított a Jánosik és Társai Kft. és a DVTK

Első ízben, Katona Csenge Zoé, a DVTK Kosárlabda Akadémia fiatalja, az U16-os csapat tagja lett idén az 500.000 Ft értékű DVTK-Jánosik ösztöndíj díjazottja. A miskolci székhelyű Jánosik és Társai Kft. és a DVTK hosszú közös múltra tekint vissza. Több tíz éve működnek együtt különböző sportágakban. Ennek a partnerségnek a legújabb gyümölcse a DVTK-Jánosik díj, amelyet minden évben egy kiemelkedő teljesítményt nyújtó utánpótlás játékosnak ítél oda többtagú szakmai zsűri. A Jánosik és Társai Kft. 1989-ben kezdte meg a működését és az elmúlt 30 év alatt egy több mint ezer főt foglalkoztató nagyvállalattá nőtte ki magát. A fő profilt jelentő takarítási szolgáltatások mellett építőipari, ingatlan üzemeltetési, külterület-gondozási és biztonsági szolgálati feladatok ellátásában is nagy rutinnal rendelkeznek. Bizonyítja ezt az ötszörös MagyarBrands és háromszoros SuperBrands díjazás is. - Miskolci cégként büszkék vagyunk az elmúlt évtizedek eredményeire és arra, hogy a megyéből indulva egy országos szinten is ismert és elismert céggé váltunk– kezdte Jánosik Lajos a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa – Fontosnak tartjuk, hogy a helyi értékeket támogassuk, márpedig a DVTK-t, mint a legnagyobb régiós multisport klubot minden szempontból alkalmasnak tartjuk, hogy segítsük. A Jánosik és Társai Kft. valamint a DVTK együttműködése több, mint egy évtizedes múltra tekint vissza. A cég korábban speciális szaktudást igénylő takarítási feladatokat látott el a stadionterületén, valamint különböző szakosztályok (labdarúgás, röplabda, lovassport, stb.) mellett TAO támogatással is rendszeresen segíti a klub zökkenőmentes működését. - Hiszem azt az örök érvényű igazságot, hogy „ép testben ép lélek". Ez a filozófia áthatja a cég mindennapjait, hisz például időről időre lehetőséget biztosítunk a dolgozóinknak zumba vagy gerincjóga órákon részvételre és évente több alkalommal is közös túrákat szervezünk. A sport és az egészséges életmód nagyszerűen összecseng a DVTK filozófiájával, ami remek alapot teremtett már a múltban is a gyümölcsöző együttműködésnek - mondta Jánosik Lajos. A sportbeli kooperáció mellett a fiatalok támogatásában is több területen működött már együtt a DVTK és a Jánosik és Társai Kft. Az elmúlt év nyarán rendezték meg az I. DVTK Rakaczki Kupát, aminek kiemelt támogatója volt a vállalat. A nemzetközi tornán a cég különdíjában részesült a torna legjobb DVTK nevelésű játékosa. Emellett a cég a matematika és a fizika tantárgyakban kiemelkedő teljesítményt nyújtó, miskolci állami fenntartású gimnáziumokban tanuló középiskolások számára hirdetett DVTK Ösztöndíj programnak is jelentős támogatója. - A labdarúgó torna és a tanulmányi program pozitív tapasztalatainak eredményeképp indult el bennünk az a gondolatiság, hogy szeretnénk a diósgyőri fiatalokat valamelyik módon a jövőben is kiemelten támogatni. A tanulás fontosságát egy fiatal életében nem lehet megkérdőjelezni és legalább ennyire fontos az egészséges életmód és a sport szeretete is. A kettő között teremtett egyensúly eredménye egy kiegyensúlyozott és boldog felnőttkor. Erre szeretnénk motiválni a fiatalokat és eredménye a most életre hívott félmillió forint értékű ösztöndíjprogram, amellyel minden évben egy arra érdemes diósgyőri utánpótlás sportolót kívánunk támogatni - nyilatkozta Szabó Gábor a Jánosik és Társai Kft. marketing igazgatója. - Katona Csenge alapozó évei után két éve került át a DVTK Kosárlabda Akadémiára Tiszaújvárosból. Korosztályában meghatározó tehetségnek számít, edzéseken szépen dolgozik, iskola előtt egyéni képzéseken fejleszti képességeit. Szépen fejlődik egyéni kvalitásaiban, biztos vagyok benne, hogy a jövőben hallani fogunk még róla. Az ösztöndíj nagyon jó helyre került, a sok kitűnő sportoló közül megtisztelő, hogy Csengére esett a választás - mondta Ambrus Erzsébet, a DVTK U14-es csapatának vezetőedzője. - Megtisztelő számunkra a Jánosik és Társai Kft. kezdeményezése, különösen az szívderítő, hogy egy mindenkori utánpótlás játékos fejlődését támogatják az ösztöndíjjal, hisz a fiatalok jelentik a jövőnket. Miskolci multisport klubként örömteli miskolci céggel együtt működni, hisz ez jól példázza a városban a régióban rejlő potenciált. Remélem, még sok ilyen nagyszerű kezdeményezéshez állhat oda a DVTK, szeretném megköszönni a klub nevében is a Jánosik és Társai Kft-nek a Csengének és a jövőbeli díjazottaknak nyújtott támogatást – zárta dr. Világi Péter, a DVTK kommunikációs és marketing igazgatója.

02/02 '22

Komplexen szolgáltatnak

Meghívásos pályázaton újabb biztonsági szolgáltatást és takarítást nyert el a Jánosik és Társai Kft. Az Arago Green Tech Kft. sajókeresztúri központjában dolgoznak ezentúl a Jánosik Kft. takarító és biztonsági szakemberei – tájékoztatott Jánosik Lajos, a pályázatot elnyerő cég tulajdonosa. Összesen közel 10.000 négyzetméteren takarítják az épület belső tereit és felületeit. Az Arago Green Tech a használt autóalkatrészek újragyártásával foglalkozó, a fenntartható fejlődés mellett elkötelezett, környezettudatoszöldmezős beruházás. A legkorszerűbb ultrahangos tisztítási eljárásokat, 3D-s fémnyomtató technológiát, precíziós megmunkáló gépeket, modern gyártósorokat alkalmaznak termelő tevékenységük során. Ezért is volt fontos a pályázat elbírálásakor, hogy hasonlóan magas technikai színvonalon, fenntartható szemlélettel takarítást végző partnert találjanak. A Jánosik és Társai Kft.-nek megvoltak a kiválasztásukhoz szükséges referenciáik. A legkorszerűbb takarító eszközöket és környezetbarát, lebomló szereket tudják alkalmazni az épület tisztántartásához. Az üvegfelületek tisztításához például ozmózis gépet használnak. Az elvégzett munka ellenőrzésére digitalizált, úgynevezett SLA rendszert fognak alkalmazni, hogy objektív mérőszámmal tudják követni a vállalt követelmények teljesítését. A takarítás mellett a biztonsági szolgálat ellátását is megnyerték. A csaknem havi 2000 órás szolgálat során a komplexum általános vagyonvédelmi feladatai mellett detektorkaput és csomagvizsgáló röntgent is működtetnek. Minden szolgálatot ellátó vagyonőr elvégezte az alapfokú sugárvédelmi tanfolyamot. Saját fejlesztésű elektronikus őrnaplót is alkalmaznak majd. A szolgálati helyek és Jánosik Kft. között 24 órás felügyeleti központ segíti a gyors, megbízható kommunikációt, a szolgálati helyek felügyeletét, ellenőrzését, a szükséges intézkedéseket.

11/25 '21

Műemléki Piarista Kollégiumot újít fel a Jánosik Kft.

Folytatódik a sátoraljaújhelyi piarista kollégium felújítása. A sikeres első ütemi rekonstrukció után, most a belső terek korszerűsítésén a sor. A 854 millió forint értékű beruházás kivitelezését a Jánosik és Társai Kft. háromfordulós, meghívásos pályázaton nyerte el – tájékoztatott a cég tulajdonosa, Jánosik Lajos. A felújítás első ütemét ez év februárjában fejezték be. Ennek kifogástalan kivitelezése jó referenciát jelentett a Jánosik Kft.-nek. Másfél év alatt felújították az épület tetőszerkezetét, kicserélték a homlokzati és udvari nyílászárókat, megújult a külső homlokzat, megtörtént a falak utólagos vízszigetelése, valamint a padlásfödém hőszigetelése. A mostani fordulóban elsősorban a belső felületek korszerűsítésén dolgoznak, összesen 2633 négyzetméteren. A XVII. században épült kollégium fejlesztésére és bővítésére azért van szükség, hogy korszerű és otthonos körülményeket tudjanak biztosítani az ott lakó fiataloknak. Érdekesség, hogy a mostani diákok kollégiumi szobái eredetileg a régmúltban épült kolostor szerzetesi cellái voltak. Új falnyílásokat alakítanak ki, a tetőtérben gépészeti helyiségeket telepítenek, és megoldják a távhő rendszerre való rácsatlakozást. A felújított kollégium épületben többek között fürdőszobával rendelkező lakószobák, világos folyosók, tanulásra és találkozásokra egyaránt ösztönző közösségi terek lesznek. Az egészséges életvitelt konditerem is szolgálja majd. Az épületben 90 középiskolás diákot tudnak majd elhelyezni. Sok fiatal olyan lehetőséghez jut itt, amelyekhez egyébként nem férnének hozzá. A bentlakók kiszolgálására 100 adagos melegítőkonyhát-étkezőt is kialakítanak. A műemléki épület felújítása különleges építészeti technológiákat igényel. Korszerű épület felügyeleti és beléptető rendszert, hangosítást és megfelelő világítást alkalmaznak. A kivitelező folyamatosan egyeztet a műemlék felügyelettel, illetve a restaurátorokkal. A tervek felülvizsgálatát, illetve aktualizálását a tervezői gárda egyfolytában végzi. A kiviteli munkákat úgy kell megszervezni, lebonyolítani, hogy a megengedett zajterhelési értékek teljesüljenek. Ezt szigorúan ellenőrzik és betartják. Az építkezésen naponta 20-50-en dolgoznak, s legkésőbb jövő év végére fejezik be a munkálatokat.

10/12 '21

Ismét MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Ötödször nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa. A MagyarBrands címmel már több mint egy évtizede díjazzák a legeredményesebb magyar márkákat. A cím elnyerésének feltétele, hogy a márka Magyarországon szülessen, alapításában magyarok vettek részt. A Jánosik és Társai Kft. száz százalékban magyar tulajdonú. A díj nagy segítség a fogyasztóknak, hiszen a kiváló minőséget testesíti meg és meghatározó lehet egy vásárlói, megrendelői döntéshez. A pandémia alaposan megváltoztatta a vásárlói elvárásokat. Az ismertség, az elfogadottság, az ár mellett egyre nagyobb figyelmet kap a gondoskodás, a segítség, az együttérzés, támogatottság. A díj odaítélésekor így figyelembe vették azt is, hogy a Jánosik és Társai Kft.-nél a nehéz munkaerőpiaci helyzet mellett is tartani tudták a dolgozói létszámukat. A cég több mint 3000 munkavállalónak biztosít megélhetést és versenyképes jövedelmet. Ugyancsak szempont volt a díj odaítélésekor, hogy kiemelt fontosságú tevékenységükben a környezettudatosság. Elkötelezettek a környezetbarát anyagok, eszközök és technológiák alkalmazásában. Csökkenő környezeti-, hulladék kibocsájtásra, mérséklődő energia felhasználásra törekszenek. Fejlesztéseiknél elsődlegesen veszik figyelembe a fenntarthatóságot. Szintén kedvezőnek értékelték, hogy nagy figyelmet fordítanak a dolgozók fizikai és szellemi képzésekre, továbbképzésekre, s ezt a megrendelőik is pozitívan fogadják. Az elmúlt három évtizedben a piaci igényekhez igazodva folyamatosan fejlesztették szolgáltatásaikat. Piacvezetők között vannak a takarítási üzletágban. További 5 fő tevékenységük, az építőipari, az ingatlanüzemeltetési, a biztonsági szolgálat, a külterület-gondozási és az étkeztetési szolgáltatás, egymástól függetlenül, de egymást kiegészítve is sikeresen működik, s így ma már komplex facility management megoldásokat nyújthat. Az elmúlt időszakban évről-évre, 14 milliárd feletti árbevételt értek el. Intézmények, áruházak, középületek, ipari épületek takarítását végzik, de jelen vannak egészségügyi intézményekben, kórházakban, gyógyszergyárakban is. Építőipari ágazatuk végez generál kivitelezést, mély és magasépítést, üzemcsarnokok és tisztaterek építését. Több épület műszaki üzemeltetését is ellátják valamint parkokat építenek, külterületeket gondoznak. Értékelték azt is, hogy az eredményt visszaforgatják a cégbe, folyamatosan fejlesztve az irodaházaikat, gépparkjukat.

09/23 '21

Különleges helyen, különleges létesítményt épít a Jánosik és Társai Kft. Tokajban.

A hegy lábánál, egy elhagyott andezit bányánál építik meg a Turisztikai Attrakció épületét. A 2002-ben az UNESCO Világörökségi listájára is felvett Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj, fontos turisztikai célpont. A Csurgó-völgy elhagyatott bányaterületén a közeljövőben hatalmas, 100 szobás, ötcsillagos szálloda is nyílik, a Minaro Hotel Tokaj. Ehhez kapcsolódik az Aktív Turisztikai Központ épülete. Az 1 milliárdos beruházás kivitelezését nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el Jánosik és Társai Kft. – tájékoztatott a kivitelező cég tulajdonosa Jánosik Lajos. A létesítményben egy 400 fős rendezvényterem kap helyet, amiben gasztró élményeket kínáló 12 egységes látványkonyha is kialakításra kerül és ehhez csatlakozik egy kültéri konyha is. Az épület hasznos alapterülete 450 négyzetméter lesz. A kivitelezéshez kapcsolódik a teljes kert és táj rendezés, sziklakerttel, szikla rézsűvel, sétánnyal, összesen 3000 négyzetméteren. A különleges helyszín egy mély félköríves katlan. Az épületnek csak a két vége látszik majd, a többi a föld alatt lesz. Helyi kövek és anyagok felhasználásával építkeznek, mert a cél a természetes környezet kialakítása. A Csurgóvölgy bányában szinte magától adódik a helyi természeti anyagokhoz visszanyúlni és újrahasználni azt. A kemény andezitet hosszú emberöltők alatt főleg alapépítésre bányászták, itt most valós kőalapul szolgál. A tervezők szándéka az volt, hogy a hatás olyan legyen, mintha a bányából kivett anyagot visszaadták volna a természetnek. Az építkezésnél kihívás a helyhiány és a természeti erők jelenléte. Szinte minden nap esik. A löszös talaj szárazon olyan, mint a sivatagi homok, vizesen azonban korcsolyapálya. Hét-nyolc méter magas lösz- és sziklafalak veszik a körül a terepet. Alapozáskor lefelé szikla és rétegvíz található. Ebbe a környezetbe kerül be a vasbeton épület. Összesen 90 tonna betonacél és 700 köbméter beton épül be. A földmunkák során jelentős mennyiségű földet mozgatnak meg, és építenek belőlük töltést, gátat, dombokat. Az egy év alatt elkészülő beruházáson egy időben félszázan is dolgoznak. – mondta Jánosik Lajos.

08/02 '21

Óriás irodaházat takarítanak

Környezetbarát technológiát vállalva nyerte el Budapest egyik legnagyobb új irodaépületének rendben tartását, a takarítási szolgáltatásokban piacvezetők között számon tartott Jánosik és Társai Kft. A Duna parti két egymáshoz kapcsolódó, hat emeletes, A+ kategóriás irodaház több, mint 36 ezer négyzetméterét tartják tisztán, gondozzák nap mint nap a társaság speciálisan felkészült alkalmazottai – tájékoztatott Jánosik Lajos a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa.  Az evosoft Hungary Kft. korábban több telephelyen működött és nekik 2013 óta takarítottak. A cég összevonta egységeit, új irodaházba költözött. Pályázaton nyerte meg az új helyszín takarítását a Jánosik és Társai Kft. A sikeres pályázathoz az is hozzájárult, hogy elégedettek voltak a korábban végzett munkájukkal. Az ikerház másik gazdája a közös területek vonatkozásában is a Jánosikot bízta meg a takarítási szolgáltatásokkal. A kutatás fejlesztési feladatokat kiszolgáló irodaépületekben 4 szinten mélygarázs, 720 négyzetméteres konyha, 1900 négyzetméteres raktárterület is található. Az épületek nemcsak funkciójukban, hanem homlokzati kialakításukban is harmonikus egységet alkotnak. Az új székházban az emeleti szinteken laborok és irodák, míg a földszinten kiszolgáló, szolgáltató, háttér funkciókat ellátó egységek kaptak helyet. Az 5. emeleten az irodákból megközelíthető járható zöld tetőket és teraszokat alakítottak ki. Az épületek takarítása különleges technológiákat igényel. A környezetbarát takarítás, vegyszerek mellett az energiahatékonyság is elsődleges szempont. Természetes a szelektív hulladékgyűjtés, a hulladéktömörítés. Az irodaház jelenleg még nem teljes kihasználtsággal működik. A teljes kapacitás elérésekor 26 részmunkaidős takarító, illetve 2 ügyeletes és 1 udvari targoncás gondoskodik arról, hogy mindenkor, minden rendben, tisztán legyen. A több lábon álló cég bevételeiből a takarítási üzletág 50 százalékban részesül. A Jánosik és Társai Kft. ez évre tervezett összbevétele a korábbi évekhez hasonlóan meghaladhatja a 14 milliárd forintot.

07/07 '21

Minőségi munkáért díjözön

A szakma és a közönség is értékeli a minőségi építészetet, a magas színvonalú kivitelezést. A Jánosik és Társai Kft. által kivitelezett beruházások sorra nyerik el a rangos, hazai és nemzetközi díjakat. Egyik legutóbbi trófeájuk a Miskolci Egyetem kampuszán álló, az 1960-as években épült műhelycsarnok tereinek újrafogalmazásáért nyert Big See Award Építészeti kategóriájának nemzetközi díja. Ez az épületfelújítás, idén októberében várhatóan esélyes lesz a fődíjra is. Az elismerésekről a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa, Jánosik Lajos nyilatkozott. Az egyetemi beruházás során az újonnan létesült Korszerű anyagok és Intelligens Technológiák Felsőoktatási Ipari Együttműködési Központnak (FIEK) otthont adó épületben új kutatóhelyeket alakítottak ki, valamint egy innovációs és Start-up Központ kapott benne helyet. Fiatalos, inspiráló, a kreatív energiákat erősítő, ugyanakkor reprezentációra is alkalmas terek születtek. Nem csak a Miskolci Egyetem új innovációs központjának kivitelezése lett díjazott. A minőséget mindenek elé helyező koncepció, meghozta eredményét a cég sikereiben. Korábban Nívódíjat kaptak a kőbányai Rece-fice Óvoda és Manóvár felújításáért, ahol a generálkivitelező volt a Jánosik Kft. A rangos elismerést a középület kategóriában ítélte oda a szakmai zsűri. A díjazásnál figyelembe vették a tervezést, az anyagok felhasználását és a kivitelezést is. A zsűri véleménye szerint az új homlokzat az egész létesítményt megjelenésében korszerűvé, építészetileg értékessé tette. A legfontosabb szempont az volt, hogy a különböző korosztályú gyerekek számára játékos, otthonos, esztétikus, érdekes és ingergazdag környezetet alakítottak ki. A színes, változatos megjelenés a külső és belső területeken egyaránt ezt szolgálták. Megnyerte a világ egyik legnagyobb építészeti versenyének közönségdíját a felújított galyatetői kilátó és turistacentrum. Az Architizer A+ Awards díj egy nagyon rangos nemzetközi elismerés, amit az architizer.com amerikai építészeti hírportál alapított három éve a Wall Street Journal Magazinnal és a Webbyvel közösen. A jelöltek közül több mint száz kategóriában szakmai zsűri válogatta ki a legjobbakat. A galyatetői kilátóra, amelynek felújítását a Jánosik és Társai Kft. végezte, a Renováció kategóriában lehetett voksolni, és a szavazóknak köszönhetően el is hozta a közönségdíjat. A különleges helyszín több különleges eljárást igényelt a kivitelezésnél. Az építkezés környezetvédelmi területen zajlott, ezért fokozott figyelmet fordítottak a környezet megóvására. Az új kilátó rész építéshez nem használhattak például toronydarut. Kézzel, kis táblás zsalukkal húzták fel az új torony részt. A munkálatok során, a környezetre tekintettel a legkörültekintőbben dolgoztak, óvva a meglévő fákat és a növényzetet. A 10 emeletes lakóház magasságának megfelelő kilátó átépítése különleges felkészüléssel járt. A vállalat alapértékei között szerepel a folyamatos megújulás és fejlődés, alapozva a legkorszerűbb technológiákra, innovatív megoldásokra. Ezért is sikerrel pályáznak új, komplex kivitelezést igénylő, kivételes technológiák alkalmazásával, korszerű építési anyagok felhasználásával járó megbízásokra – mondta Jánosik Lajos.

06/16 '21

Reumakórházból járási hivatalt építettek

Egy évek óta nem használt, korábban reumakórházként működött épületet alakított át járási hivatallá és kormányablakká, a Jánosik és Társai Kft. A több mint 860 millió forintos építkezés megrendelője a Borsod-Abaúj -Zemplén Megyei Kormányhivatal volt. A munkát közbeszerzésen nyerték el – tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa. Az Ózd központjában található, összesen 3890 négyzetméter alapterületű, alápincézett, földszintes épületen, rekord gyorsan, hat hónap alatt végezték el a munkákat. Lebontották a belső térelválasztókat, burkolatokat és az igényeknek megfelelően húztak fel új falakat. Minden ajtót, ablakot kicseréltek. A födém és homlokzat utólagos hőszigetelést kapott. Felújították az elektromos és gépészeti rendszereket is. A tetőre napelemrendszert építettek be. Az irodákat részben klimatizálttá tették. Álmennyezettel borították az egész épületet, festették a falakat és új burkolatokat is elhelyeztek. Az új hivatalhoz parkoló is tartozik. Átlagosan 80 ember dolgozott az építkezésen. A felújított épületben a járási hivatal tevékenységén túlmenően családtámogatási, nyugdíj- és egészségbiztosítási, földhivatali, építésügyi, valamint népegészségügyi, élelmiszer-biztonsági és állategészségügyi feladatokat látnak el a szervezeti egységek. Az Ózdon és térségében élő emberek a jövőben kényelmesen, kulturált körülmények között, egy helyen tudnak elintézni minden olyan ügyet, amely a kormányhivatal és a járási hivatal hatáskörébe tartozik. A reumás panaszokkal küszködő gondozottak, betegek sem maradtak ellátatlanul, őket az Almási Balogh Pál Kórház területén kialakított korszerű, új reumaszárnyban fogadják Ózdon.

05/18 '21

Nem engednek a minőségből a Jánosik és Társai Kft.-nél.

Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva világították át a Jánosik és Társai Kft.-t a külső auditorok. Az internetes technika segítségével, a szigorból semmit nem engedve, minősítették a céget. A szigorú minőségi szabályozás, és a 6 tanúsítás sikeres megvédése az egyik legjobb garancia a megrendelők felé – mondta Jánosik Lajos a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa. Az integrált irányítási rendszerrel rendelkező, száz százalékban magyar tulajdonú vállalat tavalyi árbevétele meghaladta a 15 milliárd forintot. Igyekeznek minimalizálni a koronavírus okozta gazdasági hátrányokat. Ennek egyik kulcsa, hogy a több lábon álló, a takarítási üzletágban piacvezetők között jegyzett cég a szigorú minőségi követelményeket következetesen ellenőrzi és betartja. A teljes körű belső átvilágítást követően, az erre szakosodott külső cég idén is május első felében végezte el az auditot. A felügyeleti minősítések során az ISO 9001:2015 és ISO 14001:2015 szabványok szerinti minőség és környezetirányítási rendszerüket kifogástalannak találták. Hibátlannak értékelték az MSZ 45001 munkabiztonsági, az ISO 27001-es információ biztonsági és ISO 50001 energiairányítási rendszerüket is. Ez utóbbi teszi lehetővé a cégnél az energia költségek mérséklését és az üvegház hatású gázok, hulladékok mennyiségének csökkentését. Ezzel egy időben zajlott az AQAP 2110 katonai normatíva szerinti katonai minőségirányítási rendszer ellenőrzése is. Ez utóbbi az egyik legszigorúbb tanúsítvány. Ennek megléte feltétele a NATO beszállítói minősítésnek és a részvételnek katonai pályázatokon. Ezek a nemzetközileg is elfogadott követelmények teljesítését igazoló tanúsítványok megteremtik a vevői bizalmat, ezáltal segítik a piac- és versenyképességet – mondta Jánosik Lajos.

04/23 '21

Bővül és megújul a varsányi általános iskola

Új tantermekkel és szaktantermekkel, tornateremmel, valamint többi közt műanyag borítású sportpályával is bővül a hamarosan megújuló Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola. A közel 1 milliárd forintos beruházás során új épületszintet kap az oktatási intézmény, de megújul a lépcsőház és a külső homlokzat is. A másfél éves beruházás során összesen 2000 négyzetméterrel bővül majd az iskola. Nyílt közbeszerzésen a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola bővítési munkálatait – tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa. Az iskolát már kiürítették és a diákok a környező települések oktatási intézményeiben kezdhették meg a második félévet. Az iskola teljes körű infrastrukturális felújítása során 12 tanteremmel és 5 szaktanteremmel bővül az épület. Új lépcsőház és lift is épül, szigetelik a homlokzatot. A tetőre új cserép kerül. Műanyag nyílászárókra cserélik ki a régieket. A mindennapos testneveléshez és a helyi közösség aktív sportolási lehetőségeihez kínál teret majd az iskolaudvar, ahol a rekortán borítású sportpálya jön létre, valamint a megépül az új tornacsarnok, melyet a társkivitelező cég épít. Az építkezésre szoros határidő, összesen 15 hónap áll rendelkezésre. Jelenleg a Jánosik és Társai Kft. 20 munkatársa dolgozik a kivitelezésen, de csúcsidőben 60-80 építő is részt vesz majd a munkálatokban. Olyan terv alapján folyik a nagyszabású építkezés, amely ötvözi a 21. századi modern elvárásokat, valamint a helyi építészeti igényeket. Mindez azt jelenti, hogy a megújuló iskola külső megjelenése összhangban lesz a falu képével. A varsányi tanulók és pedagógusok várhatóan a 2022/23-as tanévet már egy megújult, a modern kor igényeinek megfelelő környezetben kezdhetik meg.

03/12 '21

A Jánosik Kft. takarítja Magyar Nemzeti Múzeumot

A Jánosik és Társai Kft. nyerte meg a Magyar Nemzeti Múzeum takarítására kiírt közbeszerzési eljárást 2+1 évre. A cégnek 8 helyszínen csaknem 47,5 ezer négyzetméter takarításáról és tisztán tartásáról kell gondoskodnia - tájékoztatott Jánosik Lajos a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa. Magyarország első országos múzeumának, a Pollack Mihály által tervezett műemléki épületében  lévő míves kőburkolatok és díszes építészeti elemek takarítása speciális odafigyelést igényel. Kizárólag a múzeum által validált, környezetbarát, a műtárgyvédelmi szempontoknak megfelelő szereket, eszközöket használhat a mindennapi munka során a cég, olyanokat, amelyek óvják és védik a magyar történelem kiemelkedően fontos tárgyi emlékeit, a műtárgyak állagát. A munkavégzés során együttműködnek a muzeológusokkal és a műtárgyvédelmi szakemberekkel. A Jánosik és Társai Kft. munkatársainak feladata lesz, egyebek mellett, a speciális, magas színvonalú fertőtlenítés, például a kilincsek és a pultok takarítása is, ami a koronavírus járvány miatt kiemelt figyelmet kap. A cég 20 munkatársa dolgozik nap, mint nap ezért, hogy a látogatókat mindig tiszta környezet fogadja majd. A Jánosik és Társai Kft. számos kiemelkedő referenciával rendelkezik már. A cég munkatársai takarítanak többi közt irodaépületetekben, kórházakban, gyárakban, bevásárlóközpontokban. A több lábon álló cég évek óta 15 milliárdot meghaladó bevételéből a takarítási üzletág 50 százalékban részesül.

02/19 '21

Elkészült az újjávarázsolt mezőkövesdi általános iskola

Többi közt új nyílászárókkal, kibővített tornateremmel és teljesen felújított homlokzattal várja vissza a mezőkövesdi általános iskola a diákjait. Az oktatási intézmény felújítását még tavaly tavasszal kezdte meg a Jánosik és Társai Kft. Csaknem egy éven keresztül, fél százan dolgoztak az épület felújításán. A munkálatok nemrégiben befejeződtek, már csak az ilyenkor szokásos műszaki átadás van hátra. Összességében mintegy 300 millió forintból újult meg a mezőkövesdi általános iskola épülete. Teljes felújításon esett át az oktatási intézmény. Kicserélték a nyílászárókat, az épület gépészeti és villamossági rendszereit, napelemeket telepítettek. Kibővítették és felújították a tornaterem épületét, több mint 3000 négyzetméteren hőszigeteltek, lift került beépítésre, valamint a homlokzat is teljes rekonstrukción esett át - közölte Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. cégtulajdonosa. - Részünkről a munkálatok befejeződtek, már csak a műszaki átadás van hátra. Összeségében egy olyan épület jött létre, mely a kor elvárásainak megfelelő. Kényelmesebbé teszi a tanulók és a tanárok mindennapjait, valamint az intézmény kisebb rezsi költséggel üzemeltethető. Hamarosan az ideiglenesen kiköltöztetett diákok is visszaköltözhetnek. Biztos vagyok benne, hogy örömüket lelik majd a megújult iskolában.

01/25 '21

Innovatív szoftvereket fejlesztett a Jánosik és Társai Kft.

Innovatív szoftvereket fejlesztett a Jánosik és Társai Kft. Speciális, innovatív szoftvereket fejlesztett ki és vezetett be a Jánosik és Társai Kft. Ezek segítségével pontosan nyomon követhetik és ellenőrizhetik a megrendelők a cég által elvégzett munkákat. A kifejlesztett szoftverek számos területen alkalmazhatók: többek közt az őrzés-védelem, az üzemeltetés, a külterületi gondozás és a takarítási munkáknál. A cég gondolt az álláskeresőkre is. Számukra egy, az eddigieknél jóval egyszerűbb és átláthatóbb jelentkezési felületet alakítottak ki. Az újonnan kifejlesztett, innovatív programok sorába tartozik az úgynevezett E-őrnapló - kezdte Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. cégtulajdonosa. - Ez az elektronikus, az adatvédelmi előírásoknak maximálisan megfelelő rendszer kiváltotta a korábban papíralapon kezelt dokumentációt. Az intelligens program segítségével figyelni tudják a hagyományos őrnapló funkciókat: a technikai meghibásodásokat, a járőrözés kezelését, a személy- és jármű ki- és beléptetését vagy például a kulcsok és más eszközök kiadását. A Jánosik és Társai Kft. évek óta kiemelt figyelmet fordít a magas minőségi követelmények betartására. Ennek érdekében fejlesztették ki - elsősorban a takarítási üzletágra - saját minőség ellenőrzési programjukat. A szoftver az adott terület vezetőjének - a területi sajátosságokat alapul véve - véletlenszerű ellenőrzési feladatsort generál, a cég munkatársai ennek megfelelően kötelesek az ellenőrzéseket elvégezni, és dokumentálni. A megrendelő az eredményeket azonnal megkapja, s ha szükségesnek tartja kontrollálhatja is. Az üzemeltetési feladatokat segítő szoftver már nevet is kapott. A Jánosik FM nevű program üzemeltetési feladatok ellátására alkalmas, az ajánlatkéréstől a munkák lezárásáig. A programon belül tudják kezelni a munkalapokat, a pótmunkákat és a teljesítési igazolásokat. De a szoftver lehetővé teszi a számla csatolás lehetőségét is. A többek között külterületi munkákhoz a cég kifejlesztett egy olyan GPS alapú igazoló rendszert, amelynek segítségével a megrendelő akár saját otthonából ellenőrizheti a munkák elvégzését. Az okostelefonnal vagy akár a digitális fényképezővel készített képeket automatikusan dokumentálja és ellenőrzi a szoftver, és a megrendelő által megadott koordináták szerint szortírozza a munkaterületen tapasztalható változásokat. A fényképeken látható bármilyen módosítást felismer és jelez a program. A cég munkatársai az adott munka elvégzése előtt és után is készítenek felvételeket, amiket feltöltenek a rendszerbe, így perce pontos információ áll a megrendelő rendelkezésére a munkák előrehaladtáról. A Jánosik és Társai Kft. a munkaerő toborzására is speciális számítógépes rendszert hozott létre, amellyel az egyes ágazatok a sajátos igényeknek megfelelő hirdetéseket állíthatnak össze. A kollégáknak nincs más feladata, csak megadni a kérdőívben található kérdésekre a választ (iskolai végzettség, munkarend, érdeklődési terület stb.) és a szoftver saját maga generál egy egységes hirdetési szöveget, a megadott válaszokból. Ezeket a megfelelő toborzási felületen teszik közzé, s a hirdetésekre jelentkezésekről automatikus visszaigazolást kapnak a toborzást végzők és a jelentkezőket is értesíti a rendszer.

11/16 '20

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be, fertőtlenítő csapatokat képeztek ki, újfajta vegyszereket alkalmaznak a takarítási szolgáltatásokban piacvezetők között számon tartott Jánosik és Társai Kft.-nél. A cég tulajdonosa, Jánosik Lajos elmondta azt is, hogy a vírusjárvány kényszerítette a céget az új technológiák, eszközök, munkamódszerek bevezetésére. A home office munkarend és kijárási korlátozások érezhetően csökkentették a megrendelők napi takarításra vonatkozó igényeit a cégnél. Ugyanakkor ötszáz eseti ajánlatból száz fertőtlenítéssel, fertőtlenítő takarítással kapcsolatos. Ezeken felül, ahol folyamatosan napi takarítást végeznek, ott is rendszeresen fertőtlenítenek. Van olyan élelmiszeripari cég, amelyik hetente kér speciális berendezésekkel végzett fertőtlenítést. Mivel a Jánosik és Társai Kft. kórházakban, gyógyszergyárakban, üzletláncoknál is végez takarítási szolgáltatást, fel kellett térképezniük, hogy a hagyományos fertőtlenítőszerek hirtelen hiányát miként tudják pótolni. Az így beszerzett ózonvizes technológián alapuló berendezéssel a baktériumok, vírusok, egyéb kórokozók 99.99 százalékát el tudják pusztítani. A klórnál 50%-al hatékonyabb, környezetbarát, és nem tartalmaz az egészségre ártalmas anyagokat. A hagyományos fertőtlenítő szerekkel végzett takarítás mellett a társaság háromféle elektromos berendezést is alkalmaz, amelyekből kettő hideg köd előállításával fertőtleníti a légteret és a felületeket, a harmadik pedig porlasztásos eljárással fertőtlenít minden vízszintes és függőleges felületet.  A speciális mobil fertőtlenítő csapatuk munkatársai olyan eszközöket használnak, melyekkel akár több ezer m2 alapterületű létesítmények légtereit és felületeit tudják rövid időn belül fertőtleníteni virucid hatású oldattal. Az ilyen berendezések használatához gázmesteri végzettség szükséges. A több lábon álló Jánosik és Társai Kft. ez évre tervezett árbevétele a korábbi évekhez hasonlóan meghaladja a 10 milliárd forintot. Ebből a takarítási üzletág több mint ötven százalékban részesül.

10/17 '20

Óvodát és bölcsődét építenek

Görög katolikus egyházi ingatlanok építésére kapott megbízást az egyházi ingatlanok specialistájává vált Jánosik és Társai Kft. Nyílt közbeszerzési pályázaton nyerték el a sajószentpéteri felekezeti óvoda, illetve bölcsőde teljes körű kivitelezését. Pályázatuk elbírálásánál kiemelt figyelmet kaptak a vállalás során adott legjobb műszaki paraméterű anyagok – tájékoztatott Jánosik Lajos cégtulajdonos. A Jánosik és Társai Kft. melletti döntésben az is meghatározó volt, hogy az elmúlt években több egyházi intézmény felújítását végezték megelégedésre. Többek között Mezőkövesden görögkatolikus templomot, Miskolcon új református templomot és gyülekezeti házat építettek, Budapesten református óvodát újítottak fel, a borsod megyei központban a Görögkatolikus Általános iskola épületét alakították át, illetve bővítették.   A sajószentpéteri kivitelezés során összesen 900 négyzetméter épületrészt építenek fel két ütemben. Elsőként az óvoda és azt kiszolgáló épület építése volt a feladat. Ehhez csatlakozott a korszerű játszótér létesítése, a kertészeti munkák elvégzése és egy térburkolatos parkoló kiépítése. A második ütemben a bölcsőde épületének felépítésén van a sor, ott is a korszerű játszótér létesítése, a kertészeti munkák és a hozzá tartozó parkoló kialakítása is az elvégzendő feladatok közé tartozik. Különleges technológiai eljárással készül a bölcsőde tetősíkjában a napelemes rendszer elhelyezése. A beépített fabútorok elhelyezése sem szokványos munkát jelentenek. Az óvoda épületébe mászófalat is felszereltek. Nagyon rövid idő alatt, 150 naptári napon végeztek az óvoda - kiszolgáló épület kivitelezési munkáival. Átlagosan 25-50 munkás dolgozott a nettó csaknem 520 millió forintos beruházáson mondta Jánosik Lajos.

09/08 '20

Az Interreg program keretében emlékparkot újít fel a Jánosik és Társai Kft

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a sátoraljaújhelyi széphalmi Kazinczy Emlékpark felújítását. A parkot utoljára közel ötven évvel ezelőtt újították fel. A nagy vonzerővel rendelkező emlékpark védett természeti érték. A megújuló terület 4,5 hektár. Mint azt Jánosik Lajos elmondta, a több mint 230 millió Ft-os beruház során felújítják a parkot és a Kazinczy Mauzóleumot (más néven Kazinczy Emlékcsarnokot vagy Emléképületet) is. A munkálatok során újjá születik a többi között a műemléképület elektromos hálózata, majd új fűtő és párátlanító berendezést létesítenek. A parkfelújítás során igyekeznek az eredeti állapotot visszaállítani. A kert érdekessége, hogy az emlékcsarnok déli oldalán állt egy nagyon idős csavarodott törzsű fehér akác, amelyet valószínűleg maga Kazinczy Ferenc ültetett. A szájhagyomány szerint, ezt Tessedik Sámueltől, az alföld fásításának szorgalmazójától, az akác hazai elterjesztőjétől kapta, ezért a helybeliek Tessedik-fának nevezik. A fa 1996 nyarán rejtélyes körülmények között leégett, tuskója tönkrement.  A Tessedik-akác sarja azonban már növekszik, az elégett fa, egyik viszonylag épen maradt darabjából pedig Égerházy László szobrász készített műalkotást, amely a Tessedik-akác helyén megtekinthető. Az Interreg –határokon átnyúló – program keretében a Jánosik Kft. munkásai elvégzik a kert faállományának szelekcióját, kivágják a veszélyes állapotú fákat. kitisztítják az elbozótosodott területet továbbá eltávolítják az oda nem illő fafajokat. Magát a térszerkezetet egy 1932-es légi felvételt alapján rekonstruálják. A kert egykori történeti sétányhálózatának hiteles helyreállítása s az egyes hiányzó sétányszakaszok pótlása is sorra kerül. Lecserélik a hetvenes évek végén készült betonszegélyeket, valamint a sétányokon megfelelő vízelvezetéssel új burkolatot alakítanak ki. A kertépítés legérdekesebb része, hogy Kazinczy egykori kúriája alapjainak jelölését kertépítészeti eszközökkel oldják meg. A kert és a kúria várható átadásáig, nagyságrendileg napi húsz ember dolgozik a beruházáson.

07/30 '20

Fehérorosz vendégek jártak cégünknél

Őexcellenciája Aleksandr Ponomarev, a Belarusz Köztársaság magyarországi nagykövete és a Gomel terület kormányzójának első helyettese, Chekan Vadim Grigorievich vendégünk volt a napokban. A magas rangú belorusz küldöttség találkozott a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosával, Jánosik Lajossal. A cégvezető bemutatta a vendégeknek Miskolcot és ismertette a cég tevékenységét. A következő évi stratégiákról szóló egyeztetésen szó volt arról, hogy a több lábon álló, hat ágazattal rendelkező, évi 15 milliárd forintos forgalmat bonyolító cég jó referenciákkal és tapasztalatokkal rendelkezik. Jánosik Lajos beszámolt arról, hogy közel 30 éve van jelen a kft. a piacon, országos lefedettséggel, több 100 elégedett ügyféllel jegyzik őket. Több mint 3000 embernek adnak megélhetést. Sikereik egyik titka, hogy üzleti filozófiájukban kulcsszerepe van a megbízhatóságnak, a pontosságnak és a minőségnek. A magyarországi vállalatok közül kevesen mondhatják el magukról, hogy olyan szigorú minőségi szabályozással, 6 szabványt integráló irányítási rendszerrel rendelkeznek, mint a Jánosik és Társai Kft. „Értéket teremtünk, munkát és biztos megélhetést adunk” - összegezte tájékoztatójában a cég legfőbb jellemzőit Jánosik Lajos.  A fehérorosz vendégek érdeklődéssel fogadták a cégvezető beszámolóját, egyeztettek a lehetséges együttműködésről, valamint a jövőbeli találkozókról. A programsorozatot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnökénél, Bánné dr. Gál Boglárk ánál zárták, ahol az együttműködés lehetőségeiről egyeztettek a felek és biztosították egymást a kölcsönös előnyökön alapuló támogatásról.

06/17 '20

Egyházi építések specialistája lett a Jánosik Kft.

Ismét egyházi ingatlan felújítását nyerte el a Jánosik és Társai Kft. Ezúttal Miskolcon, a Baptista Szeretetszolgálat új szociális ellátóközpontja kivitelezésére kaptak megbízást. Kiváló referenciának bizonyult a munka elvégzéséhez a több évtizedes építőipari tapasztalat és több egyházi ingatlan, templom felújítása – mondta Jánosik Lajos cégvezető. A több lábon álló és takarítási ágazatban piacvezető, évi 15 milliárd forintos forgalmat bonyolító vállalat építőipari ágazata közle 50 százalékkal részesül az összbevételekből. Összesen 100 000 négyzetméter épületfelújítást, 200 fő munkavállalóval, 500 000 ledolgozott munkaórával tudhatnak maguk mögött. Mezőkövesden görögkatolikus templomot, Miskolcon új református templomot és gyülekezeti házat építettek, Budapesten református óvodát újítottak fel, a borsod megyei központban a Görögkatolikus Általános iskola épületét alakították át, illetve bővítették. A településképi jelentőségű ikerház egyik fele a munkálatok során is működő intézményként funkcionált. Ez nehezítette a kivitelezést. Az épület másik fele teljes felújítást igényelt. Megerősítették a szerkezeti falakat, új vasbeton födémet építettek. Különleges építészeti megoldásként a födémszintet mintegy 1.2 méterrel lejjebb kellett süllyeszteni, hogy a tetőtér beépíthető legyen. Új padlók, válaszfalak épültek, ami együtt járt a gépészeti és elektromos rendszer átalakításával. Kicserélték a nyílászárókat, hőszigetelték a homlokzatot. Az épület rehabilitációját úgy kellett megoldani, hogy ingatlan eredeti külső homlokzati képe, tömegaránya, tetőformája ne változzon meg. Az építkezésen átlagosan 10-12 munkás dolgozott és fél év alatt sikerült befejezni a munkákat.

05/16 '20

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditt a külső auditorok. A szigorból semmit nem engedve, az internetes technika segítségével világították át a céget. Így is mindent rendben találtak, s ez azért is örvendetes, mert a szigorú minőségi szabályozás, és a 6 audit sikeres megvédése az egyik legjobb garancia a megrendelők felé – mondta Jánosik Lajos cégtulajdonos. Vírus helyzet ide, vagy oda idén sem mondtak le a minőségbiztosítási rendszerek megújításáról. Az integrált irányítási rendszerrel rendelkező, száz százalékban magyar tulajdonú vállalat tavalyi árbevétele meghaladta a 15 milliárd forintot.  A koronavírus okozta gazdasági hátrányokat igyekeznek minimalizálni. Ennek egyik kulcsa, hogy a több lábon álló cég a szigorú minőségi követelményeket  következetesen ellenőrzi és betartja. A teljes körű belső átvilágítást követően, az erre szakosodott külső cégek auditórai idén is május első felében végeztek a minősítésekkel. Megújították az ISO 9001:2015 és ISO 14001:2015 szabványok szerinti minőség és környezetirányítási rendszerüket, valamint az  MSZ 45001 munkabiztonsági , az ISO 27001-es információ biztonsági és ISO 50001 energiairányítási rendszerük auditja is megtörtént. Ez utóbbi teszi lehetővé a cégnél az energia költségek mérséklését és az üvegház hatású gázok, hulladékok mennyiségének csökkentését. Nemrég fejeződött be az AQAP 2110 katonai normatíva szerinti katonai minőségirányítási rendszer auditja is. Ez utóbbi az egyik legszigorúbb tanúsítvány. Ennek megléte feltétele a NATO beszállítói minősítésnek és a részvételnek katonai pályázatokon. Ezek a nemzetközileg is elfogadott követelmények teljesítését igazoló tanúsítványok megteremtik a vevői bizalmat ezáltal segítik a piac- és versenyképességet – mondta Jánosik Lajos.

04/15 '20

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte. A munkát meghívásos pályázaton nyerték el, és tartani tudták a nagyon rövid, mintegy öt hónapos kivitelezési határidőt - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa. 2018. évben A Miskolci Egyházmegye fenntartásában Miskolcon működő általános iskola fő épületének felújítását, bővítését és korszerűsítését az építőiparban 30 éve jelenlevő Jánosik Kft. végezte, s ez jó referenciának bizonyult. Egy templom építése viszonylag ritka esemény ezért is kapott kiemelt figyelmet a beruházás az egyházmegye, a város, a lakosság és a helyi közösség részéről is. A feltöltött talaj szerkezet miatt 3 méter mély pontalapozás készült. A tetőszerkezet a többhajós kivitel miatt speciális, íves vasbeton szerkezetekkel tarkított. Egyedi zsaluzatokra, statikai elemekre volt szükség a kivitelezés során. A kupola rész fő réteg ragasztott fa tartó elemeit daruval emelték be. Különleges minőségű, szép, fa nyílászárókat építettek be. A kupolába elektromosan mozgatható, központi távirányítású ablakok kerültek. A fűtés elektromos padlófűtéssel és elektromos konvektorokkal került kiépítésre, mely akár wifi hálózatról is vezérelhető. A templom épületének sajátos tartozékai közül néhányat a kivitelezés során kellett biztosítani. Így került sor a sztaszidionok (a fal mellett elhelyezkedő karfás állószékek), valamint a templomi csillár beszerzésére is. A templom épületének csúcsán lévő kereszt gyártása és felhelyezése is az egyházi liturgikus előírásoknak megfelelően készült és került elhelyezésre. A térkövezést is a Jánosik Kft. szakemberei végezték. Átlagosan 10 munkás dolgozott folyamatosan az építkezésen. Az épület teljesen készen áll. A templom felszentelésének egyházi előkészítése megkezdődött. Ezt követően vehetik majd napi használatba a krisztushívők.

02/12 '20

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházás több mint 500 millió forintba került - tájékoztatott Jánosik Lajos, a kivitelezést végző cég tulajdonosa. A megyei tagkórház belgyógyászati tömbje ezáltal egy teljesen új gasztroenterológiai épületegységgel bővült. Az új létesítményben tágas betegvárót, két kardiológiai vizsgálót, egy endoszkópos UH vizsgáló helyiséget, négy endoszkópos vizsgálót, valamint a személyzet, illetve a betegek számára szociális blokkokat alakítottunk ki. A mintegy 600 négyzetméteres egyszintes épület kivitelezése különleges megoldásokat követelt: két meglévő épületegység közé kellett felépíteni az újat, úgy, hogy a három egység később egymáshoz kapcsolódjon. Az épület fűtési – hűtési igénye többféle megoldással történik: egyrészt a tetőn elhelyezett légkezelőn befújt levegő fűtésével-hűtésével, másrészt a szintén a tetőn elhelyezett hőszivattyús rendszerhez csatlakoztatott beltéri mennyezeti klímaberendezésekkel, a környezetbarát távhő energiáját pedig a padlófűtésénél hasznosítják. Az új létesítmény Akadálymentesség Európai Eszméje figyelembevételével készült a mozgáskorlátozott, hallássérült, látássérült és egyéb fogyatékossággal élők számára. Az építkezés közben biztosítani kellett a már meglévő két épületben zajló gyógyító munka zavartalan működését. Az új épületegység mögött új parkolók várják a betegeket és hozzátartozóikat, ezáltal mintegy 80 gépkocsi számára biztosít az intézmény szilárd burkolaton, kulturált parkolási lehetőséget. A beruházás 50 embernek adott munkát nyolc hónapon át. A jó munkaszervezésnek, az ütemterv betartásának és a feszített munkának köszönhetően sikerült a tervezett határidőre átadni az új épületet, ami 2020. év elején a használatbavételi engedélyt is megkapta.

12/23 '19

Kivirágoztatták Gödöllőt

Nyílt közbeszerzésen nyerte el ​Gödöllő város közigazgatási területeinek növényápolási munkáit, ​2 évre, a Jánosik és Társai Kft. Munkájuknak köszönhetően a város megkapta az Arany Virág díjat - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa. A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen évente mintegy 300 település vesz részt. A versenyen kizárólag települési önkormányzatok indulhatnak, akik saját anyagi kereteiken belül „virágoztatják fel” környezetüket. A Jánosik Kft külterület gondozási ágazatának munkatársai egyebek között fél millió négyzeten gyűjtik a lombot. Csak idén 14.590 darab egynyári növényt 577 darab évelőt, 491 darab cserjét, csaknem 200 fát ültettek. Emellett a virágágyások a cserje- és évelő ágyások gyommentesítése, a évelő- cserje- és rózsa metszése, a sövények nyírása, a cserjék ifjítása, a faültetés, a mulcs terítése, a tápanyag utánpótlása is a feladataik közé tartozik. A helyi Montágh Imre Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskolában végzett parkgondozók adják a munkavállalók 60 százalékát. ​A ​készségfejlesztő iskola az értelmileg akadályozott, középsúlyosan értelmi fogyatékos tanulókkal foglalkozik. Ezek a fiúk és lányok gyakorlatot szerezhettek a munka világában, lehetőséget kaphattak, hogy megmutassák helyt tudnak állni a munkaerőpiacon. Az iskolával a Jánosik Kft. folyamatosan tartja a kapcsolatot, kölcsönösen segítve egymást. A külterület-gondozás a cégnek 21 éve működő ágazata. Az ágazat árbevételének több mint 5 százalékát teszi ki a Gödöllőn végzett munka.

11/08 '19

Negyedszer MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Negyedszer nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa. A MagyarBrands márkával hazai minőségeket díjazzák. Megbízhatóság, pontosság és minőség - ez a feltétele a díjnak. Fontos kritérium, hogy a piacokon a vásárlók elvárásainak maximálisan megfelelő értékeket képviseljenek itthon és külföldön egyaránt. A díj odaítélésekor figyelembe vették, hogy a Jánosik és Társai Kft. az elmúlt három évtizedben a piaci igényekhez igazodva folyamatosan fejlesztette szolgáltatásait. Piacvezetők a takarítási szolgáltatásokban. További 5 ágazatuk, az építőipari, az ingatlanüzemeltetési, a biztonsági szolgálat, a külterület-gondozási és az étkeztetési egymástól függetlenül, de egymást kiegészítve is sikeresen működik, s így ma már komplex facility management megoldásokat nyújthat. Az elmúlt időszakban évről-évre, 10 milliárd feletti árbevételt értek el. Referenciáik sora hosszú listán összegezhető. Intézmények, áruházak, középületek, ipari épületek takarítását végzik, de jelen vannak egészségügyi intézményekben, kórházakban, gyógyszergyárakban is. Építőipari ágazatuk végez generál kivitelezést, panel rekonstrukciót, alpin technikával karbantartást, mélyépítést. Több épület műszaki üzemeltetését is ellátják és parkokat építenek, külterületeket gondoznak. Kiemelt szempont tevékenységükben a környezettudatosság. Elkötelezettek a környezetbarát anyagok, eszközök és technológiák alkalmazásában. Csökkenő környezeti-, hulladék kibocsájtásra, mérséklődő energia felhasználásra törekszenek. Fejlesztéseiknél elsődleges szempont a fenntarthatóság. Értékelték azt is, hogy az eredményt visszaforgatják a cégbe, folyamatosan fejlesztve az irodaházaikat, gépparkjukat, s adnak a külső megjelenésükre is. A dolgozóknak és megrendelőknek is fontos, hogy nagy figyelmet fordítanak a fizikai és szellemi képzésekre, továbbképzésekre. Jórészt ennek is köszönhető, hogy a nehéz munkaerőpiaci helyzet mellett is tartani tudták a dolgozói létszámukat. A cég több mint 3000 munkavállalónak biztost megélhetést és versenyképes jövedelmet – mondta Jánosik Lajos.

10/17 '19

Munkahelyi étkeztetéssel bővítette tevékenységi körét a Jánosik és Társai Kft.

Jánosik és Társai Kft. egy évvel ezelőtt létrejött étkeztetési üzletága idén ősszel elnyerte a Siemens Gas and Power Budapesti Transzformátorgyár dolgozóinak és vezetőségének bizalmát. Mint azt Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa elmondta: október 1-től a Siemens Zrt. csepeli telephelyének dolgozóit látják el meleg étellel, amelyet saját dolgozókkal állítanak elő majd hőálló edényekben, erre a célra kialakított ételszállító autókkal juttatják el a helyszíni melegítő konyhába. Az alkalmazottak 3 féle menüből választhatnak hétköznapokon, de rendelhetnek akár helyben készített frissensülteket is ebédre. A Jánosik és Társai Kft. vállalta, hogy igény szerint meleg reggelivel is szolgálnak, továbbá kávéval, desszerttel, gyümölcsökkel is bővíti a választékot. Az előállított menük könnyűek, egészségesek, ugyanakkor magas tápértékkel és ideális kalória értékkel rendelkeznek. Étlapjukon jelenleg is szerepelnek vegetáriánus és fitnesz ételek. A transzparens működéséhez egy speciális informatikai rendszert üzemeltetnek. A Jánosik és Társai Kft. több mint öt éve végez takarítási szolgáltatást a Siemens három budapesti telephelyén. A takarításban nyújtott stabil teljesítménynek is köszönhető, hogy sikerült bővíteni a cég szolgáltatási körét a Siemens Zrt. -nél. A Kft célja, hogy a jövőben minél több partnerénél tudjon komplex szolgáltatást nyújtani – mondta Jánosik Lajos.

08/13 '19

Óvodákat újít fel a Jánosik és Társai Kft.

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el - tájékoztatott Jánosik Lajos tulajdonos. A több lábon álló vállalkozás az ország egész területén végez építőipari munkákat. Többek között közintézményeket, lakóparkokat, kórházakat, sport komplexumokat építenek, újítanak fel. Több sikeres gyermekintézmény rekonstrukciója is garanciát jelent a megrendelőknek. A kőbányai Rece-Fice Óvoda és Manóvár felújításáért Építőipari Nívódíjat nyert el a Jánosik és Társai Kft. Miskolcon a Leszih Andor úti óvoda rekonstrukcióját kezdték el. A fő cél az energia racionalizálás. Ennek megfelelően hőszigetelt, 6 légkamrás nyílászárókat építenek be. Több mint 700 négyzetméterem víz-és hőszigetelést kap a tetőszerkezet és a homlokzatot is hőszigetelik. A gépészeti korszerűsítés is nagy feladat, a napelemes rendszer kiépítésével és az 50 darab okos termosztát felszerelésével. Pécsett a PTE óvoda és bölcsőde felújítása a feladat. Itt is, mintegy 650 négyzetméteren kap korszerű szigetelést a tető. Az árnyékolás kialakítása is a Jánosik szakemberek tennivalója. A játszótér felújítására is sor kerül, nemcsak baleset ellen védő, a legszigorúbb uniós előírásoknak is megfelelő játszóteret alakítanak ki, hanem bővítik a játszó felületet is. A Jánosik és Társai Kft. közel 15 milliárd forintos árbevételt tervez 2019-re. 

07/13 '19

Szigorú minőségi szabályozás a siker kulcsa

A Jánosik és Társai Kft. tavalyi árbevétele meghaladta a 14 milliárd forintot. Az idén is több mint 14 milliárd forint bevételt terveznek. A félévhez közeledve, biztató eredményeket tudhatnak éves céljaik teljesüléséhez. A szigorú minőségi szabályozás, a 6 szabványt integráló irányítási rendszer sikeres auditja az eredmények alapja és az egyik legjobb garancia a megrendelők felé – mondta Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa. Éppen ezért idén is több sikeres felügyeleti auditon van túl az integrált irányítási rendszerrel rendelkező, száz százalékban magyar tulajdonú vállalat. A több lábon álló és a takarítási szolgáltatásokban piacvezető cég évről-évre növekvő eredményeit épp a szigorú minőségi követelmények következetes ellenőrzésének és betartásának köszönheti. Ez garantálja az eredményesebb, hatékonyabb munkafolyamatokat és magasabb szintű szervezeti kultúrát érnek el. Még májusban zajlott a teljes körű külső átvilágítás az erre szakosodott külső cégek auditorai által. A cégnél megtörtént az MSZ 28001 (OHSAS 18001) munkabiztonsági, az ISO 27001-es információ biztonsági és ISO 50001 energiairányítási rendszer auditja is. Ez utóbbi lehetővé teszi, hogy a cégnél az energiát hatékonyan, takarékosan és biztonságosan használják fel. Mindezekkel mérsékelhetők az energiaköltségek és csökkenthető az üvegház hatású gázok, hulladékok kibocsátásának mennyisége. A felügyeleti audit kiterjedt az ISO 9001:2015 és ISO 14001:2015 szabványok szerinti minőség és környezetirányítási rendszerre. Ezek a nemzetközileg is elfogadott követelmények teljesítését igazoló tanúsítványok megteremtik a vevői bizalmat ezáltal segítik a piac- és versenyképességet. Nemrég fejeződött be az AQAP 2110 katonai normatíva szerinti katonai minőségirányítási rendszer auditja is. Ez utóbbi az egyik legszigorúbb tanúsítvány. Ennek megléte feltétele a NATO beszállítói minősítésnek és csak ennek birtokában vehetnek részt a rendvédelmi és katonai szervezetek pályázatain.

06/02 '19

Innovatív takarítás

Ma már a takarítás sem olyan, mint régen. Jól tudja ezt Magyarország piacvezető takarítással foglalkozó cége a Jánosik és Társai Kft. A modern, innovatív takarítási technológiák alkalmazásának is köszönhetően nyertek újabb megrendelőt, több fordulós pályázaton - tájékoztatott Jánosik Lajos a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa. A Miskolc, Dél Ipari Park területén, az elkövetkező három évben a Joyson Safety System Hungary Kft. 11 épületének irodáit, üzemét takarítják, és gondozzák a külterületeket is. A cég a passzív biztonsági rendszerek vezető autóipari beszállítója. Termékei között szerepelnek a légzsákok, motoros biztonsági öv behúzók, valamint elektronikai termékek, amelyeket a legnagyobb autógyártó vállalatoknak szállítanak be világszerte. Az innovatív takarítás része, hogy a legújabb típusú automata súrolós-vízszívós géppel is dolgoznak, valamint a környezetbarát ozmózisos technológiát is alkalmazzák. Az elvégzett szolgáltatási tevékenységeket a Jánosik és Társai Kft. saját fejlesztésű SLA (Service Level Agreement) szoftverével fogják ellenőrizni, és így objektív mérőszámokkal tudják követni a vállalások teljesítését. Kihívás a munkában, hogy ESD, elektromos kisülés ellen védett területtel is érintkező részeken is folytatnak takarítási tevékenységet. Naponta átlagban tizenöten dolgoznak a létesítmények tisztán tartásán, nagyságrendileg 56 000 négyzetméteren. További személyzet pedig a több mint 100 000 négyzetméter külterület folyamatos rendben tartásán munkálkodik.

05/07 '19

Felújították a szlovák oktatási központot

Szlovák tanítási nyelvű óvodát, iskolát, gimnáziumot és kollégiumot újított fel a Jánosik és Társai Kft. Budapesten. A több mint 200 millió forint értékű munkát pályázaton nyerte el a több lábon álló, évi 13 milliárd forintot meghaladó bevételt elérő cég. A munka elvégzésére még tavaly július végén kötöttek szerződést az Országos Szlovák Önkormányzattal - tájékoztatott Jánosik Lajos, a felújítást végző cég tulajdonosa. A Budapest XIII. kerületében található létesítményben végezett munka igazi kihívást jelentett. Az épületben ugyanis az óvoda, az általános iskola, a gimnázium, a kollégium és a szakkollégium egy hónap kivételével folyamatosan üzemelt. Tehát a 3-4 éves gyermektől, a huszonéves fiatalig minden korosztály mindennap ott tanult az iskolákban, játszott az óvodában, illetve élte életét a kollégiumban. Nagyon komoly szervezőmunkát, folyamatos egyeztetést igényelt, hogy csak a lehető legkisebb mértékben zavarják az oktató munkát. Még az óvodások délutáni alvására is tekintettel kellett lenniük. A felújítás során az érintett területeken cseréltek mindent, ami a falban és a falon volt, az elektromos-, a víz-, a szennyvíz- és a fűtési vezetékeket. Radiátorokat, ajtókat,belső ablakokat, világítást, álmennyezetet, légtechnikai csöveket szereltek. A hidegburkolatokat (1300 m2) is lerakták és végül a teljes szerelvényezést is megoldották. A kollégiumban négy tanári szobát alakítottak ki vizesblokkokkal együtt. A háromszintes kollégium rekonstrukciója volt a legnagyobb feladat. A kollégiumban összesen kilencvizesblokkot, valamint három mosókonyhát és három konyhát újítottak fel. [gallery columns="1" size="large" ids="7060,7075,7074"]   Közel 20 szak- és segédmunkás végezte a napi munkákat egy építésvezető irányításával. A tavaly nyár közepén kezdett felújítást határidőre, a szerződésben vállaltak szerint 100 százalékban elvégezték - mondta Jánosik Lajos.

04/16 '19

Újra komplex üzemeltetést nyertek

Határozatlan időre ismét a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a miskolci UNI Hotel komplex üzemeltetését – tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa. A több lábon álló cég nemcsak az OTP Ingatlanüzemeltető Kft. által üzemeltetett, Miskolc legnagyobb szállodájának takarítását, hanem komplex működtetését is végzi évek óta. A Jánosik és Társai Kft. gondoskodik a 24 órás recepciós szolgálatról, az ingatlan karbantartásáról, a takarításról, az ágyneműk mosásáról, a külterület- gondozásáról és az őrző-védő szolgálatról. Folyamatosan bővítették a szállónak kínált szolgáltatásokat Szállodai ügyviteli rendszert alakítottak ki, a biztonsági szolgálat munkájának javítására elektronikus őrszolgálati naplót vezettek be. A cégnek összesen 30 munkavállalója dolgozik itt. Az UNI Hotel nem csupán egyetemi kollégium. Szeptembertől, júliusig a Miskolci Egyetem több mint ötszáz diákjának otthona. Azonban ekkor is fogad külsős vendégeket, összesen 60 személynek tud szállást és ellátást kínálni. A nyári hónapokban teljes kapacitásával nyitott a külső vendégek előtt. A szálló előadótermeinek felszereltsége, az eszközökben gazdagon ellátott sportkomplexum nagyobb csoportok programjainak is ideális helyszín. Július elejétől augusztus végéig, egyidejűleg akár 603 vendéget is fogadni tudnak. A Jánosik és Társai Kft. a hotel rendezvényeinek és programjainak előkészítésében is részt vesz, a szükséges technikai hátteret biztosítja.

01/23 '19

Teljes körű üzemeltetést nyert el a cégünk

Teljes körű üzemeltetést nyertek Még a takarító személyzetnél is előírás az angol nyelv ismerete, annál a munkánál, amit most nyert el a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos tulajdonos. A villamos energiaátviteli berendezések laboratóriumi vizsgálatával és terméktanúsításával foglalkozó cég kereste meg a takarítási szolgáltatásokban piacvezető Jánosik és Társai Kft.-t teljes körű létesítmény üzemeltetési, úgynevezett facility management feladatok ellátására. Mint kiderült, a cég jó hírének, marketing tevékenységének, referenciáinak és minőségbiztosítási rendszerének köszönhetően érkezett a felkérés. A több 10 millió forintos bevételt jelentő munka során együtt dolgozik a Jánosik Kft. külterület gondozási-, biztonság szolgálati-, és takarítási üzletága. Az természetes, hogy a portaszolgálatot teljesítő dolgozóknak több nyelven kell beszélniük, angolul pedig felsőfokon, mivel az ügyfelek 90 százaléka külföldi. Azonban a takarítóknál is követelmény, ha nem is mindenkinek, az angol nyelv ismerete, mivel az épületben olyan speciális kísérleteket is végeznek, amelyek idején nem lehetséges a takarítás. A Jánosik és Társai Kft. biztonsági szolgálata bővítette, modernizálta a portaszolgálat nyilvántartásait, úgynevezett finomhangolást végzett azok egyszerűsítésére. Videó megfigyelő rendszer felügyeletét és riasztó felügyeletét látja el az új szolgálati területen. A külső- belső gondozást, takarítást 3.5 hektáros területen, 5 épületben látják el a szakemberek. A hagyományos takarítási technológiák mellett kiemelt figyelmet fordítanak a szelektív hulladék gyűjtésre és a környezetkímélő szerek használatára. Kétheti rendszerességgel kertész csapat gondozza a létesítményt. Vegetációs időszakban a cserjék metszése, sövénynyírás,fűnyírás, burkolt területek gyomirtása, lombgereblyézés, zöld hulladék gyűjtése és elszállítása tartozik a feladatok közé. A téli időszakban a hóeltakarítást, síkosságmenetesítést látják el. A Jánosik és Társai Kft.-nek nem ez az első teljes körű üzemeltetési megbízása. Facility tevékenységünk során többek között szállodát, állami intézmények irodaházait, bankhálózatok épületeit, közintézményeket tartják karban és végezik kisebb-nagyobb építőipari felújításaikat.

12/20 '18

Prezinél takarít a Jánosik és Társai Kft.

A világhírű startup cég budapesti fejlesztőközpontjának takarítását nyerte el a Jánosik és Társai Kft. A jövőt idéző, az átlagtól elütő munkahelyi kultúrát megvalósító irodaházba több, mint 20 országból érkező közel 200  fős munkaszervezetnek ad otthont. Az exkluzív épület takarításával azért a Jánosik csapatát bízták meg, mert a Prezinek a minőség és a megbízhatóság volt az elsődleges szempont – tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa. Az irodaházat éjszaka takarítják, napközben pedig az úgynevezett snack pontok rendbetételéért felelnek, illetve a prezis dolgozókat szolgálják ki, reggeli étkeztetésükről gondoskodnak. Az apartman házak tisztán tartása is a Jánosik és Társai Kft. feladatai közé tartozik. Ezek a lakrészek elsősorban a san francisco-i és rigai vendégek számára vannak fenntartva. Évente kétszer nagytakarítanak és védőréteggel látják el a járófelületeket. Csak környezetbarát tisztítószereket használnak. Naponta nyolc szakképzett takarító dolgozik az irodaházban, akik közel 4000 négyzetméteren végzik tevékenységüket. A takarításban piacvezető, évi több, mint 10 milliárd forintos bevételt elérő Jánosik Kft. saját, jól kidolgozott tisztítás-technológiával végzi élelmiszeripari gyárak, raktárak, gyógyszergyárak, kórházak, és egyéb egészségügyi intézmények nagyon szigorú szabványainak is megfelelő takarítását. Multinacionális cégek, logisztikai bázisok óriási méretű tereit is tisztítják. Kiemelten fontosnak tartják, hogy piacvezetőként a környezetvédelemben példát mutassanak. Az idén például csaknem 40 millió forint értékben ruháztak be modern, környezetbarát gépekre – mondta Jánosik Lajos.

11/26 '18

Újra díjazott lett a Jánosik Kft.

Harmadszor nyerte el a MagyarBrands, másodszor pedig a Superbrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa. A MagyarBrands márka hazai minőségeket díjaz. Szempont, hogy a díjazottak méltó képviselői legyenek a díjnak itthon és külföldön egyaránt. Feltétel az is, hogy a piacokon olyan értékeket képviseljenek, amelyek a vásárlóknak a megbízhatóságot és a minőséget tanúsítják. A Superbrands díjat, a legkiválóbb, Magyarországon működő márkák alapos, sok mindenre kiterjedő vizsgálata alapján ítélik oda. Mindkét díj elnyeréséhez ugyan olyan szigorú elvárásoknak kellett megfelelni mint korábban. A díjak odaítélésekor figyelembe vették, hogy a Jánosik és Társai Kft. az elmúlt 30 év során a piaci igényekhez igazodva folyamatosan fejlesztette szolgáltatásait, s így ma már komplex facility management megoldásokat nyújthat. Piacvezetők a takarítási szolgáltatásokban. További 5 ágazatuk, az építőipari, az ingatlanüzemeltetési, a biztonsági szolgálat, a külterület-gondozási és az étkeztetési egymástól függetlenül, de egymást kiegészítve is sikeresen működik. Az elmúlt időszakban évről-évre, 10 milliárd feletti árbevételt értek el. Értékelték azt is, hogy az eredményt visszaforgatják a cégbe, folyamatosan fejlesztve az irodaházaikat, gépparkjukat, s adnak a külső megjelenésükre is. A dolgozóknak és megrendelőknek is fontos, hogy nagy figyelmet fordítanak a fizikai és szellemi képzésekre, továbbképzésekre. Jórészt ennek is köszönhető, hogy a nehéz munkaerőpiaci helyzet mellett is tartani tudták a dolgozói létszámukat – mondta Jánosik Lajos.

10/13 '18

Új üzletágat indított a Jánosik Kft.

Új üzletágat nyitott a több lábon álló, évi több mint 10 milliárd forintos árbevételt elérő Jánosik és Társai Kft. A már meglévő ágazatok – takarítás, építőipar, biztonsági szolgálat, ingatlanüzemeltetés, külterület-gondozás – mellé elindították az étkeztetési szolgáltatásukat is – tájékoztatott Jánosik Lajos tulajdonos. Magyarország egyik legnagyobb üzletlánc központjában nyerték el az étkeztetést. A budaörsi létesítményben csak az ott dolgozók használhatják az éttermet. Ez jelenleg naponta 400 fő kiszolgálását jelenti. Kínálnak napi menüt, de aki különlegesebb ételre vágyik, választhat az Á la carte ajánlatából is. Céljuk az egészséges étkeztetés biztosítása s mindennap azon dolgoznak 2 helyszínen, hogy ki tudják elégíteni az igényeket. Speciális szoftvert alkalmaznak, ami a pénztárgépek kezelése mellett az étterem vezetőinek napi időszakra lebontott adatokat szolgáltat a pillanatnyi leltárról, tálcára kivetítve a fogyasztási értékek alakulásáról. A cég elképzelései szerint az új üzletág éves bevétele eléri majd a 100 millió forintot. Jánosik Lajos elmondta, azt is, hogy a cég megalakulása óta, a piaci igényeknek megfelelően alakítja tevékenységi körét. 2006-tól működnek úgynevezett facility management, azaz létesítmény üzemeltető vállalkozásként. Szeretnék bővíteni a jövőben ezeket a szolgáltatásokat azokon a helyeken is, ahol már évek óta jelen vannak.

09/10 '18

A Miskolci Egyetem C/2-es épületén végzünk felújítási és átalakítási munkálatokat

A miskolci Egyetemvárosban található, hat hajóból álló C/2-es építmény a Jánosik és Társai Kft. kivitelezési munkálatai által nyeri el jövőbe mutató formáját – ez az első jelentős szerkezeti átalakítás azóta, hogy az 1950-es években megnyitotta kapuit. Vállalatunk alapértékei között szerepel a folyamatos megújulás és fejlődés, alapozva a legkorszerűbb technológiákra, innovatív megoldásokra. Ezért örömmel tölt el bennünket, hogy Építőipari üzletágunk egy kutatóközpont kialakítására is megbízást kapott. A tervezésnél a fő szempont az épületben működő tanszékek helyiségeinek jobb kihasználtsága, további helyiségek kialakítása, illetve az újonnan bekerülő Felsőoktatási Ipari Együttműködési központ bejáratának és inspiráló belső tereinek létrehozása volt. Munkatársaink igen sokrétű feladatokon dolgoznak. Több hajóban is bontásra kerül a padlóburkolat, melyek helyett korszerű alapanyagok kerülnek beépítésre. A műhelycsarnokban a homlokzati nyílászárókat hőhídmentes alumínium tok- és szárnyszerkezetű nyílászárókra cseréljük. Az üvegezett szerkezetek pedig háromrétegű hőszigetelő üvegezést kapnak. Mivel a C2 és B1/C1 épületeket összekötő híd erősen leromlott állapotú, ezért ez elbontásra, majd az eredetivel megegyező formában visszaépítésre kerül. Jelentősen növeli a hallgatók komfort érzetét, hogy a két épület közötti átjárást az új konstrukció szerint egy fedett vasbeton szerkezet biztosítja. Továbbá a híd oldalsó burkolata is különleges megjelenést kap: grafikai tervező által készített anyagtechnikai vonatkozású, molekulaszerkezetet ábrázoló egyedi mintázattal látjuk el. A projekt keretében az épület akadálymentes megközelíthetőségén és használatán is dolgozunk. Így az épület minden szintje akadálymentesen megközelíthető a fejépületből; a központi bejárat is, amelyhez új rámpát alakítunk ki. Az objektum előtti parkolók átalakításra kerülnek, további négy akadálymentes parkolót építünk ki. Büszkék vagyunk, hogy dinamikusan fejlődő Építőipari üzletágunk ilyen jövőbe mutató intézmény működéséhez járulhat hozzá. [gallery size="large" columns="1" link="file" ids="5079,5078,5077,5076"]

07/31 '18

Készenléti Rendőrség épületét újítja fel Budapesten a Jánosik és Társai Kft.

Budapesten a X. kerületben jelentős korszerűsítési és átalakítási munkálatokat végez a Jánosik és Társai Kft. a Készenléti Rendőrség központi objektumában. A felújítás alatt álló épületek a jövőben kiképző központként fognak működni. Az objektum eredetileg lovassági laktanyának épült a XIX. század végén, és számos átalakítást, bővítést élt meg az évek során. Vállalatunk több mint 1000 négyzetméteren, két építményen dolgozik: az egyiken kisebb tartószerkezeti átalakítások történnek, a másik jelentősebb felújításon esik át. A tervek szerint a munkálatok után az oktatóterem, az oktató műhely, a szituációs helység és az oktató labor is megújul. Kialakításra kerül egy több mint 150 négyzetméter alapterületű, acélszerkezeten álló, fedett taktikai tér is. A kiképzési helyiségeket magába foglaló épület sokrétű korszerűsítésen esik át, de funkcióit tekintve változatlan marad. A két épület szerkezetében és állagában is eltérő. Az egyik a közelmúltban belső felújításon esett át, ez kevesebb ráfordítást igényel. Míg a másik közepes állagú, itt nyílászáró csere tervezett, továbbá új lapos tető kerül kialakításra, teljes homlokzati és tetőszigeteléssel. Ezen belül új födémszerkezetet kap, belső falai pedig tartószerkezeti megerősítést. A régebbi objektum infrastrukturális rendszerei elavultak, ezért új, a szakmai követelményeknek és modern igényeknek megfelelő rendszerek kerülnek kialakításra. Épületenergetikai szempontból kazánház kerül átépítésre, tűzjelző rendszert installálunk, illetve a villamos főelosztó is új helyre kerül. Munkánk során végig azt tartjuk szem előtt, hogy a projekt keretében fenntarthatóan üzemeltethető, környezettudatos terek szülessenek, melyek korszerű oktatást és munkavégzést tesznek lehetővé a Megrendelő számára.  

07/25 '18

Fakivágás denevér védelemmel

Sikeresen befejeződött a védett kisújszállási Erzsébet királyné ligetmegújulásának első üteme. Annak ellenére, hogy az elöregedett fák, veszélyes növények kivágását több hétig is szüneteltetni kellett. A kényszerű szünet oka pedig az volt, hogy egy természetvédelmi szakember a kivágott fáknál két elpusztult és egy élő denevért talált. A hatóság ezért ideiglenesen leállította a munkákat. Jelenleg a második ütem előkészítése zajlik, és augusztusban kezdődik – tájékoztatott Jánosik Lajos, a védett park felújítását végző Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa. A mintegy 32.4 millió forint értékű munka ez év január közepén kezdődött és november végére tervezik a befejezését. A liget rekonstrukciója azért vált szükségessé, mert az elöregedett, kiszáradó fákról, növényekről lehulló ágak, gallyak veszélyessé tették a parkot, már nem tudta betölteni eredeti funkcióját. A több lábon álló Jánosik és Társai Kft. közbeszerzésen nyerte el a munkát. Pályázatának elbírálásakor sokat számított, hogy hasonló munkák végzésében vannak már referenciái. A park megújítása azért is különleges feladat, mert városi környezetben végzik és a fokozottan vigyázni kell a helyi állatvilágra, védeni a megmaradó növényzetet. Összesen több mint 377 veszélyes fát emeltek ki a talajból, és 200 fát gallyaztak. A bozótot és a cserjéket is ritkították. A fakivágásokat követően 200 darab előnevelt földlabdás fát és 200 darab konténeres szoliter cserjét ültetnek be. A telepítésre kerülő növények az Alföldre jellemző tölgy-kőris-szil ligeterdő növénytársulásba is illeszkedő fajták lesznek. Csaknem 3000 négyzetméteren gyepesítenek is. A természetvédelmi szakemberek mintegy hetven fát néztek át, és a kivágott tuskókat is megvizsgálták. Utóbbiak közül egyet meg kellett hagyni, mert abban szarvasbogárcsaládot találtak. A munkákat környezetbarát technológiák alkalmazásával végezték. Ennek során a kézi erőn kívül gépi eszközöket is igénybe vettek, például traktort, kosaras emelő tehergépjárművet, tuskó maró-, ágaprító gépet, motoros fűrészt. Jelenleg készülnek fel a második ütem folytatására, a növények telepítésére, a füvesítésre. Egyeztetnek a tervezőkkel, s ezek után szerzik be a telepítéshez szükséges növényeket, egyéb eszközöket. Szeretnék a második ütemet is határidőre, mindenki megelégedésére zárni – mondta Jánosik Lajos. Fotó: Illusztráció

06/22 '18

Minőség mindenek előtt

Idén is több sikeres felügyeleti auditon van túl az integrált irányítási rendszerrel rendelkező, száz százalékban magyar tulajdonú vállalat, a Jánosik és Társai Kft. A több lábon álló és a takarítási szolgáltatásokban piacvezető cég évről-évre növekvő eredményeit épp a szigorú minőségi követelmények következetes ellenőrzésének és betartásának köszönheti. A legújabb szabványok alkalmazásával garantáltan eredményesebb, hatékonyabb munkafolyamatokat és szervezeti kultúrát érnek el. A teljes körű belső átvilágítás májusban zajlott az erre szakosodott külső cégek auditorai által – tájékoztatott Jánosik Lajos tulajdonos. A felügyeleti audit kiterjedt az ISO 9001:2015 és ISO 14001:2015 szabványok szerinti minőség és környezetirányítási rendszerre. Ezek a nemzetközileg is elfogadott minőségirányítási rendszerek követelményeinek teljesítését igazoló tanúsítványok megteremtik a vevői bizalmat ezáltal piac- és versenyképességet biztosítanak. A cégnél megtörtént az MSZ 28001 (OHSAS 18001) munkabiztonsági, az ISO 27001-es információ biztonsági és ISO 50001 energiairányítási rendszer auditja is. Ez utóbbi lehetővé teszi az energiahatékonyságot, az energiafelhasználás takarékos mértékét, az energiabiztonság fejlődését. Az energia felhasználás csökkentésével mérsékelhetők az energiaköltségek és az üvegház hatású gázok kibocsátásának mennyisége. Nemrég fejeződött be az AQAP 2110 katonai normatíva szerinti katonai minőségirányítási rendszer auditja is. Ez utóbbi az egyik legszigorúbb tanúsítvány. Ennek megléte feltétele a NATO beszállítói minősítésnek és a részvételnek a rendvédelmi és katonai szervezetek pályázatain. A Jánosik és Társai Kft. tavalyi árbevétele meghaladta a 10 milliárd forintot. Az idén is több mint 10 milliárdnyi bevétel forgalmat terveznek. A szigorú minőségi szabályozás, a 6 szabványt integráló irányítási rendszer sikeres auditja az egyik legjobb garancia a megrendelők felé – mondta Jánosik Lajos.

05/23 '18

Sokszínű oktatási terv támogatja munkatársaink fejlődését

Alapértékeink között szerep a folyamatos fejlődés és megújulás, ezért valamennyi üzletágunk korszerű és releváns oktatási tervvel rendelkezik. Minden évben kijelöljük a területen releváns kompetenciákat és fontos szaktudást, majd ennek tükrében új technológiákat, soft skilleket, és jogszabályi ismereteket sajátítanak el kollégáink. Tekintve, hogy számos vegyszerrel, speciális géppel dolgozunk, sokszor ipari területen vagy nehezen megközelíthető létesítményeken, ezért kiemelt figyelmet szentelünk a munkavédelemnek. Ehhez kapcsolódik az éves tűzvédelmi oktatás is, érintve a hatályos szabályozásokat. Valamint évről-évre bővül az elsősegélynyújtásban képzett kollégák száma. Környezettudatos vállalatként környezetvédelmi megbízott végzi a hulladékkezelési és újrahasznosítási ismeretek átadását. Ahol lehetséges, szem előtt tartjuk a környezetbarát tisztítószerek és eszközök használatát. A minőségbiztosítás érdekében szigorú ISO szabványok és minősítések szerint alakítottuk ki integrált irányítási rendszereinket. Munkatársaink a szakterületükön történő változásokról és belső szabályzatokról rendszeres tájékoztatást és oktatást kapnak. A korrekt adatkezelés és diszkréció elengedhetetlen működésünk szempontjából, ezért az oktatási portfólió részét képezi az információbiztonság és adatvédelmi előírások, szabályzatok átadása is. A GDPR életbelépésével munkatársainkat oktatjuk az adatvédelmi törvényről általánosságban, illetve nagy hangsúlyt fektetünk társaságunk adatvédelmi szabályzatának megismerésére, az általunk kezelt adatokkal és a szükséges nyomtatványokkal együtt. A fentieken túl minden üzletágban biztosítjuk munkatársaink számára a használt gépekhez, járművekhez szükséges vizsgák megszerzését. A korszerű működést új szoftverek használatának elsajátítása – pl. ARCHICAD, MS Project – támogatja; a naprakész üzleti kompetenciák megszerzése mellett. Büszkék vagyunk munkatársaink tanulási készségére és elkötelezettségére a megújulás mellett.

05/20 '18

MÁV-val kötött szerződést a Jánosik és Társai Kft.

Nyílt közbeszerzési pályázaton nyert 3 évre szóló keretszerződést a MÁV Magyar Államvasutak Zártkörűen Működő Részvénytársaság, Miskolc Pályavasúti Területi  Igazgatóság területén a Jánosik és Társai Kft. A szerződés alapján három megyében végeznek MÁV építményekhez kapcsolódó karbantartási, üzemzavar- és hibaelhárítási feladatokat. A szerződésbe tartoznak a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. épületei is – tájékoztatott Jánosik Lajos tulajdonos. A sikeres pályázat annak is köszönhető, hogy jók voltak a cég referenciái. A több mint 10 milliárdos árbevételt produkáló társaság nagysága, saját szakember gárdája, eszköz állománya is kellő biztosítékot jelentett a nagy volumenű munkák ellátásához. Az elmúlt másfél évben mintegy félezer alkalommal dolgoztak a cég szakemberei hibaelhárításokon, s folyamatosan látták el a karbantartási tennivalókat. Két nagy MÁV létesítmény karbantartási munkálatait is, köztük a MÁV miskolci igazgatóságának épület külső homlokzat karbantartási  munkáját is, elvégezték, teljes megelégedésre. A másik nagyszabású munka a MÁV Tiszai pályaudvarának ,,C” perontetejének karbantartása volt. Ez utóbbit úgy kellett megoldaniuk, hogy a többi vágányon zavartalanul működhessen a forgalom. Az év minden napján, beleszámítva a hétvégéket és az ünnepnapokat is, jut tennivaló. A csap csepegések megszüntetésétől kezdve a gázvezeték szivárgás okának megállapításáig sok minden előfordul nap mint nap.

04/27 '18

Csömörön épít egészségházat a Jánosik és Társai Kft.

Csömör nagyközség életében az utóbbi 5 év legnagyobb beruházását valósítja meg vállalatunk az egészségház építése során. A zöldmezős beruházás munkálatait már 2017 utolsó negyedévében elkezdtük és várhatóan 2018 év végén készül el. Az épület tervezésénél a fő szempont a betegek magas szintű szakmai és kényelmi kiszolgálása volt. Továbbá a hosszú távon is a gazdaságos és fenntartható üzemeltetés, amelyet a környezet‐ és energiatudatos megoldások biztosítanak. Az építész egy környezetével harmonizáló, letisztult,U-alakú intézményt álmodott meg; különleges téglaberakásokkal és nagy kiterjedésű zöld terekkel. Az épület egyszintes, részben beépített tetőtérrel és egy oldalról nyitott belső kerttel rendelkezik. A nyugati szárnyban kap helyet közös bejárattal a fogorvosi és a család orvosi rendelő a hozzájuk tartozó kiszolgáló helyiségekkel. A keleti szárnyban szintén közös bejárattal a gyermekorvosi rendelő és a védőnői szolgálat található majd, a kiszolgáló részekkel együtt. A két szárny között kapcsolatot létesítő részben egy nagyobb közösségi tér lesz, amely alkalmas nagyobb létszámú programok, megbeszélésék tartására; illetve ez jelenti a személyzet általános tartózkodási helyét is. Gondoltak a jövőbeni fejlesztésekre, vagy további egészségügyi tevékenységek, szolgáltatások megvalósítására is, amely üzemeltetésére két helyiség került kialakításra. A látogatók kellemes közérzetéhez sok zöld terület és természetes fény járul hozzá. Utóbbit a közlekedők és várók teljes magasságban üveggel határolt részei segítik. Ezen túl burkolt felületeket is csak a szükséges mértékben alkalmazunk a telken és a parkolóban is. Az intézményhez tartozik egy gyógynövénykert is, amely tovább gazdagítja az épület élettel teli zöld felületeit. [gallery link="file" size="large" columns="1" ids="4161,4162,4166,4165,4164,4163,4159,4160,4158,4156,4157,4154"]

04/23 '18

Mintalakópark épül Miskolc után a fővárosban is

Miskolci Jura Lakópark után Budapesten is mintalakóparkot épít a Jánosik és Társai Kft. A borsodi megyeszékhelyen létesült épületegyüttes azért lett sikeres minta, mert a cég nem csupán az építőipari kivitelezést, a beruházást vállalta, hanem komplex szolgáltatást nyújtva gondoskodnak az ott élők kényelméről, az üzemeltetésről – tájékoztatott Jánosik Lajos tulajdonos. A száz százalékig magyar magántulajdonú cég saját beruházásként több mint 1 milliárd forintból hozza létre a Budapesten a 20 lakást magába foglaló M20 Lakóparkot. A Jánosik Kft.-nek több évtizedes gyakorlata van az építőipari kivitelezésben, üzemeltetésben, parkgondozásban, s így nem hagyják magukra a beköltözőket. Ez a megoldás szolgál mintául Miskolc után Budapesten is. A cég nem erre az egy projektre jött létre, így megbízható a hosszabb távú garanciák, szavatossági kötelezettségek teljesítésével. További garanciát jelent, hogy a mintegy 30 éve működő cég stabil pénzügyi háttérrel és kiemelkedő szakembergárdával rendelkezik. A VII. kerületi Murányi utcában épülő lakópark kivitelezése már megkezdődött. Jelenleg a mély alapozás, a szomszédos épületek alap megerősítés zajlik, és hamarosan indulhatnak a földkiemelési munkálatok is. Összesen 20 lakást alakítanak ki a megújuló Városligethez közeli területen. A legkisebb lakás 46, a legnagyobb 122 négyzetméteres lesz. Tervezéskor ügyeltek arra, hogy a kisebb alapterületű lakások is kényelmesen élhető teret kínáljanak az abban lakóknak. A kivitelezés során, kiemelt szempont volt a környezettudatosság. A lakások energiaellátására takarékos, kis rezsiköltségű rendszert terveztek. Az épületek teljesen akadálymentesítettek, liftekkel ellátottak. Különlegesség, hogy nemcsak hagyományos lifteket szerelnek be, hanem az autók parkolását segítő autóliftet is. A mintalakóparkba költözők igénybe vehetik a CSOK-ot, a kormány otthonteremtési akcióját. A tervek szerint 2019-ben költözhetnek majd be az első lakók. Vannak már érdeklődők, akik befektetésként tekintenek a cég második lakóparkjában épülő otthonokra – mondta Jánosik Lajos.

04/12 '18

Booking kiválósági díjban részesült a Jánosik és Társai által üzemeltetett UNI-HOTEL

Komplex szolgáltatásokat nyújtó facility management vállalatként üzletágaink igazi csapatként biztosítják a kifogástalan minőséget partnereink számára. Ennek köszönhetően 2017-ben elnyertük a Booking.com kiválósági díját a miskolci UNI-HOTEL-ben, ahol takarítási, biztonsági szolgálat, külterület-gondozási és üzemeltetési üzletágunk is bizonyít nap, mint nap, összesen 24 fővel. A díjban azok a szállások részesülhetnek, akik a vendégek értékelései alapján 10 pontból legalább 8-at elérnek az alábbi szempontok mentén: tisztaság, kényelem, elhelyezkedés, felszereltség, személyzet, ár-érték arány, ingyenes WiFi. Az elért 8.4 pontos értékelésünk is jól mutatja, kollégáink egymást segítve és erősítve dolgoznak együtt a nagyszerű vendégélmény érdekében. Az UNI-HOTEL diákokat és szállóvendégeket egyaránt fogad egész évben. A hallgatóknak inspiráló és biztonságos környezetet teremtünk az egyetemi félévek során; az utazó vendégeket pedig egy külön szinten, 60 férőhely várja egész évben. Sőt, a nyári szünet során ez 603 férőhelyre bővül, így ebben az időszakban a hotel a megye legnagyobb szállásadója. Továbbá remek rendezvény és konferenciaközpont is. A hotelben 24 órás a recepciós és személy- és vagyonőr szolgáltatás. Mi gondoskodunk az épület takarításáról, karbantartásáról, a zöld területek gondozásáról és az ágyneműmosásról is. Munkánkat az vezérli, hogy vendégeink zökkenőmentes szolgáltatásokkal és kellemes, feltöltő környezettel találkozzanak itt tartózkodásuk során. Büszkék vagyunk a Booking díjra, mert ez számunkra is motiváló visszajelzés vendégeinktől, hogy jó munkát végzünk és jó úton járunk.

03/28 '18

Támogatjuk a nők munkavégzését

Fennállásunk óta építünk a sokszínűségre és büszkék vagyunk arra, hogy munkatársaink 70%-a nő,  sőt a vezetői körünk fele is hölgyekből áll. Értékesnek tartjuk a különböző nézőpontokat, melyek alkalmazása biztosítja folyamatos megújulásunkat és fejlődésünket. A Jánosik és Társai Kft. azért ideális hely a női munkavállalók számára, mert minden élethelyzetre kínálunk megoldást. Kiaknázzuk a különböző generációk erősségeit, így nálunk pályakezdőtől a nyugdíjasig mindenki ugyanolyan értékes. 5 üzletágunkban számtalan feladatra keresünk új munkatársakat: fizikai dolgozókat, szakértőket és vezetőket is. Mivel eltérő műszakbeosztásokban lehet dolgozni, a munkaidő kezdődhet korán, ha menni kell a gyerekekért; de arra is van lehetőség, ha még nem teljes munkaidőben szeretne visszatérni egy édesanya gyermekvállalás után. Sőt, akkor is várjuk, ha nyugdíj mellett szeretne munkát vállalni. A vállalatunknál építhető karrierről beszélt Szabó Gábor marketingigazgatónk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal szervezésében megrendezésre kerülő „A nő, mint munkavállaló” c. rendezvényen. Az esemény célja szemléletformálás volt a munkaerőpiacról kiszorult és a munka világába visszatérni kívánó nők számára, ahol a meghívott előadók és szakemberek a részmunka, távmunka és további rugalmas munkavégzési formák lehetőségeit mutatták be. A régió meghatározó gazdasági szereplőjeként kiemelten fontosnak tartjuk, hogy perspektívát nyújtsunk minden munkavállalói csoport számára. Új kollégáink esetében mindig a potenciált és tenni akarást keressük, nem csupán a konkrét szaktudást. Sok energiát fordítunk munkatársaink képzésére és továbbképzésére, kiemelt tekintettel a szakképzetlen munkaerő szakmához jutásához. Bízunk benne, hogy az előadásnak köszönhetően még több leendő kollégánk találja meg nálunk következő karrier lépését.

03/26 '18

Saját fejlesztésű elektronikus őrnapló rendszerünk a hatékonyság motorja

A hatékonyság és megoldásorientáció minden üzletágunk vezérlőelve, rendszeresen elemezzük folyamatainkat, hogy megtaláljuk azokat a pontokat, ahol növelhetjük szolgáltatásaink minőségét. Ez hívta életre saját fejlesztésű elektronikus őrnaplónkat is, amelyet a piacon elsők között vezetettünk be az őrzés-védelem területén, és már ügyfeleink 50 %-a nagy megelégedettséggel használja. Az egyszerűen kezelhető, felhasználóbarát szoftvernek köszönhetően itt rögzíthetőek a napi események és feladatok, amely amellett, hogy rengeteg papír alapú dokumentumot vált ki, felgyorsítja a riportkészítést is, hiszen valós idejű adatokat és helyzetjelentéseket tartalmaz,könnyen átlátható, kezelhető. Egyik legnagyobb hozadéka a reakcióidő lecsökkenése, mely jelentős idő megtakarítást eredményez mind az őr feladatait, mind az esetleges rendkívüli eseményekből eredő károkat tekintve, hiszen minden eseményről azonnal értesül az elektronikus őrnapló által az ahhoz hozzáférésre jogosult személy, aki intézkedni képes vagy szükséges az intézkedés bevonásához. A program bizonyos elemei a szolgáltatás feladataira vonatkozóan testre szabhatóak, Megrendelői igénynek megfelelően választhatóak. Használatával időt, pénzt és nem utolsó sorban irattározási helyet spórolunk meg és növeljük a hatékonyságunkat. Szoftverünk a klasszikus papír alapú őrnapló továbbfejlesztett változata, amely egy hagyományos dokumentum elemein túl lehetővé teszi a személy és gépjármű beléptetést, a kulcsnyilvántartás kezelését, belépő kártyanyilvántartást, járőrözés monitorozását, technikai meghibásodások kezelését, számtalan olyan nyilvántartást, dokumentálást végezhetünk ezen keresztül, melyet papíralapon tettünk meg. Fontos továbbá az is, hogy bármilyen dokumentáció, őrutasítás, belső szabályzat, oktatási anyag, stb. megjelenítését teszi lehetővé a személy- és vagyonőr számára munkája közben, így a programban sokkal könnyebben tud visszakövetni bármit, mint egy papíralapú utasításban, vagy egy több százoldalas szabályzatban, hisz az őr célirányosan tud keresni. Megrendelőinknek is van lehetősége a rendszerben napi szintű kérést vagy tájékoztatást küldeni az őr részére, melyet azonnal lát az őr az utasítás felületen. A naplóhoz az őrök, vezetőik, a Megrendelők jogosultság egyeztetése alapján férnek hozzá. A világ bármely pontjáról VPN alapú biztonságos felületen képesek kapcsolódni számítógépen vagy tableten is. Így minden érintett távolról is nyomon követheti az őr munkáját, a napló az esemény dokumentálása után rögtön e-mailt generál az eseményről, az érintett személyek azonnal értesülnek egy időben erről és szükség szerint beavatkozhatnak az intézkedésbe. Ez a napló leghatékonyabb eleme, mellyel Megbízóink is nagyon elégedettek és szívesen használják. A program működése a mindenkori jogszabályokkal összhangban került kialakításra, így az adatmentés és adatmegőrzés is ennek megfelelően biztosított. Amennyiben Ön is szeretné korszerűbbé és hatékonyabbá tenni folyamatait, keresse kollégáinkat a részletekkel kapcsolatban.

03/21 '18

Egyházi ingatlanokat épít a Jánosik Kft.

1.2 milliárd forHárom egyházi ingatlan kivitelezését, korszerűsítését nyerte el közbeszerzésen a Jánosik és Társai Kft., összesenint értékben. Budapesten egy református óvodát újítanak fel, bővítenek, Miskolcon egy új református templomot és gyülekezeti házat építenek, s ugyancsak a borsodi megye központban alakítanak át és bővítenek egy Görögkeleti Általános iskolai épületet – tájékoztatott Jánosik Lajos tulajdonos. A fővárosban a Budapest-Fasori Református Kollégium Csipkebokor Óvodája felújításának a megrendelője a Magyarországi Református Egyház Duna-melléki Református Egyházkerülete. A VII. kerületi ingatlant 489,1 millió forintból korszerűsítik. Az 1915 négyzetméteres óvodát a nagyberuházás során 2044 négyzetméteresre bővítik. Új lépcsőház, elő tetővel fedett bejárati terasz és egy új lift is épül. Felújítják, modernizálják a teljes épület energetikai rendszerét. Új játszóeszközökkel, parkosítással szépítik meg a gyerekintézmény kertjét. Az igényeknek jobban megfelelően alakítják át az alagsori helyiségeket. A tornaterem és a gyülekezeti helyiségek sem maradnak ki a rekonstrukcióból, öltözőket vizes blokkokat alakítanak ki. Az első és a második emeleten óvodai csoportszobák kapnak helyet valamint az aula is teljesen megújul. A harmadik emeleten nevelőtestületi szoba, fejlesztő szobák, mosó- és gépészeti helyiségek épülnek. Miskolcon az Avas-Dél Lakótelepen, egy új református templom és gyülekezeti ház építését bízták a Jánosik és Társai Kft.-re. Ennek a beruházásnak a nettó értéke 365 millió forint. Itt összesen 878 négyzetméter alapterületen, három szintet húznak fel, s különálló harangtornyot is építenek. Az épületek kialakításának fontos szempontja volt az akadálymentesítés, amelynek egyik meghatározó eleme a lift beépítése. Összesen 56 helyiséget alakítanak ki és gondoskodnak a közművesítésről, kamerarendszer felszereléséről és a kerítésekről is. Bővíti és átalakítja a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola épületét is a cég. A 352,7 milliós beruházás során új tetőteret építenek, vizesblokkokkal, kicserélik a nyílászárókat és a hőszigetelést. A tantermek mindegyikébe új, hideg-meleg vizes mosdókat szerelnek fel. Az épületben akadálymentes mosdó is készül.

02/21 '18

Megújult a MÁV miskolci igazgatóságának épülete

Rendkívül látványos és szakmailag sok kihívást tartogató projekttel zárta a 2017-es évet Ingatlanüzemeltetési üzletágunk. A MÁV Zrt.-vel kötött keretszerződésünk keretében 2017-ben kezdtük el a miskolci MÁV székház épületének karbantartás-felújításához a felméréseket, és 2017. decemberében került átadásra az épület, amikor az állványok helyét a karácsonyi díszvilágítás váltotta fel. A nagy történelmi múltra visszatekintő épület műemléki környezetben és helyi települési értékvédelmi területen helyezkedik el. Maga az épület helyileg védett. A homlokzat karbantartása komoly műszaki tervezést igényelt, szoros együttműködésben a városi főépítésszel, a tervezővel, a műszaki ellenőrrel és a MÁV egyéb társosztályaival. A tervező a korhű színek és formák rekonstruálásához levéltári kutatást végzett, ezzel biztosítva, hogy az újonnan karbantartott épület továbbra is illeszkedjék a városrészbe. A több helyen is málló vakolat illetve az eresz és csapadékvíz elvezető rendszer rossz állapota miatt a karbantartás szükségessé vált. A homlokzat teljesen új felszínt kapott: a szükséges területeken alapvakolat javítás, vakolaterősítés, alapozás és nemesvakolat került kialakításra, Sto-rendszer használatával. Kiemelt figyelmet szenteltünk a díszítő elemek rekonstruálásának: az ereszrendszer cseréje során számos elemet újraépítettünk. Továbbá megerősítésre kerültek a jó állapotban lévő, megtartható ornamentikai gipsz elemek is. A komplett ereszrendszer bontásra került és újat építettünk: teljes felületű deszka aljzat, tartó elemek, íves profilos eresz elemek, ereszdeszkázat és hófogó elemek kerültek kialakításra. A projekt számos nem várt fordulatot is tartogatott, amely során kamatoztathattuk megoldás orientált működésmódunkat. Nagy körültekintést igényelt az épület állványozása és a zavartalan, biztonságos gyalogosforgalom biztosítása; az alapanyagok tárolása és mozgatása is. Büszkék vagyunk arra, hogy a közterület felügyelettel, főépítésszel, tervezővel, műszaki ellenőrrel hatékony és gyümölcsöző volt az együttműködés, amelynek köszönhető a modern alapokra helyezett, mégis autentikus homlokzat megszületése.

02/16 '18

Ozmózisos takarítás

Több mint 10 millió forintos beruházással, ozmózisos takarítógéppel fejlesztette gépparkját, a takarítási szolgáltatásokban piacvezető Jánosik és Társai Kft. A több lábon álló, 10 milliárdos éves bevételt meghaladó társaság minden üzletágában - takarítás, építőipar, biztonsági szolgálat, külterület gondozás, ingatlanüzemeltetés – folyamatosan fejleszti, modernizálja gépparkját. Ez sikereiknek egyik forrása – fejtette ki Jánosik Lajos tulajdonos. Az ozmózisos víz egy ásványi anyagoktól, fémektől, baktériumoktól és algáktól mentes folyadék. Ebből adódóan rendkívüli tisztítóerejű minden felületen. Könnyen magához tudja kötni a szennyeződéseket. Akár 16 méteres magasságig, állványozás vagy alpin technika alkalmazása és vegyszer használata nélkül, hatékonyan és biztonságosan tisztíthatók a szennyezett felületek. Az ablaktisztításoknál nincs szükség lehúzóra, rongyra, papírra, mert az ozmózisos víz cseppmentesen szárad. Alkalmazható üveg, ablakkeret, ablakpárkány- tisztításra, árnyékoló elem mosásra, homlokzatok, fedett belső udvarok, árkádok , nagyobb sátrak, napelemek rendbetételére. A Jánosik és Társai Kft. számára mindig fontos szempont volt a környezetvédelem és a biztonságos munkavégzés. Az ozmózisos, teljes mértékben környezetbarát, piacvezető technológiával ezeket a követelményeket is jobban érvényesíthetik. Mindemellett kevesebb emberrel, gyorsabb, hatékonyabb munkavégzést érhetnek el. Máris megkezdték az új módszerrel dolgozók továbbképzését — mondta Jánosik Lajos.

02/06 '18

Díjak és elismerések 2017-ben

Magas standardokat állítunk magunk elég, sokszor nehezebben elérhetőeket, mint amit megrendelőink várnak tőlünk. Ugyanakkor a kemény és becsületes munka mindig meghozza gyümölcsét, a legnagyobb elismerés pedig az, amikor a szakma legjava találja értékesnek munkánkat. 2017-ben számos olyan rangos visszajelzést kapott vállalatunk, amely arra inspirál bennünket, hogy mindig kihozzuk magunkból a maximumot, folyamatosan tágítva látókörünket és jelenlegi tudásunk határait. 100 %-ban magyar tulajdonú vállalatként büszkeséggel tölt el bennünket, hogy idén is érdemesnek találták vállalatunkat a Magyar Brands címre, ami olyan márkákat illet meg, amelyek a magyar szellemi munka méltó képviselői Magyarországon és külföldön egyaránt. Mindez partnereinknek, megbízóinknak is biztosíték a minőségre vonatkozóan, hogy szolgáltatásainkat független bírálók is pozitívan értékelik. Szintén nagy elismerés a már nemzetközi mezőnynek számító Business Superbrands díj a kiváló üzleti márka kategóriában, amely elnyerése során szintén egy független és önkéntes szakértőkből álló bizottság dönt a nyertesekről. Vizsgálják az éves árbevételt, a Bisnode Rating kockázatossági mutatószámot, továbbá figyelembe veszik az iparági szövetségek, szakmai szervezetek által tett ajánlásokat is a lista összeállításához. Ennek a komoly szűrőnek köszönhető, hogy Business Superbrands státusz megerősíti az adott márka pozícióját, növeli presztízsét és megkülönbözteti a márkát versenytársaitól – mondta Jánosik Lajos. Decemberben pedig egy szívünknek nagyon kedves és rengeteg örömteli pillanatot okozó megbízás kapcsán ismerték el vállalatunk szaktudását és teljesítményét. 2017-ben tizennyolcadik alkalommal hirdette meg az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma (ÉMA) az Építőipari Nívódíj pályázatot. Vállalatunk generálkivitelezőként vett részt egy olyan projektben, amelyet érdemesnek találtak a díjra: a kőbányai Rece-fice Óvoda felújítását végeztük generálkivitelezőként, a rangos elismerést a középület kategóriában ítélte oda a szakmai zsűri. A díjazásnál figyelembe vették a tervezést, anyagok felhasználását és a kivitelezést is. – tájékoztatott Jánosik Lajos, tulajdonos a sajtót.

01/16 '18

Beköltöztek az első lakók a Jura Lakóparkba

Beköltöztek az első lakók a Jánosik és Társai Kft. által épített Jura Lakóparkba. A használatba vételi engedélyt még tavaly év végén megkapták. A lakásoknak több mint 50 százaléka már elkelt – tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.  A száz százalékig magyar magántulajdonú cég saját beruházásként 1.5 milliárd forintból hozta létre a 49 lakást magába foglaló mintaparkot. Azért lett mintapark a projekt, mivel a Jánosik Kft.-nek több évtizedes gyakorlata van az építőipari kivitelezésben, üzemeltetésben, parkgondozásban, s így nem hagyják magukra a beköltözőket. Komplex szolgáltatást nyújtva gondoskodnak az ott élők kényelméről, az üzemeltetésről. A cég nem erre az egy projektre jött létre, így megbízható a hosszabb távú garanciák, szavatossági kötelezettségek teljesítésével, amely megoldás mintául szolgálhat más beruházásoknak is. A Jura Lakópark Miskolc központjához közeli, mégis csendes, zöld területen létesült, a legkisebb lakás 60, a legnagyobb 110 négyzetméteres. Mivel országos és miskolci viszonylatban is a négyzetméter árak kedvezőek, ezért már befektetők is megjelentek a vásárlók körében. [gallery link="file" columns="1" size="large" ids="1625,1634,1628,1629,1630,1632,1631"]  Tervezéskor ügyeltek arra, hogy a kisebb alapterületű lakások is kényelmesen élhető teret kínáljanak az abban lakóknak. A tetőterekben 6 darab, minden kényelemmel, luxussal felszerelt penthouse otthonokat alakítottak ki. A kivitelezés során, kiemelt szempont volt a környezettudatosság. A lakások energiaellátására takarékos, kis rezsiköltségű rendszert terveztek. A lakóparkba költözők biztonságáról zárt kert, mélygarázs és beléptető rendszer gondoskodik. Az épületek teljesen akadálymentesítettek, liftekkel ellátottak. A gyerekes családoknak külön játszótér áll rendelkezésükre. A minta lakóparkba költözők igénybe vehetik a CSOK-ot, a kormány otthonteremtési akcióját.

12/18 '17

Nívódíjat kapott a Jánosik és Társai Kft.

Nívódíjat kapott a kőbányai Rece-fice Óvoda és Manóvár felújításáért a generálkivitelező Jánosik és Társai Kft. A rangos elismerést a középület kategóriában ítélte oda a szakmai zsűri.  A díjazásnál figyelembe vették a tervezést, anyagok felhasználását és a kivitelezést is. – tájékoztatott Jánosik Lajos, a kivitelezést végző cég tulajdonosa. Az Építőipari Nívódíj pályázati felhívását 2017-ben tizennyolcadik alkalommal hirdette meg az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Kuratóriuma (ÉMA). A 339 millió forintos rekonstrukciót nyílt közbeszerzési pályázaton nyerte el a Jánosik és Társai Kft. A kőbányai óvoda és bölcsőde megérett a felújításra. A szerkezetet kivéve minden külső, belső rész megújulásra szorult. Az épület alaprajzát tekintve nem változott, de szinte mindent kicseréltek vagy felújítottak. Új a tetőszigetelés, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a villamos és gépészeti hálózatot, új konyhatechnológiát építettek be. A homlokzatok kialakításánál olyan rendszert választottak, amely a régi vázszerkezet alakváltozásait kompenzálni tudta. A zsűri véleménye szerint az új homlokzat az egész létesítményt megjelenésében korszerűvé, építészetileg értékessé tette. A legfontosabb szempont az volt, hogy a különböző korosztályú gyerekek számára játékos, otthonos, esztétikus, érdekes és inger gazdag környezetet alakítsanak ki. A színes, változatos kialakítás a külső és belső területeken egyaránt ezt szolgálják. Az udvarokon is izgalmas eszközök várják a gyerekeket, még műfüves kis focipálya is van. Az udvart hangvédő kerítéssel védték a Vaspálya utca zajhatásaitól. A rekonstrukció összességében kihat a közvetlen környezetre, a közeli 7-8 emeletes épületekből kinézve a lakók jó érzéssel tekinthetnek le a megújult létesítményre. A felújítást nyolc hónapos, nagyon rövid határidővel végezték el. Ez nagyon pontos, precíz munkaszervezést igényelt - mondta Jánosik Lajos.

11/17 '17

Az eseti ajánlatkérések több mint 80 százalékát nyerte el a Jánosik és Társai Kft.

Az állandó szerződéses megbízatások mellett az eseti megbízások is szépen gyarapítják a takarítási ágazatban piacvezető Jánosik és Társai Kft. bevételeit. Míg az állandó partnereknél végzett takarítási munkák utáni bevétel évi mintegy 7 milliárd forint, az eseti megbízások értéke, idén először, meghaladta a 200 millió forintot – tájékoztatott Jánosik Lajos tulajdonos. A több lábon álló cég fő tevékenységi köre a takarítási szolgáltatás. A megbízhatóságuknak, referenciáiknak és szakmai, műszaki felkészültségüknek köszönhetően egyre többen bízzák meg őket eseti, alkalmankénti munkavégzésre. Ez év november közepéig 486 ajánlatot tettek leendő megbízóiknak, s ennek több mint 80 százalékát nyerték el. Az eseti ajánlatkérések 95 százalékban meglévő vagy már volt partnereiktől érkeztek. Persze előfordult, hogy külső kivitelező cégek ajánlották a Jánosik Kft.-t, például építkezés utáni durva illetve úgynevezett pipere takarításra. Valamint egyre több az olyan  megrendelőjük, amelyik a web oldalukról talál rájuk. Szinte az egész országot lefedve, régióként működnek munkacsoportjaik. Így lehetséges, hogy rendkívül rövid idő alatt képesek kellő létszámban takarító szakembert és a megfelelő eszközöket munkába állítani. Eseti megbízásaik között volt telekommunikációs multinacionális cég 27 ezer négyzetméteres székházának nagytakarítása, egy hétvége alatt több mint 150 dolgozó bevonásával. Ugyancsak a nagyobb és nehezebb megbízásuknak tettek eleget amikor Magyarország egyik legnagyobb gyárának külső üvegfelületét tisztították meg speciális, úgynevezett ozmózis vizes technológiával. De szerepelt a megbízások között több mint 15 ezer négyzetméternyi logisztikai telephely rendbetétele az ország különböző pontjain, valamint egy nagy gyógyszergyár telephelyén is a Jánosik Kft. munkatársai takarítottak egyedi munkaruhákban és speciális tisztítószerekkel – mondta Jánosik Lajos.

10/26 '17

Elkészült a Sárospataki Járási Hivatal felújítása a Jánosik és Társai Kft. kivitelezésével

Különleges projekt keretében mutatkozott be építőipari üzletágunk Sárospatakon: a műemléki védelem alatt álló hivatal épületének felújításával bízták meg vállalatunkat, melyet a 10 hónapos komplex kivitelezési munka után szeptember végén adtak át. Rengeteg kihívást és szakmai fejlődési lehetőséget jelentett a projekt teljesítése, mivel a cél az épület energetikai megújítása volt: modern légtechnikai-, fűtési rendszer és elektromos hálózat került beszerelésre, miközben végig megőriztük az épület barokk stílusát. A kivitelezés a Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései Borsod-Abaúj-Zemplén megyében c. projekten belül valósult meg. A munkálatok az épület külső és belső tereit egyaránt érintették. A műemlékvédelmi hatósággal szoros együttműködésben elkészült a teljes homlokzati felújítás, amelyet modern hőszigeteléssel egészítettünk ki. Egyedi gyártású nyílászárók készültek, melyek korhű másolatai az egykori ablakoknak, azonban a jelennek megfelelően műanyag és fa elemekből állnak. Továbbá új bádogszerkezetek és csapadékvezető rendszerek kerültek beépítésre, a tetőszerkezet szükség szerinti megújítása mellett. Épületgépészeti szempontból is naprakész és környezettudatos megoldásokat alkalmaztunk: új fűtési, hőszivattyúval ellátott hűtési, valamint légtechnikai rendszer került kialakításra, illetve a régi elavult kazánház helyett egy új, könnyen megközelíthető hőközpont létesült. [gallery link="file" columns="1" size="large" ids="829,828,827,826,825"] Az épületvillamossági felújítás keretében, több mint 15 km új erős és gyengeáramú vezeték került beépítésre, valamint új kapcsolók, aljzatok, világítótestek, elosztószekrények kerültek felszerelésre. Az átadott épületről összességében elmondható, hogy a szoros műemlékvédelmi és restaurátori együttműködésnek köszönhetően megőrizte korhű, barokk homlokzatát, miközben a régi köntös alatt a jelen kihívásainak megfelelő műszaki megoldásokkal gazdagodott. Mindehhez elengedhetetlen volt a csapatunkra jellemző rendszergondolkodás és megoldásorientált működés. Külön örömmel tölt el bennünket, hogy az átadón a megrendelők is pont ezeket emelték ki az együttműködés kapcsán.

09/26 '17

Fákat ültet a Jánosik és Társai Kft.

Fákat telepít, ápol és pótol Északkelet- Magyarországon a Jánosik és Társai Kft. A külterületi munkákat közbeszerzési pályázaton nyerték el – tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa. A pályázat elnyerésében segített, hogy a cég három nemzeti park területen is hasonló munkálatokat végez, jók a referenciái. A tavalyi évben több mint 50 000 db csemetét telepítettek. A mostani telepítés fő célja, hogy új élő- és költő helyek kialakításával a Kárpát-medencei szalakóta madár állományt megerősítsék. A fa csemetéket nagyfokú gondossággal kialakított ültetőgödörbe, talajjavító anyaggal kevert ültetőközeg felhasználásával helyezik el. A munkavégzés során több mint 1000 darab őshonos facsemetét, többek között fehér nyárt, kocsányos tölgyet ültetnek el. A kihelyezett csemetéket óvni kell a vadállatok okozta kártételektől is, amihez speciális fatörzsvédőt használnak fel. A munkákat a cég 15 dolgozója folyamatosan végzi. Őket speciális munkagépek és szállító eszközök segítik a munkaterületen. Idén előkészítik a terepet, elültetik a fákat, majd a következő két évben a telepített növényeket ápolják, öntözik, a területet szükség szerint kapálják, kaszálják. A munkavégzés során kiemelt figyelmet fordítanak a vadon élő állatfajok és növényfajok védelmére. A feladat végrehajtását nehezítik a terület természeti adottságai, így a szikes talaj vagy a vizenyős, mocsaras területek. A külterület ágazat részesedése, a 10 milliárd forintos forgalmat meghaladó cég bevételeiből csaknem 5 százalék – mondta Jánosik Lajos.

08/28 '17

Új arculat és kommunikáció a Jánosik és Társai Kft -nél

A Jánosik és Társai Kft. 2015-ben nagyvállalattá vált, amelyet megmutat, arculatában és kommunikációjában is . Új marketing igazgató, Szabó Gábor került a vállalathoz. Az elvégzett munkáról ő adott tájékoztatót. Új ügynökséggel szerződtek. Célul tűzték ki, hogy a marketing és a kommunikáció eszközeivel, még hitelesebbé tegyék a vállalatot a dolgozók szemében. Magyarországon a takarítás üzletágban piacvezető cég nemzetközi piacra lép. A nemzetközi terjeszkedést elősegítve, szükségessé vált egy nemzetközi szintű arculat elkészítése is. Az új arculat elkészítésével elérték, hogy az hűen tükrözze a vállalat nagyságát és az általuk végzett munka minőségét. Megőrizték a Jánosik logó főbb stílusjegyeit. Ennek köszönhetően nem egy teljesen új logót alkottak, hanem a régit letisztították, felfrissítették, így megfelel a mai kor elvárásainak. Szimbólumként visszakerült az iránytű, amely fontos szerepet játszik a tulajdonos életében. A kommunikációval tovább erősítik a piaci pozícióikat és megmutják a márka értékét. A dolgozói igények felmérését követően elkészítették a Jánosik Kft.  stratégiáját és ehhez igazították a jelenleg használt kommunikációs felületeket és azok tartalmát. Ennek köszönhetően bevezették 2017-ben a Facebook, LinkedIn, Instagram, belső újság, belső hírlevél kommunikációs felületeket, és teljesen megújították a Jánosik és Társai Kft. weboldalát. Mindezekkel különböző célcsoportok megszólítását érik el. Munkáltatói márkát építve elengedhetetlennek tartják, hogy dolgozóik első kézből informálódhassanak a vállalat projektjeiről, eseményeiről. A dolgozói elégedettség növelés érdekében hozták létre a belső újságot és -hírlevelet. Hisznek benne, hogy ha a dolgozóiknak hiteles információ áll rendelkezésükre a cégről, akkor az növeli kötődésüket a vállalathoz. Szakmai körökben népszerű LinkedIn oldalon, mutatják be üzletág igazgatóikat és az üzletágak szakmai részleteit. A LinkedIn-en történő kommunikációjuk célja a szakmai elismertség növelés. A vállalat Facebookon megjelenő kommunikációjával többnyire imázs építés a céljuk. Emellett kiváló lehetőséget biztosít számukra, hogy segítse a sales és a toborzási kampányaikat. Az Instagram kommunikációs felületen szeretnék, hogy dolgozóik betekinthessenek a Jánosik Kft. belső életébe, hangulatába. Nem utolsósorban szeretnék, hogy egy fiatalabb generáció körében keltsenek érdeklődést a cég iránt. A jelenlegi dolgozók megtartása és újak megnyerése a fő cél. Az új kommunikációs és marketing stratégiának is köszönhető, hogy a közelmúltban elnyerték a MagyarBrands és a Superbrands díjakat is – mondta Szabó Gábor.

07/17 '17

Superbrands díjas a Jánosik és Társai Kft.

A Jánosik és Társai Kft. idén elnyerte Superbrands-díjat, a kiváló üzleti márka kategóriában - tájékoztatott Jánosik Lajos cégtulajdonos. Tavaly a MagyarBrands díjat kapta meg a cég. Idén a Superbrands díjra is méltónak ítélték a Jánosik  Kft.-t. A független és önkéntes szakértőből álló bizottság a világ csaknem kilencven országában azonos előírásokat követve ugyanazon elv alapján dönt a jelöltekről. A Business Superbrands Bizottság a Bisnode csoport által létrehozott Bisnode Rating kockázatossági mutatószám, illetve az éves árbevétel alapján vizsgált és szűrt majd 4000 vállalatot, márkát tartalmazó listából valamint az iparági szövetségek, szakmai szervezetek által tett ajánlások figyelembevételével választotta ki az idei év legkiválóbb üzleti márkáit. A Bisnode Rating mutatószám a hivatalos források (NAV, cégbíróság, stb.) adatai mellett beépíti a vállalatra vonatkozó pénzügyi információkat úgy, mint mérlegadatok, eredmény-kimutatás, trendek, továbbá a cég vagy szervezet fizetési fegyelmét, demográfiai adatait, tevékenységét, méretét, tulajdonosait. Külön értékelték, hogy a márkát tulajdonló vállalat milyen gazdasági teljesítményt produkált. Eszerint 2013-ban 6.3 milliárd, 2014-ben 8.4 milliárd, míg 2015-ben és 2016-ban megközelítőleg 10 milliárd forintos forgalmat ért el. Az eredményesség pedig közel 400 milliót. Előreláthatólag 2017-ben több mint 30 százalékot nő a rendelési állományuk. A több lábon álló cég fő profilja, a takarító tevékenység forgalma 2016-ban elérte a 5.5 milliárd forintot, ami mintegy 20 százalékkal haladta meg az előző évi bevételt. Munkájuk eredményét jelentős részben visszaforgatták a vállalkozásba, ez sikereik egyik titka. Az adózás előtti eredmény 15 százalékát fizették csak ki osztalékként, a fennmaradó részből pedig továbbfejlesztették a céget. A vállalat méretére jellemző az is, hogy a dolgozói létszám is jelentősen emelkedett, s tavaly már 1500 saját alkalmazottnak adtak biztos munkát és megélhetést. Minden fejlesztésébe jelentős tőkét és szakértelmet fektettek be. A Superbrands díj a kiválóságot tanúsítja a magyar piacon. A Business Superbrands státusz megerősíti az adott márka pozícióját, növeli presztízsét és megkülönbözteti a márkát versenytársaitól – mondta Jánosik Lajos.

06/19 '17

A Magyar Vöröskeresztnek segített a Jánosik és Társai Kft.

A Nagy Takarítási Napon a Magyar Vöröskereszt Székházát takarították ki a Jánosik és Társai Kft. önkéntesei. A Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) idén immár harmadszor hirdette meg a társadalmi felelősségvállalási programját. Ehhez 16 cég és vállalkozó 50 önkéntese csatlakozott, köztük a takarítási üzletágban piacvezető Jánosik és Társai Kft., hogy segítsenek ott, ahol arra igazán szükség van - tájékoztatott Jánosik Lajos cégtulajdonos. Az Arany János utcai székházban a legkorszerűbb gépekkel, eszközökkel és tisztítószerekkel tisztították meg az ajtókat, ablakokat, a közösségi terek padlóját, a mosdókat, a szőnyegeket. A Vöröskereszt munkatársai nem csupán a nagy értéket képviselői takarítói munkát értékelték nagyra, hanem azt a sok, hasznos szaktanácsot is, amelyet a nap során kaptak. Megtudták ugyanis, hogy milyen gépeket, kezelőszereket érdemes beszerezni, amelyek környezetkímélő módon, hatékonyan tisztítják meg az erősen igénybe vett felületeket. Az akcióban résztvevők egyúttal felajánlották, hogy igény esetén, szívesen tartanak bemutatót, adnak tanácsot. A Nagy Takarítási Napon a cégek dolgozóinak is egy jó lehetőség kínálkozott, hogy a szakmájukról beszélgessenek más vállalkozások munkatársaival, kicseréljék tapasztalataikat az új takarítási technológiákról. A Vöröskereszt egy-egy oklevéllel köszönte meg az önkéntesek munkáját.

05/22 '17

Továbbra is NATO-beszállító a Jánosik és Társai Kft.

Minőség mindenek előtt A Jánosik és Társai Kft. tavalyi árbevétele meghaladta a 10 milliárd forintot. Az idén is több mint 10 milliárdnyi bevételt terveznek. A szigorú minőségi szabályozás, a 6 audit sikeres megvédése az egyik legjobb garancia a megrendelők felé – mondta Jánosik Lajos cégtulajdonos. Ezért idén is megújítja minőségbiztosítási rendszerét, az integrált irányítási rendszerrel rendelkező száz százalékban magyar tulajdonú vállalat. A több lábon álló és a takarítási szolgáltatásokban piacvezető vállalat évről-évre növekvő eredményeit épp a szigorú minőségi követelmények következetes ellenőrzésének és betartásának köszönheti.  A teljes körű belső átvilágítást követően, az erre szakosodott külső cégek auditorai május első felében végeztek az auditálásokkal. Megújították az ISO 9001:2015 és ISO 14001:2015 szabványok szerinti minőség és környezetirányítási rendszerüket, valamint az  MSZ 28001 (OHAS 18001) munkabiztonsági , az ISO 27001-es információ biztonsági és ISO 50001 energiairányítási rendszerünk auditja is megtörtént. Nemrég fejeződött be az AQAP 2120 katonai normatíva szerinti katonai minőségirányítási rendszer auditja is. Ez utóbbi az egyik legszigorúbb tanúsítvány. Ennek megléte feltétele a NATO beszállítói minősítésnek és a katonai pályázatokon való részvételnek.  

04/13 '17

10 év alatt csaknem tízszeresére nőtt a Biztonsági szolgálat

A Jánosik és Társai Kft. Biztonsági szolgálat ágazata az elmúlt 10 év alatt csaknem tízszeresére növekedett. A több lábon álló, a takarítási szolgáltatásokban piacvezető cég, egyik legdinamikusabban fejlődő részlegének bevétele idén eléri a 700 millió forintot. Ezzel a társaság összbevételének közel 6 százalékát jegyzi. Sikereik egyik titka, a szigorú minőségi követelmények betartása. Folyamatosan mérik, ellenőrzik a megrendelői elégedettséget, amely nem csökkent az elmúlt években 95 százalék alá. Fejlődésük másik tényezője, hogy eredményesen szerepelnek közbeszerzési pályázatokon. Így jutottak munkákhoz az elmúlt években az észak-magyarországi régióban: Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, továbbá Baranya megye városaiban. 2016-ban megnyerték a BAZ megyei Kormányhivatal 39 objektumát, valamint az IT Services Hungary Kft. országos területeit, több éves szerződéssel. Az újonnan elnyert létesítményekben őrzés-védelmi, ügyfélszolgálati és recepciós feladatokat is ellátnak. Ezek a munkák újabb kihívások elé állították az ágazatot. Megrendelőiknek kockázati tényezőkre épített vagyonvédelmi javaslatokat dolgoznak ki. Nagy figyelmet fordítanak a belső ellenőrzésekre, szabályozva a szolgáltatást. Saját fejlesztésű elektronikus őrnaplók bevezetésével, működtetésével rengeteg időt és pénzt takarítanak meg. Az új technika alkalmazásával jelentősen csökkenteni tudták a reakcióidőket, a gyorsabb és közvetlen információáramlást, a megrendelők azonnali tájékoztatását. Ezáltal az irattározást is korszerűsítették, egyszerűbbé tették. Az ágazat dolgozóinak kiválasztása, folyamatos képzése, karrierjük építése is kiemelt feladata a szolgálat vezetőjének, Mészáros Andreának, aki egy magabiztos, felkészült hölgy – mondta Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

03/28 '17

Miskolcon épít mintalakóparkot a Jánosik és Társai Kft.

Ütemterv szerint halad a Jánosik és Társai Kft. által épülő minta lakópark kivitelezése, ahová még idén beköltözhetnek a tulajdonosok. A száz százalékig magyar magántulajdonú cég saját beruházásként 1.5 millárd forintból hozza létre a 49 lakást magába foglaló mintaparkot. Az épületek csaknem fele már szerkezetkész, megkezdődött a belső terek kialakítása. Mivel a Jánosik Kft.-nek több évtizedes gyakorlata van az építőipari kivitelezésben,  üzemeltetésben, parkgondozásban, nem hagyják magukra a beköltőzőket, hanem komplex szolgáltatást nyújtva gondoskodnak az ott élők kényelméről, az üzemeltetésről. A cég nem erre az egy projektre jött létre, így megbízható a hosszabb távú garanciák, szavatossági kötelezettségek teljesítésével, amely megoldás mintául szolgálhat más beruházásoknak is. A Miskolc központjához közeli, mégis csendes, zöld területen létesülő lakóparkban a legkisebb lakás 60, a legnagyobb 110 négyzetméteres lesz. Amennyiben szükség van rá, a még el nem készült lakásokat a vevők igényei szerint újratervezik - akár a válaszfalak  áthelyezésével. A kész lakásokat gipszkarton  válaszfalakkal tudják tovább módosítani. A tervezéskor ügyeltek arra, hogy a kisebb alapterületű lakások is kényelmesen élhető teret kínáljanak a majd abban lakóknak. A tetőterekben 6 darab, minden kényelemmel, luxussal felszerelt penthause otthonokat alakítanak ki. A lakásokban személyre szabhatóak a prémium kategóriájú hideg és meleg burkolatok. A kivitelezés során, kiemelt szempont a környezettudatosság. A lakások energiaellátására takarékos, kis rezsiköltségű rendszert terveztek. A lakóparkba költözők biztonságáról zárt kert, mélygarázs és beléptetőrendszer gondoskodik. Az épületek teljesen akadálymentesítettek, liftekkel ellátottak. A gyerekes családoknak külön játszótér áll majd rendelkezésükre. A minta lakóparkba költözők igénybe vehetik a CSOK-ot, a  kormány otthonteremtési akcióját.

02/10 '17

Szállodát üzemeltet Miskolcon a Jánosik és Társai Kft.

Határozatlan időre szerződést hosszabbított Miskolc legnagyobb szállója, az UNI Hotel  a komplex üzemeltetésre a Jánosik és Társai Kft.-vel. A cég nemcsak az OTP Ingatlan Zrt. tulajdonában lévő hotel takarítását, hanem komplex üzemeltetését is végzi. Ez azt jelenti, hogy a Jánosik Kft. gondoskodik a 24 órás recepciós szolgálatról, az ingatlan karbantartásáról, a takarításról, az ágyneműk mosásáról, a külterület gondozásáról és az őrző-védő szolgálatról. Így itt egy helyen végzik azt, amihez értenek, amire a cég képes - mondta Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa. A szállónak végzett szolgáltatásokat még bővítették is. Szállodai ügyviteli rendszert alakítottak ki, az átlátható, követhető működés érdekében. A biztonsági szolgálat munkájának javítására elektronikus őrszolgálati naplót vezettek be. A cégnek összesen 30 munkavállalója dolgozik itt. Az UNI-HOTEL nem csupán egyetemi kollégium. Folyamatos működtetése speciális felkészültséget követel. Szeptembertől, júliusig a Miskolci Egyetem több mint ötszáz diákjának ad otthont. Azonban ebben az időszakban is fogad külsős vendégeket. A vendégtanároknak, külföldi egyetemistáknak és a Miskolcra látogató turistáknak, összesen 60 személynek tud szállást és ellátást kínálni. A nyári hónapokban teljes kapacitásával nyitott a külső vendégek előtt. Komfortfokozatával, szolgáltatásaival a magas színvonalú igényeknek is eleget tud tenni. A szálló előadótermeinek felszereltsége, az eszközökben gazdagon ellátott sportkomplexum nagyobb csoportok programjainak is ideális helyszín. Július elejétől augusztus végéig, egyidejűleg akár 603 vendéget is fogadni tudnak. A Jánosik a hotel rendezvényeinek és programjainak előkészítésében is részt vesz, a szükséges technikai hátteret biztosítja. “Hiszen a több éve tartó sikeres és eredményes közös munka során bizonyították, hogy alkalmasak a teljes körű üzemeltetésre” - erősítette meg Káelné Kovács Rita, a Miskolci Diákotthon Kft. ügyvezetője, a hotel igazgatója.

12/08 '16

Tíz milliárdos a Jánosik és Társai Kft.

A tavalyihoz hasonlóan idén is eléri a 10 milliárd forintos nettó árbevételt a Jánosik és Társai Kft. Az évvégi gyorsmérleg szerint az eredményesség meghaladja a 200 milliót. Ez közel egyező az előző évivel. “Így összességében sikeres esztendőt zárhat a cég” – tájékoztatott Jánosik Lajos, a vállalat tulajdonosa. Nemzetközivé vált a több mint 25 éve működő vállalkozás, miután megnyerték első külföldi megbízásukat Szlovákiában. A vállalat 2016-ra  tovább növelte lefedettségét hazánkban, nemzeti parkokban, benzinkutaknál, fővárosi és több megyei épület felújításainál nyertek pályázatokat. A vállalkozás egyes ágazatai megőrizték országos piacvezető pozíciójukat, mások pedig változatlanul számon tartott piaci tényezők maradtak. A több lábon álló cég fő profilja, a takarító tevékenység forgalma idén megközelítette a 6 milliárd forintot, ami 18 százalékkal haladja meg a tavalyi bevételt. Az építőipar ágazat bevétele 2016-ban elérte a 2 milliárdot. Az építőipari kapacitások kihasználása érdekében saját beruházásokba kezdtek. Miskolcon például  49 lakásos  lakóparkot építenek. Az őrzés védelmi ágazat 650 milliós bevétele 30 százalékos fejlődést jelent. Az üzemeltetés - karbantartás ágazat 500 milliós forgalmával szintén jól teljesítette az éves tervét. A külterület gondozás ágazat 250 milliós bevétele 20 százalékos növekedést jelent. A Jánosik alkalmazottainak száma jelentősen emelkedett az előző évihez képest. Év végére már csaknem 1500 saját alkalmazottnak adnak biztos munkát és megélhetést. Sikereik egyik titka, hogy munkájuk eredményét nagy részben visszaforgatják a vállalkozásba. Idén is úgy tervezik, hogy az adózás előtti eredmény 20 százalékát fizetik csak ki osztalékként, a fennmaradó részből pedig tovább fejlesztik a céget. Minőségi munkájuk elismeréseként több  díjat is nyert  ez évben a cég. Megnyerték a világ egyik legnagyobb építészeti versenyének közönségdíját, az Architizer A+ Awards díjat, a galyatetői kilátó teljes felújításáért. Ugyancsak idei sikerként könyvelhették el a MagyarBrands díjat a kiváló  üzleti márka kategóriában. A 2017-es tervek szerint tovább fejlesztik a takarító ágazatot. Az építőipari ágazatban fellendülésre  számítanak, de folytatják a saját beruházásokat is. Így a Jánosik Kft. bevétele eléri a majd a 11 milliárd forintot. Szeretnének tovább terjeszkedni a határokon túl is, mondta el Jánosik Lajos.

11/10 '16

MagyarBrands-díjat nyert a Jánosik és Társai Kft.

MagyarBrands-díjat nyert a kiváló üzleti márka kategóriában a Jánosik és Társai Kft. Idén már hetedszer tették mérlegre a hazai márkákat a MagyarBrands bírálói. Ebben a megmérettetésben bizonyult díjazásra méltónak a Jánosik Kft. – tájékoztatott Jánosik Lajos cégtulajdonos. A MagyarBrands-díj odaítélése számszerűsíthető kritériumok alapján történik, amelyet egy önkéntes, független szakértőkből álló bizottság döntése egészít ki. Az értékelésnél egyik fontos szempont, hogy a márka magyar tulajdonban legyen. A Jánosik Kft. száz százalékban hazai cég. A reputáció vizsgálatakor is jó eredményt értek el, a cég hírneve kimagaslóan jó a megrendelőik és a szakemberek körében. Külön értékelték, hogy a márkát tulajdonló vállalat milyen gazdasági teljesítményt produkált. Eszerint 2013-ban 6.3 milliárd, 2014-ben 8.4 milliárd, míg 2015-ben 10 milliárd forintos forgalmat ért el. Munkájuk eredményét jelentős részben visszaforgatta a vállalkozásba, ez sikereik egyik titka. Idén például az adózás előtti eredmény 15 százalékát fizették csak ki osztalékként, a fennmaradó részből pedig továbbfejlesztették a céget. A vállalat méretére jellemző az is, hogy az alkalmazotti létszám is jelentősen emelkedett az elmúlt években, s 2015-re elérték 1000 saját dolgozót. Minden fejlesztésébe jelentős tőkét és szakértelmet fektettek be. A díj odaítélésekor az is számított, hogy a takarítási szolgáltatásokban piacvezető, ám több lábon álló cég már több mint 20 éve van jelen a hazai piacon. A kiváló fogyasztói márkák kiválasztását a GfK Hungária Piackutató Intézet által végzett országos, ismertséget, kedveltséget vizsgáló fogyasztói kutatás eredményei is befolyásolják. A Szakmai Bizottság döntése alapján a Jánosik és Társai Kft. kiváló üzleti márkának számít. “A díj nem csak elismerés, hanem aktív segítséget jelent a megrendelőknek, az ügyfeleknek és a partnerek munkájában is” – mondta Jánosik Lajos.

10/21 '16

Szlovákiában is takarít a Jánosik és Társai Kft.

Meghozta gyümölcsét az ár-érték arányban kiemelkedő szolgáltatást megkövetelő vállalati stratégia. Ennek köszönhetően a Jánosik és Társai Kft. idén október 1-jétől 24 Tesco áruházban takaríthat Szlovákia területén – tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa. A Jánosik több mint 10 éve van jelen a hazai szupermarketek, áruházláncok takarításában. Kelet-Magyarországon összesen 52.000 négyzetméteren, Nyugat-Magyarországon 54.000 négyzetméteren, a pesti régióban pedig közel 120.000 négyzetméteren dolgozik a cég 450 alkalmazottja. Akár három műszakban, éjjel is dolgoznak a szakképzett takarító brigádok a Tesco áruházakban a tiszta, kulturált vásárlási körülmények megteremtésén. A jól végzett, minőségi munkájuk híre átjutott az országhatáron túlra is, így a cég felkérést kapott a szlovákiai Tescótól is. Egyelőre 24, Pozsony környéki áruház takarítására szerződtek. Amennyiben a magyarországi színvonalat Szlovákiában is tudják biztosítani, úgy lehetőségük lesz akár nagyobb hipermarketek takarítására is. A megbízások az eladóterek, raktárak, irodák teljes körű és a külterületek bizonyos takarítási szolgáltatására szólnak. Akárcsak Magyarországon, más Európa Uniós tagállamokban is nagyon szigorú minőségi követelményeknek kell megfelelniük. Tevékenységüket lista alapján mindenre kiterjedően, hetente ellenőrzik. Az áruházakban dolgozó munkatársak a szokásos munkaügyi-, munka- és balesetvédelmi, valamint integrált minőségügyi rendszerre vonatkozó előírásainak oktatásán kívül speciális technológiai képzést is kapnak. Az új megbízatás, új kihívásokkal is jár. Ez már a munkaerő-toborzásánál is jelentkezik, hiszen például mások a munkabérek, munkaügyi,- adózási szabályok, valamint a nyelvi különbségek is külön odafigyelést igényelnek. Ennek  áthidalására a cég miskolci irodájában - szlovák nyelvet anyanyelvi szinten beszélő - munkatársat alkalmaz. A külhoni munkások is a Jánosikos emblémával ellátott munkaruhában jelennek majd meg - mondta Jánosik Lajos. A több lábon álló Jánosik és Társai Kft. ez évi tervezett nettó árbevétele 10 milliárd forint, ebből a takarítási ágazat részesedése 50 százlék.

09/25 '16

Mintalakóparkot épít a Jánosik és Társai Kft.

Mintalakóparkot épít a Jánosik és Társai Kft. A 100 százalékig magyar magántulajdonú cég saját beruházásként hozza létre az 49 lakást magába foglaló mintaparkot. Mivel a Jánosiknak több évtizedes gyakorlata van az építőipari kivitelezésben,  üzemeltetésben, parkgondozásban, nem hagyják magukra a beköltőzőket, hanem komplex szolgáltatást nyújtva gondoskodnak az ott élők kényelméről, az üzemeltetésről. A cég nem erre az egy projektre jött létre, ezért a hosszabb távú garanciákat, a szavatossági kötelezettségeket is képesek teljesíteni. A Jura Lakópark Miskolc központjához közeli, mégis csendes, zöld területen létesülő lakópark kivitelezése 1,5 milliárd forintba kerül majd. A legkisebb lakás 65, a legnagyobb 110 négyzetméter lesz. A tervezéskor ügyeltek arra, hogy a kisebb alapterületű lakások is kényelmesen  élhető teret kínáljanak a majd abban lakóknak.  A tetőterekben 6 darab, minden kényelemmel, luxussal felszerelt penthause otthonokat alakítanak ki. A kivitelezés során, kiemelt szempont a környezettudatosság. A lakások energia ellátására takarékos, kis rezsiköltségű rendszert terveztek. A lakóparkba költözők biztonságáról zárt kert, kamera rendszer és beléptetőrendszer is gondoskodik. Gondoltak a mozgáskorlátozottakra is, az épületek teljesen akadálymentesítettek, liftek szolgálják az emeletekre jutást. A gyerekes családoknak külön játszótér áll majd rendelkezésükre. A minta lakóparkba költözők igénybe vehetik a CSOK-ot, a  kormány otthonteremtési akcióját.  A tervek szerint jövő év végére készül el a komplexum - mondta Jánosik Lajos, a kivitelező cég tulajdonosa.

07/19 '16

Nemzeti Parkot gondoz a Jánosik és Társai Kft.

1000 hektárnyi Nemzeti Park területének gondozására nyert megbízást nyílt közbeszerzési pályázaton a Jánosik és Társai Kft. Bár több nemzeti parknál is dolgoznak már a cég emberei, például a Bükki Nemzeti Parknál, a mostani megbízás újfajta tevékenységet jelent a társaság életében – tájékoztatott Jánosik Lajos cégtulajdonos. A Jánosik a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság védett természeti területein a természetvédelmi területkezelési munkálatok során szálastakarmány előállítást folytat, kaszálási, rendképzési, szükség esetén rendterítési valamint bálázási munkafolyamatokat lát el. A Dévaványai-Ecsegi puszták és a Csanádi-puszták területi egységeken végzendő munkák során rendkívül szigorú munkavégzési előírásokat kell betartani. Nemcsak az előállított takarmány minősége fontos. A munkavégzés során kiemelt figyelmet kell fordítani a vadon élő állatfajok védelmére. Speciális gépekkel és speciális gépkiegészítő felszereléssel szerelt gépekkel végezhetőek a munkafolyamatok, amik biztosítják a vadon élő állatok számára a menekülésre való figyelmeztetést. Ilyen például a frontkasza használatának a mellőzése, a szársértő kiegészítő opcióval szerelt kasza használatának a mellőzése, illetve a hatékony vadriasztó eszköz használata. Többek között ezen területi egységeken él és költ hazánk legjelentősebb méretű túzok populációja. Ezért például itt tilos az éjszakai munkavégzés, valamint kizárólag madárbarát kaszálást lehet folytatni. A Jánosik keresve az új lehetőségeket, folyamatosan bővíti szolgáltatásainak körét. A most elnyert szezonális szerződés 10 százalékos bevételnövekedést jelent a cég külterületi ágazatánál. “A természet ismerete és tisztelete elsőrendű fontosságú munkájuk során” – mondta Jánosik Lajos.

06/13 '16

A Jánosik és Társai Kft. idén is megújította minőségbiztosítási rendszerét

Idén is megújítja minőségbiztosítási rendszerét, az integrált irányítási rendszerrel rendelkező magyar cég, a Jánosik és Társai Kft. Azért is tartják ezt fontosnak, mert a több lábon álló, a takarítási szolgáltatásokban piacvezető cég évről-évre növekvő eredményeit épp a szigorú minőségi követelmények következetes ellenőrzésének és betartásának köszönheti – tájékoztatott Jánosik Lajos, a vállalkozás tulajdonosa. Az önállóan korábban megszerzett tanúsítványokat egy rendszerbe integrálták, s az idén is ezek szerint történtek a tanúsítások. A teljes körű belső átvilágítást követően, az erre szakosodott külső cégek auditorai május második felében végeztek az auditálásokkal. Megújították az ISO 50001 szabvány szerinti energiairányítási rendszerüket, valamint az ISO 27001-es információ biztonsági rendszerünk felügyeleti auditja is megtörtént. A napokban fejeződött be a ISO 9001-es minőségirányítási, az ISO 14001 környezetirányítási, az MSZ 28001 (OHSAS 18001) munkabiztonság-irányítási és az AQAP 2120 katonai normatíva szerinti, katonai minőségirányítási rendszer auditja. Ez utóbbi az egyik legszigorúbb tanúsítvány, s nélkülözhetetlen a NATO beszállítói minősítéshez, a katonai pályázatokon való részvételhez. A társaság tavalyi árbevétele elérte a 10 milliárd forintot. Idén is több mint 10 milliárdnyi bevételt terveztek. “A szigorú minőségi szabályozás, a hat audit sikeres megvédése az egyik legjobb garancia a megrendelők felé” – mondta Jánosik Lajos.

05/23 '16

Közönségdíjat nyert a Jánosik által felújított galyatetői kilátó

Megnyerte a világ egyik legnagyobb építészeti versenyének közönségdíját a felújított galyatetői kilátó és turistacentrum. Az Architizer A+ Awards díj egy nagyon rangos nemzetközi elismerés, amit az architizer.com amerikai építészeti hírportál alapított három éve a Wall Street Journal Magazinnal és a Webbyvel közösen. A jelöltek közül több mint száz kategóriában szakmai zsűri válogatja ki a legjobbakat. “A galyatetői kilátóra a Renováció kategóriában lehetett voksolni, és a szavazóknak köszönhetően el is hozta a közönségdíjat” – tájékoztatott Jánosik Lajos, a kilátó felújítását végző cég, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa. A 960 méter magasan álló kőkilátót közel két éve újította fel a Jánosik.  A Péter-hegyesen található kilátót 1934-ben építették. Napjainkra a környező fák csaknem teljesen benőtték, így csak északi irányban volt zavartalan a kilátás. Ezért is vált időszerűvé a kilátó teljes felújítása és 10 méteres megmagasítása, hogy ismét 360 fokban élvezni lehessen a csodálatos mátrai panorámát.   A terméskő burkolatú kilátótorony eredetileg 17 méter magas volt és erre húztak fel még egy 10 méteres vasbeton épületrészt. Ehhez meg kellett erősíteni az alapokat, úgy hogy az aláásásnál az épületnek talpon kellett maradnia. A régi épület tetejére monolit vasbeton födém került, ez tartja meg az újabb 10 méteres kilátórészt. A kilátó belsejében lévő elöregedett, rozsdamarta vaslépcső helyett két lépcsősort építettek, az épület külső részén. Az egyiken felfelé, a másikon lefelé haladhatnak a turisták, elkerülve a korábbi tumultusokat. A külső lépcsők mellé rozsdamentes acélvédőháló került, biztonsági okok miatt. A bejáratnál korszerű beléptető rendszert létesítettek. Teljesen megújult a kilátó elektromos hálózata is. A különleges helyszín több különleges eljárást igényelt a kivitelezésnél. Az építkezés környezetvédelmi területen zajlott, ezért fokozott figyelmet fordítottak a környezet megóvására. Az új kilátórész építéshez nem használhattak például toronydarut. Kézzel, kistáblás zsalukkal húzták fel az új toronyrészt. A munkálatok során, a környezetre tekintettel a legkörültekintőbben dolgoztak, óvva a meglévő fákat és a növényzetet. A 10 emeletes lakóház magasságának megfelelő kilátó átépítése különleges felkészüléssel járt. “Az összesen 62 millió forintba kerülő beruházás határidőre elkészült” - mondta Jánosik Lajos.

04/25 '16

Kormányhivataloknál a Jánosik és Társai Kft.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal őrzés- védelmére és takarítására kiírt nyílt közbeszerzési pályázatot nyerte meg a Jánosik és Társai Kft. Az öt évre szóló szerződés 5 százalékos bevétel növekedést jelent a takarítási szolgáltatásokban piacvezető vállalkozásnak – tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa. A pályázók közül azért esett a választás a több lábon álló, országosan tevékenykedő cégre, mert jó referenciákkal és tapasztalatokkal rendelkeznek hasonló középületek őrzés- védelmében és takarításában is. Összesen a megye 16 településén 63 objektum őrzés- védelmét és takarítását vagy teljes körűen vagy csak az egyik szolgáltatást nyújtva látják el. A helyszínek között vannak Oktatási és Hatósági Osztályok, Földhivatali Osztályok, Járási Hivatalok, Kormányablakok és Népegészségügyi Főosztályok is. Utóbbiaknál a laborok speciális felkészültséget igénylő takarítása is a feladataik közé tartozik. Az őrzési, takarítási szolgáltatásokban több mint 130 ember dolgozik. A biztonsági szolgálat feladata a biztonsági kockázatok minimalizálása, a már meglévő, kiépített vagyonvédelmi rendszerek üzemeltetése, technikai fejlesztése. Hozzájuk tartozik az ügyfél-irányítási és portaszolgálati feladatok ellátása és a biztonságtechnikai tanácsadás. A takarítási tennivalók közé tartozik többek között azoknak a helyiségeknek a folyamatos rendben tartása, ahol az ügyfelek megfordulhatnak, a feltöltő anyagok állandó pótlása és az évi kétszeri nagytakarítás. “A magas minőségi elvárásoknak úgy tudnak eleget tenni, hogy folyamatosan képezik a dolgozóikat és szigorú minőségbiztosítási rendszert vezettek be” – mondta Jánosik Lajos.

01/20 '16

Lukoil kutaknál a Jánosik és Társai Kft.

A Jánosik és Társai Kft. felel 41 db hazai LUKOIL-töltőállomás karbantartásáért 2016 januárjától a Normbenz Magyarország Kft. döntése értelmében.  Az erről szóló szerződést még decemberben írták alá a cégek képviselői. A szerződés értelmében a Jánosik végzi ezentúl a megállapodásban szereplő épületek és a töltőállomások területén található utak karbantartását, javítását. A meghívásos pályázaton tavaly év végén győztesnek kihirdetett Jánosik már több mint 10 éve végez hasonló munkálatokat a legnagyobb magyar olajtársaság, a MOL Nyrt. számára. A 75 db hazai és 19 db szlovákiai LUKOIL-töltőállomást tulajdonló Normbenz Magyarországgal most hasonló megállapodást kötött a cég. „A Jánosik és Társai Kft. felel 41 db hazai LUKOIL-töltőállomás karbantartási és javítási munkálataiért, ez a Normbenz Magyarország Kft. tulajdonában álló hazai benzinkutak több mint 50 százalékát jelenti” - mondta Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa. Egy üzemanyag-töltőállomás karbantartása számos olyan feladattal jár, aminek ellátásához komoly tudással rendelkező szakemberekre van szükség. A karbantartási munkálatok nem zavarhatják a töltőállomás működését, az épületek és a környező utak minőségének pedig meg kell felelniük a Normbenz Magyarország Kft. által támasztott, magas minőségi követelményeknek. A Jánosik kétéves keretszerződést kötött a Normbenz Magyarországgal, amely időszak további egy évvel meghosszabbítható.

12/08 '15

Sikeres évet zár a Jánosik Kft.

Idén, több mint 20 éves fennállása óta először, eléri a 10 milliárd forintos nettó árbevételt a Jánosik és Társai Kft. “Az első gyorsmérleg szerint az eredményesség meghaladja a 400 milliót, s így elmondható, sikeres évet zárhat a cég” – tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa. A vállalat 2015-re olyan gazdasági társasággá vált, aminek egyes ágazatai országos piacvezetők lettek, mások pedig számon tartott piaci tényezőkké váltak. A több lábon álló cég fő profilja, a takarító tevékenység forgalma idén elérte a 4,5 milliárd forintot, ami 30 százalékkal haladja meg a tavalyi bevételt. 2015-ben ugyancsak dinamikusan fejlődő ágazat volt az építőipar, aminek bevétele, az európai unió által támogatott beruházásoknak köszönhetően ugyancsak elérte a 4,5 milliárdot, ami szintén 30 százalékos növekedést ad. A Biztonsági szolgálat ágazat 450 milliós bevétele 10 százalékos fejlődést jelent. Az Üzemeltetés ágazat 400 milliós forgalmával szintén túlteljesítette az idei tervét. A cég az ország szinte minden területén jelen van. Ez évben jellemző volt, hogy többnyire nem alvállalkozókkal, hanem saját munkavállalókkal oldották meg feladataikat. Az alkalmazotti létszám jelentősen emelkedett az előző évihez képest. Év végére már több mint 1000 saját alkalmazottnak adnak biztos munkát és megélhetést. Sikereik egyik titka, hogy munkájuk eredményét nagy részben visszaforgatják a vállalkozásba. Idén is úgy tervezik, hogy az adózás előtti eredmény 15 százalékát fizetik csak ki osztalékként, a fennmaradó részből pedig tovább fejlesztik a céget. Már készülnek a jövő év tervei. 2016-ban arra számítanak, hogy tovább fejlődik a takarító ágazat, erre mutat a megrendelői állomány alakulása. “A beruházások visszafogottabbá válásával kalkulálnak, így az építőipari ágazat bevétele mérsékeltebb lesz, de így is eléri a majd a 3-4 milliárd forintot” – mondotta Jánosik Lajos